Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (249)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Když na malý tropický ostrov přijede za Matthew McConaugheym jeho bývalá žena Anne Hathaway a chce, aby zabil jejího nového manžela, začnou se dít hodně šílené věci. Nejspíš mnohem šílenější, než byste čekali, ale bohužel ne moc zábavné. Ticho před bouří je kombinace noir filmu s femme fatale s Proyasovým Smrtihlavem, Matrixem, Ztracenými, Počátkem, Total Recall a dokumentem o rybaření. Pokud vám zrovna tohle připadá zajímavé, tak to kino klidně zkuste. V opačném případě doporučuji pustit si cokoliv z výše vypsaných věcí. I kdyby to mělo být podesáté, bavit se u toho budete nejspíš o dost víc. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet ktorý bohužiaľ Knight nedokázal správne uchopiť a naservíroval nám céčkove prevedenie mindfuck trilleru kde postupne vidíme mix sci-fi a lynchoviek. S podpriemernými hereckými výkonmi a pointou ktorá dá divakovi takú facku že film ani nemá chuť dopozerať. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Okey, tu je jeden malý fakt na úvod. V októbri 2018 som bol veľmi zvedavý na tento film. V programe už o ňom bolo info, trailery pôsobili sľubne a boli sme aj s manželkou vychystaní, že sa na to pôjdeme pozrieť. Potom z nejakého zvláštneho (doteraz neviem prečo) dôvodu bol film presunutý na január 2019. Možno mi to malo niečo signalizovať, no stal sa opak. Môj záujem ešte viac narástol a trpezlivo som čakal až do dnes, aby som si film mohol pozrieť. Medzitým začínali prichádzať reakcie a očakávania o niečo klesli, no chcel som veriť až do posledného konca. Kým uvidím film na vlastné oči. Dnes som zaplatil svoj lístok a konečne si film pozrel. A úprimne poviem, že presne už rozumiem v čom tkvie príčina negatívnych recenzií na tento film. "Serenity" bola podľa mňa nejaká stávka. Myslím si, že niekto sa so Stevenom Knightom stavil, že sa mu nepodarí ten film urobiť týmto spôsobom. Že do toho nedokáže zakomponovať niečo tak divné ako to, čo nebudem spoilovať. Lenže to sem dal. A toto je výsledok. Na jednej strane musím Stevena Knighta obdivovať, že sa mu podarilo priniesť niečo, čo si myslím, že je maximálne originálne. Nenapadne mi momentálne film, ktorý by skúsil takúto techniku pre film tohto typu. Lenže v tom potom tkvie aj ten problém. Vezmime si marketing filmu a trailery. Sľubujú viac menej jednoduchú story, ktorú dokážeme pochopiť. Exmanželka chce od nášho protagonistu, aby nenápadným spôsobom zavraždil jej nového manžela, ktorý fyzicky napáda ju aj jeho syna. A teraz vyrážame na cestu a sme zvedaví ako to celé dopadne. To je relatívne jednoduchý koncept, ktorého sa mal film držať a určite by si našiel svojich divákov. V tomto štýle však neviem kto bude jeho diváckou základňou. Určite si nejakých fanúšikov nájde a dokonca aj ja ho obdivujem za ten pokus urobiť niečo nové, no v tomto prípade to ozaj vypálilo opačne. Ale nebudem zachádzať do spoilerov. Jediné čo poviem je, že je je dobré položiť si otázku čo je skutočnosť a čo nie. A v tom ostaneme. Teraz keď máme tento úvod z krku povedzme si niečo o ostatnom. Je tu pár dobrých scénok, ktoré si zapamätám. Matthew McConaughey to hrá veľmi dobre a občas som rozmýšľal s ním či sa už úplne nezbláznil. Djimon Hounsou je asi mojou najobľúbenejšou postavou počas filmu. A chápal som, že mal svojho šéfa občas plné zuby. Jason Clarke sa tu opäť dostáva do role zloducha, no skôr pôsobí viac ako poriadne hovado. A spokojný s tým aké hovado vlastne je. A užíva si to. Anne Hathaway je pre mňa trošku iná story. Tej som to moc neveril. A myslím si, že si tu prešla niekoľkými fázami. Mysteriózna, zúfalá, utrápená až v jednom momente šokovaná. A mal som ozaj problém jej to miestami uveriť. A najmä tomu filmu (ako som už povedal) vôbec nepomáha tá komplikovaná story, kde som mal sám problém niektoré miesta poriadne sledovať. Je to skutočne divný film. Ambície to malo, ale vypálilo to skutočne nesprávne. Niektoré veci kombinovať netreba. Alebo treba mať talent na to podať to správne. Hodnotenie: C- ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dokud nedojde na ten šílený zvrat (který jsem omylem zjistil už dávno předem), působí to sice nablble, ale jakž takž to drží pohromadě. Jenže jakmile se stane, je to sice šok a obrat o 180 stupňů, ale místo toho, aby to vysvětlilo vše (do té doby) divné, tak to spíš jen stupidně rozuzlí ústřední příběh a samotný závěr vyvolává desítky nových otázek, protože v něm to propojení SPOILER hry a reality absolutně nedává smysl (ani v rámci svého světa) KONEC SPOILERU a po dokoukání ve mě zůstala jen hořká fascinace, že něco tak zoufale nefunkčního dostalo v Hollywoodu zelenou. Jestli bylo cílem si z diváků vystřelit, pak ano, povedlo se, ale ani na vteřinu to nevypadá, že by to Knight opravdu tak zamýšlel. Ani se mi v tom nechce víc pitvat, protože bych jen rozsáhle nadával, každopádně už konečně chápu bizarnost a neúspěch tohoto filmu, který mi přijde zasloužený. Tohle se nedá brát ani čistě emočně a bez přemýšlení, vzhledem k tomu, jak závěr vrší jeden stupidní zvrat za druhým a ani u jednoho vás nenechá ho procítit. A McConaughey tu hraje jak kdyby do toho vlezl za trest. 2* ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Prvú hodinku cca to je fajn vec, čo má atmošku. Ako nejaký kvázi prímorský neo noir. Ale potom príde zvrat, a keď sa objasní čo je vo veci naozaj, tak už je to len bizáro, ktoré sa snaží pôsobiť na záver veľmi katarzne a emocionálne, ale predať sa to nepodarí. Jednak pre to, že otočka v polovici je priveľmi radikálna a zároveň preto, lebo film si na ten osudový feeling vlastne nepripravil pôdu. Všehovšudy pomerne fascinujúci experiment, ktorý nemohol fungovať ani na papieri, ale napriek tomu prilákal samé zvučné mená. Bez druhej polovice či sústredením sa na atmosféru fajn. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)
  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)

Reklama

Reklama