Reklama

Reklama

Rakka

  • Kanada Rakka (více)

Obsahy(1)

Krátkometrážny film z dielne Oats Studios, vytvárajúceho experimentálne filmy, sa zameriava na dystopickú budúcnosť, v ktorej bola Zem kolonizovaná neznámou mimozemskou rasou. Zostávajúca ľudská populácia sa aj naďalej snaží udržať nažive a vzdorovať nepriateľským votrelcom. (fichilles)

Recenze (106)

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Prečo TOTO nie je celovečerák?? A čo sú to tu za debilné "komentáre", že "zase mimoni" alebo "točí furt to isté"? Spielbergovi snáď niekto vyčítal, že točí furt blokbastery? Ale k veci: VÝBORNÁ postapo atmosféra perfektne podfarbujúca narativ Riplijovej. Beznádej ľudstva a jeho odhodlanie bojovať až do neodvratného konca. Načrtnuté dejové línie, otvorený koniec, zúbožená Zem.. JA CHCEM KURVA CELOVEČERÁK!! ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

V HD nebo 4K na velké televizní famózní podívaná. Teraformace Země je exelentní. Pokud tomuto kraťasu někdo vytýká slabý vývoj postav nebo neposouvání nějakého děje někam - lidí se kurva proberte! Tohle je kraťas - upoutávka na něco co by mohlo vzniknout. Předvedení toho, co je Blomkamp schopen vytvořit. Navíc za 20 minut - co kam chcete posouvat ? ()

Reklama

dan4815 

všechny recenze uživatele

Milionkrát viděné, mnohokrát slyšené, věčně v mé mysli a chtíči. Ano, Rakka nabízí žánrová klišé, ale upřímně, na mě to zabralo. Zlí mimozemšťané plundrující lidskou oázu života jsou sice častým scifi úkazem, ale filmeček věrně a krásně vyobrazuje zranitelnost lidské společnosti i ekosystémů Země. Plazozmrdi přeměňují planetu ku prospěchu svému, ničí naší atmosféru a biodiverzitu. Z planety se stává tmavé nepřátelské místo a přeživší si spíše přejí svou milostivější smrt, než která by je čekala od našich mimozemských sousedů. Děj se opírá o silnou touhu k žití a k přežití - ukazuje se zde hrdost na lidskou podstatu, rebelové se snaží zničit otrokáře, i když jejich touha je velmi zranitelná a s každým neúspěchem klesající. Ukázka plouživě se měnícího prostředí, úpadek lidstva a vyobrazení poslední naděje na spásu, se kterou si mimozemšťané mohou pohrávat silou mysli, mi naprosto sedla. Režisér místo svých sraček, jako je třeba Chappie, mohl rozvinout tento filmový svět. Je plný deprese ale i naděje, je plná odboje ale i intrik, je plný křehkosti ale i síly. Film má dobrý deníčkový doprovod, který nás seznamuje s děním a snaží se přicházet i s technickými nápady (proti čtení myšlenek a manipulování mysli), za mě super. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Úvod dává naději, že tentokrát jde konečně o funkční sci-fi svět, ve kterém se ústřednímu nápadu bude dařit. Zbylé dvě části ale podle očekávání dokazují, že o postavách nebo vývoji zápletky to ani tentokrát nebude a půjde zas a znovu o pár působivých obrázků pospojovaných tak povrchně, že budu posílat Ridleymu Scottovi desítky děkovných dopisů za to, že (minimálně prozatím) zrušil plány na Aliena 5 se Sigourney Weaver. Blomkamp totiž hlavní hvězdu zoufale nevyužívá, potisící zastává mantru "špína, krev, vetřelci" a potisící selhává. Dvanáct let točí pořád to samé bez toho, že by se snažil kamkoli pohnout. Fascinující, ale mnohem víc frustrující. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Celkem koukatelné, leč krátké ! :-) Jen mne mrzí, že alieni jsou pořád titíž. Buď ve filmech vypadají jak sektani z PC hry UFO - Enemy Unknown, nebo jsou to ještírci Ivo Aštara Bendy. Ti konkrétně zde - připomínají kamarádovu agamu (bez ocasu), kterou chodím po čas jeho dovolené krmit a které se teď asi začnu bát. Alespoň, že ten ,,tekoucí povrch'' byl v něčem originální. Jinak zase nic nového. Planeta zamořená, pár přeživších chystá odboj a bitky se odehrávají ve zničených městech s rozpadlými domy a ,,hnízdy'' vetřelců. V čele odboje už vyzkoušená Weaver :-). * * * ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama