Reklama

Reklama

Krtek a Panda

(seriál)
  • Čína Xiong mao he xiao yan shu (více)
Česko / Čína, 2016, 52x12 min

Scénář:

Xiaoyu Wu

Hrají:

Lei Zhang, Chao Wei

Obsahy(1)

Zažij nová dobrodružství s malým Krtečkem!
1. série 1. Přítel z dálky, 2. Uvítací večírek, 3. Krtkův nový dům, 4. Zajímavá past, 5. Ještěrčí ocásek, 6. Jak vyléčit draka, 7. Den objímání v lese, 8. Kdo dostane meloun
2. série 1. Co se to blýská, 2. Čí je to vajíčko, 3. Velký meloun, 4. Lesní olympiáda, 5. Pravý nebo falešný medvěd, 6. Šťastné kolo
3. série 1. Velké horko, 2. Záchrana před deštěm, 3. Nezvaní hosté, 4. Sezení na vejci, 5. Strom a knedlíčky, 6. Květinová soutěž
4. série
1. Tři kouzelné barvy, 2. Rybka v nesnázích, 3. Černobílá party, 4. Duhová zahrada, 5. Červený lampion, 6. Dědečkovy brýle (Magic Box)

(více)

Recenze (76)

R3dy 

všechny recenze uživatele

Škoda ze ty komentáře tady nepíšou děti pro které je seriál určeny, protože jim se to fakt líbí,je jasný ze rodiče kteří zijou v nostalgii budou krtka s pandou kritizovat protože to není ten starej dobrej krteček na kterého koukali v mladí, já na nej koukal taky, taky sem ho měl moc rad a když se na nej podívám dnes s odstupem 20ti let tak je to “stejná blbost” jako nynější krtek a panda.skoda ze hodnocení tady není objektivní :/ ()

Jarsey 

všechny recenze uživatele

Za synka dávám 4 hvězdičky, ten ten seriál zbožňuje... Dala bych pět, ale za sebe musím ubrat za stupiditu některých epizod... například proč rybku jednoduše neodnesli do řeky... socialistické řeči z Číny jsou taky dobrý, ale bez toho by to asi neprošlo, kdyby to neukazovalo, jak je hezké podělit se o meloun nejen s kamarády, ale i se zlým sousedem - imperialistou a kapitalistou. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak dementní až je to vtipné :-D. To je ovšem případ většiny současné animované tvorby pro nejmenší, z níž "Krtek a Panda" nijak zvlášť nevyčnívá. U závěrečného kvílení, doprovázejícího titulky jsem si zavzpomínal na Reiko Kitamoriovou a jejího čtyřnohého společníka - tam zněl pseudoasijský jekot (v českém dabingu v podání Jitky Molavcové) hodně podobně! ()

Heso odpad!

všechny recenze uživatele

Tady nemůžu jinak než ODPAD! Jako by nestačilo že už je z Číny skoro všechno...tohle je opravdový hnus... chudák náš Krteček a jeho kamarádi si tohle opravdu nezasloužili! No...zase tady někdo chtěl lézt Číně do prdele a opravdu mě nepřekvapuje, že se tohle řiťolezectví vysílá na odpadu našich televizních stanic na "televizi" Barrandov. Myslím že drtivá většina lidí říkala to co já potom co měl bohužel tu smůlu vidět první díl, kde zazněla věta: "Kam zmizel krtek?" Odpověď je jasná: Prodali ho chudáčka do Číny. Hnus! ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Ano, původnímu Krtečkovi to nesahá po kolena, ale není to o nic horší, než Máša a medvěd (těma se to asi nemálo inspirovalo), a všem těm Teletubbies, Mickeyho klubíkům, i všem těm (dětinským, zvráceným, či oboje) anime blbostem po dvoutisícím (Pokémony počínaje rokem 2002 nevyjímaje) to jednoznačně nakopává zadek. Dávám tři hvězdičky, a mám sto chutí dát ještě víc, na protest proti zdejším antikomunistům (resp. Sinofobům, Rusofobům, antizemanovcům, antiputinovcům,..., prostě kavárníkům), které by už měli konečně šoupnout do Bohnic nebo Černovic. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Prezident Miloš Zeman kdysi vezl s velkou slávou figurku Krtečka do Číny, dokonce tam s ním vystupoval v televizi. Mělo to symbolicky podpořit sbližování s tamní komunistickou vládou. Počítalo se ovšem i s recipročním pobytem pandy coby čínského symbolu v Česku. Jedno z nejvzácnějších zvířat se mělo přestěhovat do pražské zoo, která pro pandu plánovala postavit nový pavilon za 200 milionů korun. Panda nakonec stejně nepřijela a Krtek už zůstal v Číně (stejně jako v prvním díle seriálu). (Maulincio)
  • V epizodě Zajímavá past se zvířátka dostanou z propasti díky krtkově schopnosti prokopat se půdou zpátky nahoru. Na samém konci záchranných prací však narazí na kámen. Přestože při rychlosti krtkova prokopávání by kámen mohli snadno obejít, místo toho jsou uvězněni, přemýšlejí, jak se dostat na povrch, a zachrání je až to, když lišák vrazí do kamene hlavou a ten se rozbije. (topi80)
  • Milena Fischerová, správkyně autorských práv po Zdeňku Milerovi, na jaře 2019 po šesti letech vyhrála spor s autorovou vnučkou Karolínou. Odvolací soud potvrdil, že vnučka nemá platně uzavřenou smlouvu, a tedy nikdy neměla ke krtkovi licenci. Vytvoření a distribuce seriálu je tak protiprávní a pokud krtka užívají dále bez licence, mají podle autorského zákona vydat bezdůvodné obohacení, což je dvojnásobek běžné licenční odměny. Krtek a Panda však není jediný případ neplatné licence, až šedesát subjektů by mělo dědicům odvádět finanční prostředky, ale nic neodvádí. (Maulincio)

Reklama

Reklama