Reklama

Reklama

Válka ve Vietnamu

(seriál)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po letech prohrané války, která stála životy, peníze a jméno, se obě válčící strany zamýšlejí, co se vlastně stalo a proč k válce ve Vietnamu muselo dojít... Historický seriál Válka ve Vietnamu zachycuje velkolepý příběh jedné z nejdůležitějších, nejrozporuplnějších a nejkontroverznějších událostí v dějinách Ameriky, a to takovým způsobem, jakým ho ještě nikdo nevyprávěl. Napínavý seriál plný podrobností vás vtáhne do bouřlivého období druhé poloviny 20. století. Přesvědčivě rozebírá lidské aspekty války, a přitom se opírá o svědectví takřka 80 lidí z obou znepřátelených stran tohoto složitého konfliktu. Ke slovu se dostanou nejen Američané, kteří ve válce bojovali, a ti, kteří proti ní protestovali, ale i vojáci a civilisté ze severní a jižní části Vietnamu. Nechybí vzácné archivní záběry restaurované do prvotřídní podoby pocházející ze zdrojů z celého světa, fotografie pořízené nejoceňovanějšími reportéry, historické televizní zpravodajství, výmluvná domácí videa, a dokonce ani tajné nahrávky z jednání amerických prezidentů Kennedyho, Johnsona a Nixona. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele risker k tomuto seriálu (11)

Válka ve Vietnamu (2017) 

Nejlepší epizoda "Things Fall Apart (January-July 1968)" ()

Déja vu (2017) (E01) 

Uvedení Ho Či Mina na scénu. Nástup Diema k moci. Le Duanova ofenziva. ()

Na hřbetu tygra (2017) (E02) 

Armádní převrat a odstranění Diema. Buddhistické protesty. Atentát na Johna Fitzgeralda Kennedyho. ()

Na zemi přichází peklo (2017) (E03) 

Začátek masivního bombardování severního Vietnamu. Přechod armády na boj za pomocí vrtulníků. Prezident Lyndon B. Johnson posílá první ozbrojené síly do jižního Vietnamu. ()

Pochyby (2017) (E04) 

Ho Či Minova stezka. Začátky protiválečných demonstrací v USA. A bombardování všeho co se na hýbe severně za 17. rovnoběžkou. ()

Tohle je naše práce (2017) (E05) 

Plánování masivní ofenzivy Severovietnamců na jih. Kopec 827. President Lyndon B. Johnson ujišťuje americkou veřejnost o jasném vítězství. ()

Situace se hroutí (2017) (E06) 

Ofenzíva Tet. Vznik legendární fotografie šéfa jihovietnamské policie, který popravuje příslušníka Vietkongu. Atentát na Roberta Francise Kennedyho a Martina Luthera Kinga. ()

Honba za přízraky (2017) (E07) 

Narůstající podpora protiválečných demonstrací. Program Fénix. Nástup Richarda Nixona do prezidentského úřadu. ()

Moře v plamenech (2017) (E08) 

Masakr v My Lai. Po smrti Ho Či Mina se k moci dostává Le Duc Tho. Střelba do studentů na Kentské státní univerzitě v Ohiu. ()

Bratrovražda (2017) (E09) 

Veteráni proti válce. Aféra Watergate. Návrat válečných zajatců. ()

Tíha vzpomínek (2017) (E10) 

Stažení všech amerických ozbrojených sil z jižního Vietnamu. Posttraumatická stresová porucha (PTSD). Památník veteránů z Vietnamu. ()

Reklama

Reklama