Reklama

Reklama

Longwoodská legenda

  • Česko Legenda o Longwoodu (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Napínavé a magické dobrodružství vypráví o dvanáctileté Američance Mickey Millerové. Statečná dívka byla předurčena k prolomení prastaré kletby, která byla uvržena na jedno zapadlé irské městečko a jeho obyvatele. Mickey Millerová je moderní dvanáctiletá Newyorčanka, která není zrovna nadšená z toho, že by měla se svou matkou a mladším bratrem začít nový život v zapadlém irském městečku na samém konci světa. Jejich příchod do Longwoodu se kryje s návratem Černého rytíře - legendárního vládce, který po ztrátě své dcery už nikdy nenašel klid a jehož zjevení vždycky signalizovalo, že se někomu z vesničanů stane něco zlého. Mickey je schopna slyšet a vidět věci, které ostatní nevnímají, a okamžitě přilne k Silverovi, nejhrdějšímu, nejpovýšenějšímu a nejdivočejšímu koni široko daleko, se kterým ji pojí silné pouto. Když si Mickey uvědomí, že je přímo spojená s příběhem Černého rytíře, vydává se společně se svým novým kamarádem Seanem na cestu k rytířovu vykoupení. Nejdřív ale bude muset zachránit život sedmi koním a zmařit ďábelské plány chamtivé, ctižádostivé ženy - což je velké sousto i pro tu nejstatečnější dívku! (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (7)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli jsem někdy viděla horší film. Herecké výkony by se daly ještě odpustit s tím, že se jedná o béčko a na zakoupení lidí, kteří umí aspoň trošku hrát, prostě nebyly peníze. Co ale neprominu, je scénář. Taková debilita! Jedno klišé mlátí druhé přes hlavu kýčovitými kecy, postavy jednají naprosto nelogicky a dokonce i samotný přízrak černého rytíře je reálnější než většina nastíněných situací. To už ani nebylo k smíchu... Jednu hvězdičku nechám za to, že mě ten film urážel aspoň v pěkném prostředí. 11% ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

No nebýt upoután na lůžko, asi bych to neviděl, nicméně takhle: i s ohledem na to , že je to pro děti - nebo snad právě proto, je to fakt příšerná ptákovina - viděli "tvůrci" třeba Zlatý kompas ??? ()

Reklama

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Krásná vdavekchtivá padouška, tajemná zápletka a holčina milující koně, která vše zachrání (např. Monocerus). ()

Trucker odpad!

všechny recenze uživatele

Tisíckrát zopakovaná zápletka, kdy si nějaká primitivní panovačná mrcha chce vzít boháče jen aby si splnila svůj sen (resp. vyléčila komplexy), pročež potřebuje sňatkem především získat bohatství. Jen jako mimochodem se do toho "plete" legenda o černém rytíři. Jedná se pak o koláž jednoho klišé vedle druhého podanou v mimořádně nudné formě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dětské dobrodružství v asi těch nejhezčích evropských kulisách, ve kterých byste s radostí mohli hledat draky, harpyje nebo kentaury, je v tomto případě přehlušená filmařským neumětelstvím. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama