Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (159)

mortishe odpad!

všechny recenze uživatele

Bože co to jako má být?! Žánr spíše sci-fi než komedie, jednání postav odporuje zdravému rozumu. Vtipné to teda vůbec není spíše trapné a velmi průhledně propagandistické. Jo ale pozor, jedenvtip tam přece jen je..Romové začnou pilně pracovat!! A vymletí pokrytečtí frantíci beztak tenhle film hodnotí pozitivně i když v reálu bojují s romskými zlodějskými gangy a bezdomovci a žebráky (nejen) tohoto etnika válejícím se všude v pařížském metru. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Naozaj som sa snažila! Nájsť skvelé herecké výkony (Christian Clavier u mňa mohol byť zárukou), humor a satiru (nápad nebol zlý, ale dialógy pre mňa zbytočne násilné) a nechcem povedať, že to bol úplne stratený čas, ale mohla som ho stráviť aj zábavnejšie... Nič by sa nestalo, ak by som tento film nikdy nevidela. A vlastne film to mohol byť skvelý, len z môjho pohľadu snaha vyšla nazmar. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Je to fakt škoda, že tahle komedie prolítne kiny beztak úplně bez povšimnutí. Já se totiž velmi, velmi pobavil. Film je možná méně intelektuální, než Co jsme komu udělali, ale zato je v něm mnoho víc francouzské nadsázky a ztřešněnosti. Navíc Christian Clavier se může víc rozehrát a nutno podorknout, že jeho komika je skutečně půvabná. Skvělá je taky celá parta cikánů v čele s geniálním Babikem, jehož představitel podává přímo ukazkový komediální výkon. Pořád je čemu se smát. Navíc se mi líbilo (bohužel reálné) vyobrazení televizní debaty a stejně reálné soupeření dvou mediálních soupeřů. Pointa je sice trochu jednoduchá, ale to je asi jediná výtka. Jinak jsem skutečně nadšen. Musím dát pět!!!! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem totální ujetost, ale byla to svěží a příjemná komedie vystavěná na kontrastech. Škoda, že nebylo více využito toho indického sluhy s jeho roztomilou Angličtinou. To byla taky figurka k pohledání, pokud opomenu Babika. Francouzi stále dokazují, že nezapomněli si dělat legraci sami ze sebe. Jak by asi vypadala německá podoba s paní Merkelovou. To nechci ani domyslet. Bylo by velmi zajímavé, kdyby už u nás konečně začal někdo chytat politiky za slovo. Tady by z toho zřejmě byla defenestrace. ()

Astonko 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi nenáročné, ale aj veľmi vtipné a o tom má podľa mňa komédia primárne byť, takže na jedno zhliadnutie výborná voľba. Len som mal niekedy pocit, že to Rómov skôr zosmiešňuje ako obhajuje, o čo tomu tiež ide, takže naozaj okrem humoru a dobrých nápadov tu nie je nič Toho humoru je tu však dosť aj na štyri hviezdičky 6.3/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Christian Clavier na kritiku povedal, že „scenár je fantastický, s nezabudnuteľnými postavami a permanentnými komiksovými zvratmi, ktoré potešia divákov na celom svete“. (Arsenal83)
  • Pôvodný názov filmu bol "Sivouplééé" (zo "S'il vous plaît", teda "Nech sa páči", zdôrazňujúc nefrancúzsky akcent prisťahovalcov), lenže vyvolal búrlivú kontroverziu ohľadom politickej nekorektnosti, a preto bol premenovaný na Àarms Ouverts (S otvorenou náručou). (Arsenal83)

Reklama

Reklama