Reklama

Reklama

Geniální průšvih

(festivalový název)
  • Thajsko Chalard Games Goeng (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh na motivy skutečných událostí o geniální studentce, jejích kamarádech a společném plánu, jak na podvádění v testech vydělat miliony. (Asean+3 Film Festival)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (43)

Othello 

všechny recenze uživatele

Námět, který dělá ze švindlování při písemkách napínavý heist, není vůbec špatný a jeden se tetelí, když si navzájem hrdinové posílají odpovědi otázek, ze kterých vytvářejí čárové kódy na tužky, které si rozdávají při testech. Zbytek je bída s nouzí, kdy ohavná kamera, na koleni dělaný střih a herecké ochotnictví se plácá ve 130 minutách našedlého obrazu, které by se daly zkrátit o pětinu jenom tím, že by neustálé zpomalené záběry běžely v normální rychlosti. Měl jsem smířlivější náladu díky tomu vyčerpávajícímu thrillu, který film solil při obcházení mezinárodního testu SITC, nicméně celé dílo se u mě pokořilo finálem, kdy nám je řečeno, že pravda skutečně leží na straně nesmyslných biflovacích jednorázových zkoušek, které určí zdali něčím v životě budete, nebo ne a ne naopak, kdy by mělo být spíše straněno postavám, které chytrým a inovativním obcházením zkostnatělého systému rozhodování nakonec vyhrají nad systémem a pokoří ho tak. Oni ho zde sice pokoří, nicméně samotný systém sám zvítězí jen díky tomu, že celou lumpárnu nakonec jedna z postav napráší úřadům a to jen z vlastní sobeckosti. Potvrzení tohoto statu quo po dvou hodinách je prostě zrada, srovnatelná s tím, kdy by na konci Dannyho parťáků George Clooney šel na policii prásknout svý kámoše v zločinu, peníze by jim tak byly opět sebrány a vráceny casinu. Nevim. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Ze dvou třetin čistej řez, poslední akt už ale přehnaně šponuje napětí do komických výšin (bezmála bourneovskou honičku s ruskou gorilou ten film vůbec nepotřeboval). Zasloužená chvála za nápaditou režii, proklatě ostrý střih a tu plíživou kritiku školního systému, kde odejít do zahraničí znamená zruinovat si mládí, nebo si zaplatit někoho, kdo si ho zruinuje za vás. 80% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na ťamanov celkom zaujímavá dejová linka, a tentoraz ani nebol problém s rozpoznávaním tvárí, takže som mohol sledovať príbeh už od začiatku. Sympatické tiež bolo, že sa netočil okolo lacného námetu vykradnutia banky v štýle amerického Podfuku, ale že sa snažil o originalitu. Áno, ľudia sú vynaliezaví, len keby tú vynaliezavosť využívali aj trocha iným smerom ku prospechu všetkých, nielen seba. Celkovo spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Nevěřila bych, že může sledování podvodu při studentských zkouškách být tak adrenalinové. Bylo to napětí stejné, jako kdyby se jednalo o nějakou velkou bankovní loupež. A vlastně větší, protože filmů o bankovních loupežích je spousta. I když se jednalo o nefér hru, nedalo mi, než těm děckám fandit nejen proto, jak měli všechno geniálně vymyšlené, ale taky i z toho důvodu, že oba hlavní aktéři neměli na mysli jenom svůj prospěch, ale chtěli vytáhnout z bídy i své rodiče. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama