Reklama

Reklama

Depeche Mode: Personal Jesus

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Španělsko / Velká Británie, 1989, 3:45 min

Personal Jesus je prvním singlem ze sedmého alba Depeche Mode nazvaného Violator, je inspirován knihou Elvis and Me, autobiografií Presleyho manželky Priscilly. Píseň se stala jedním z největších hitů Depeche Mode a jedním ze zlatých hřebů jejich koncertů. Doprovodné video vytvořil tradiční spolupracovník kapely Anton Corbijn, jednalo se o první barevný klip, který pro skupinu natočil. Westernové pojetí klipu konvenuje instrumentální stránce písně, natáčelo se ve španělské poušti Tabernas v provincii Almería. (J.Connor)

(více)

Recenze (9)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Personal Jesus" je v poradí tretia skladba zo siedmeho radového štúdiového albumu anglickej hudobnej skupiny Depeche Mode. Je to jedna z ich najväčších hitoviek. Je inšpirvaná knihou "Elvis and Me", ktorú napísala Priscilla Presley. Autorom hudby i textu je gitarista Martin Gore. Song "Personal Jesus" je súčasťou albumu "Violator". Bol ku nemu profesionálne natočený artový videoklip, v ktorom sa členovia kapely previedli ako štýlová partička synth popových cowboyov. **** ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Alan sa vyjadril, že podobne "drsné" video k I feel you má radšej, pretože necíti žiadnu empatiu k westernovému svetu. Corbijn to ale zobral značne ironicky a chalani to pochopili tiež. A možno aj ten kôň pri intermezzu s Goreovým legendárnym vzdychaním. Corbijn totiž pochopil, že nové hudobné smerovanie si vyžaduje aj nový prístup k vizuálnemu stvárneniu pilotného singla, aby bol šok z hudby ešte viac umocnený. Vyšlo to dokonale. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kovbojský videoklip od Depeche Mode, ktorý sa stal kultom zrejme už v dobe svojho vzniku. A tento kult vôbec neochabuje ani po 30tich rokoch. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Někde ve španělském zapadákově se poflakují čtyři muži a společnost jim začne dělat několik místních žen. K čemu přesně dochází není záměrně zcela jasné, jelikož vidíme pouze protichůdné náznaky (Gahan vztahuje ruce k nebesům, ale u Goreho rytmického vydechování je záběr na koňský zadek. Ženy mají neutrální výraz ve tváři, ale uctivě líbají prsten na ruce, divoce si vjíždějí prsty do vlasů a provokujícím postojem se nabízí). Tvůj osobní Ježíš přichází jako prostitutka nabízející osvobození (spasení). „Someone to hear your prayers“ „Someone who cares“ ()

Zajímavosti (4)

  • V roce 2002 vydal tento song jako coververzi Johnny Cash a komentoval to slovy: „Personal Jesus je pravděpodobně nejevangeličtější píseň, kterou jsem kdy nahrál. Nevím, jestli ji tak autor zamýšlel, ale je taková.“ V roce 2004 tento song vydal jako coververzi Marilyn Manson. (Trajektt)
  • V úvodu videoklipu příjíždí kapela do westernového městečka v nazelenalém automobilu značky Dodge Ram. (Trajektt)
  • Píseň byla inspirována knihou „Elvis and Me“ od Priscilly Presley. Podle textaře Martina Gora je píseň o tom, co to znamená být pro někoho Ježíš, dávat mu naději a starat se o něho. (Epistemolog)

Reklama

Reklama