Reklama

Reklama

Legendy kriminalistiky

(seriál)
Česko, (2017–2022), 15 h 38 min (Minutáž: 29–31 min)

Série(3) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Cyklus půlhodinových dokumentů nabídne pohled do zákulisí vyšetřování nejznámějších porevolučních kauz, například orlických vražd, Biedermanova gangu nebo sériových vrahů manželů Stodolových. Spolu s tvůrci se diváci podívají na práci různých policejních složek od psovodů přes detektivy až po vyjednavače a seznámí se také s méně známými, ale o to děsivějšími případy vražd v kruhu rodiny. O případech budou hovořit vyšetřující policisté, příbuzní obětí, ale také samotní vrazi. Díky exkluzivním archivním materiálům z policejních rekonstrukcí pak budou mít diváci možnost podívat se skutečným zločincům do tváře a zjistit, jak se ve skutečnosti chovají a jak přemýšlejí. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele *CARNIFEX* k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2017) (S01) 

Prvé dve epizódy, sa venujú prípadu vraždiaceho páru Stodolových. Vzhľadom k množstvu využitých reálnych záberov z vyšetrovania, je spracovanie tohto dokumentu na veľmi vysokej úrovni, pútavé, pričom divák doslova neodtrhne zrak z obrazovky. Veľmi mi to pripomína Slovenský dokumentárny seriál: "Najväčšie kriminálne prípady Slovenska", s tým rozdielom, že hlas Maštalíra, na rozdiel od Vaňurovho, pôsobí omnoho intenzívnejšie, doslova ako magnet na uši i zmysli vnímania. Ale inak výborné, za mňa palec hore, pričom 5 hviezd je hádam aj málo. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Opäť vysoká kvalitné prevedenie dokumentaristiky, opierajúca sa o množstvo zachovaných, autentických materiálov, prevažne z rekonštrukcií, ako v prípade prvej série. Táto sa mi ale zdá o niečo slabšia, ako prvá, no pár epizód, ako napríklad č. 4, je fakt solídnym hororom. ()

Série 3 (2022) (S03) 

Opäť výborné spracovanie plné autenticity z vyšetrovania prípadov, ktoré otriasli Českou republikou. Dúfam, že budú tvorcovia pokračovať v nastolenom trende. ()

Reklama

Reklama