Reklama

Reklama

Válka ve Vietnamu

(seriál)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po letech prohrané války, která stála životy, peníze a jméno, se obě válčící strany zamýšlejí, co se vlastně stalo a proč k válce ve Vietnamu muselo dojít... Historický seriál Válka ve Vietnamu zachycuje velkolepý příběh jedné z nejdůležitějších, nejrozporuplnějších a nejkontroverznějších událostí v dějinách Ameriky, a to takovým způsobem, jakým ho ještě nikdo nevyprávěl. Napínavý seriál plný podrobností vás vtáhne do bouřlivého období druhé poloviny 20. století. Přesvědčivě rozebírá lidské aspekty války, a přitom se opírá o svědectví takřka 80 lidí z obou znepřátelených stran tohoto složitého konfliktu. Ke slovu se dostanou nejen Američané, kteří ve válce bojovali, a ti, kteří proti ní protestovali, ale i vojáci a civilisté ze severní a jižní části Vietnamu. Nechybí vzácné archivní záběry restaurované do prvotřídní podoby pocházející ze zdrojů z celého světa, fotografie pořízené nejoceňovanějšími reportéry, historické televizní zpravodajství, výmluvná domácí videa, a dokonce ani tajné nahrávky z jednání amerických prezidentů Kennedyho, Johnsona a Nixona. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Winster k tomuto seriálu (8)

Pochyby (2017) (E04) 

Na dokumenty celkem koukám, tohle je opravdu silné... ()

Tohle je naše práce (2017) (E05) 

Zabíjení pokračuje těla se vrší...a M16 selhávají. ()

Situace se hroutí (2017) (E06) 

velká ofenzíva válka v ulicích velkých měst, lidé se bouří, je zastřelen Kenedy vol. 2 a Martin Luther King. Jonhson, který naskočil do rozjetého vlaku stárne a ztrácí podporu... ()

Honba za přízraky (2017) (E07) 

Nepokoje rostou a podpora vlády slábne. A k moci leze Nixon... ()

Moře v plamenech (2017) (E08) 

Názory se mění. Pomalu se dokument točí o děním doma :). Což mu sice nějak moc neubírá, ale stejně... Střed masakr v My Lai. ()

Bratrovražda (2017) (E09) 

Na jednu stranu zbabelec co utece do kanady a nebo vam transparenty vymláti auto, když jste tam šel aneb "Bůh žehnej Americe". ()

Reklama

Reklama