Reklama

Reklama

Srdce lásky

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Umělci to nemají lehké. Nebo si to o sobě minimálně myslí. A co teprve, když spolu dva takové exempláře sdílejí nejen umělecké aktivity, ale i vztah? Právě o tomto nelehkém údělu pojednává komorní romance Srdce lásky, jejímiž ústředními aktéry jsou dvě rozervané duše. Ty se zakládají na skutečných charakterech současných polských umělců – grafika, animátora, performera a hudebníka Wojciecha Bąkowského a o čtrnáct let mladší kreslířky, básnířky a tanečnice Zuzanny Bartoszekové. Ať už záměrně, či vinou nemoci, on i ona jsou holohlaví a tím jejich podobnost nekončí – do značné míry totiž připomínají dvě pohlaví jednoho člověka. Jejich láska má mnoho společného s narcismem. Touha po dokonalosti a důležitosti sebe sama převyšuje schopnost milovat druhého v jeho jedinečnosti, čímž se umělci dostávají do začarovaného kruhu životního zmatku a trýzně. (Letní filmová škola)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Kontroverznost snímku působila dobře, avšak jsem se s filmem vůbec neztotožnil, asi můj vnitřní umělec při tomto filmu umřel, nicméně kreativita tam byla až přehnaná a určitě se v tom pár lidí ztotožní, já to bohužel nebudu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jedinej, kdo může soudit umělce, je jeho publikum. Já zkrátka nevěřím, že by na performance tohohle plešouna někdo šel podruhé. A to stejné odteď o filmech pana kurátora. Hroznej film, solidní kamera, nemožnej zvuk. Herci dobří ale jejich předlohy bych poslal na nucené práce na pole. LFŠ 2018, Klub kultury. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Víc performance než film, to jen ať víme. Tahle sonda do vztahu skrz alternativu je dost hluboká, ušně/očně působivá a emočně silná zároveň. A to nelze nechat jen tak stranou, že oni oba jsou vopravdu dost zajímavý persony k dalšímu sledování. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Technicky excelentní, herecky dobrý ale vnitřně nicotný film s chabým dějem. Hvězdička za originalitu. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama