Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mandžuská říše se chystá napadnout korejskou. Výkonnou rukou připravované agrese je princův bratranec. Jeho velvyslanecká mise v Koreji využívá obchod s lidmi a braní šlechtických dcer za rukojmí jako jednu z cest k nastolení nové moci. Nikdo však nepočítá s poloslepým šermířem. Do příběhu navíc vstupuje starý čin zrady bývalého korejského císaře. Kdo vyhraje tento propletený boj? (PP66)

(více)

Recenze (52)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Tak Kórea opäť boduje na plno. Jednoduchý príbeh, kde Japonci unesú dcéru bojovníkovi v dôchodku a ten sa samozrejme rozhodne ju zachrániť. Rozdiel oproti iným filmom je však ten, že hlavný hrdina sa nemá problém postaviť 30 naraz a rozsekať ich ako sa patrí. Tá akcia je delikatesa, natočená naozaj bravúrne + do toho skvelý soundtrack. Čistá polhodinka akcie s finálnym súbojom ktorý stojí zato. Hlavný hrdina sympaťák aj keď nemá žiadnu mimiku. Ja som sa skvelo bavil, dĺžka akurát u mňa za 5*. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Klasická "find that girl" vyvražďovačka ve styl Komanda, která neurazí, ale čím víc vidíte podobných filmu, už nemůžete jít s hodnocením výš, co se týče tématiky. Hlavní hrdina je BADASS frajer, kterej má jednu a tu samou mimiku a sedí mu. Velkej boj zhruba ke konci snímku mne docela zklamal, jelikož CGI krev byla opravdu nekvalitně zpracovaná, ale zároveň pochválím choreografii, která byla natočená přehledně bez zbytečných střihů. Joe Taslim měl rozhodně dostat více prostoru se ukázat, protože on to fakt kurva umí! ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vcelku jednoduchý námět na téma, vzali jste mi dceru tak dostanete přes držku. Jang Hyuk jako šermíř ztrácející zrak si nehodlá užívat výhod nadvlády Mandužuů v Koreji a jde svým oponentům tvrdě po krku. Akce, šermířské souboje jsou tady luxusní, herectví, nějaká hloubka postav naprosto absentuje, zaujme akorát Joe Taslim jako hlavní záporák. Hudba jen tak prošumí okoli, technické provedení dobré, i s menším rozpočtem a výpravou se dají dosáhnout velké věci, za mě 3,5 hvězdym překvapilo mě, že Jang Hyuk tak skvěle zvládl akční roli. Rozhodně film hodný reprízy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký samurajský Leon alebo Ajeossi. Hyeok Jang tu hrá poloslepúcha, ktorý bude musieť zachrániť svoju dcéru z rúk zloducha Joe Taslima. Janga som ani nespoznal. Od čias Windstruck zostarol a na nekonečné seriály je ho škoda. Stále dokáže predviesť solídne divadlo. Vzťah medzi ním a jeho dcérou je znázornený pekne, ale bohužiaľ si film až príliš dáva načas s bitkami. Celý film ale ovládol Taslim ako ultimatívny zloduch, ktorému stačí, že sa na vás škaredo pozrie, niečo zašepká a ste posratý od strachu. Nepotrebuje každú chvíľu niekoho zabiť a aj tak viete, že je to nebezpečný zmrd, ktorého nechcete naštvať. Iné filmy by si z takto perfektne vystavanej zápornej postavy mohli brať príklad. Po hereckej stránke Taslimov top výkon. Keby bol celý film len o tom jak si tí dvaja idú po krku, tak je to pecka. Lenže okrem nich je tu kopa ďalších postáv, ktoré ma vôbec nezaujímali a dosť nezáživne sa tam riešia politické pikle. Zabili nimi celú polovicu filmu. Potom sa Jang konečne naserie a celú druhú polovicu sledujeme jeden masaker za druhým. Až to začne byť trochu stereotypné. Klop, klop. Kto tam?. Švih, švih. Ééée. A ide sa na ďalšiu štacu. Po chvíli som sa tešil už len na dva súboje. Na ten s Taslimom a na súboj s Man-sik Jeongom, ktorý tu hrá niečo ako dávneho Jangovho mentora. No a samotné bitky? Sú celkom dobré, ale príliš často sa tam strihá na veľké detaily. Sem tam zbytočne použijú zrýchlovačku alebo spomalovačku. Videl som už aj lepšie súboje a tak ma tieto neodrovnali. Taký ok štandard. Celkovo to je zaujímavá šermiarska jednohubka. 6/10. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Děj je celkem jednoduchý a nic nového nepřináší. I když na druhou stranu... Údajně vychází ze skutečného příběhu a to ho dělá zajímavějším. Výprava asi nebyla úplně nejdražší, ale choreografie šermířských soubojů a Jang Hyuk dokazující, že do starého železa ještě rozhodně nepatří, si ty čtyři hvězdy zaslouží. Přeloženo ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo sa v juhokórejskej metropole Soul a blízkom okolí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama