Američan Gordon hlídá skrze obrazovky ropovod na Blízkém východě a pomalu začíná být na dálku fascinován tamní mladou ženou Ayusou, jež se zaslíbila staršímu muži, kterého nemiluje. Love story nahlížená okem pavoučího dronu.(Film Europe)
Gordon (Joe Cole), jeden z ústřední dvojice filmu francouzského režiséra Kima Nguyena, hlídá v pravidelných směnách na tajném pracovišti kdesi v Americe prostřednictvím dronů ropovod. Ajuša (Lina El Arabi), druhá hrdinka snímku, v místech, kde se drony pohybují a proudí ropa, bydlí. Každý z nich řeší svůj osobní problém. S Gordonem se právě rozešla jeho dívka a on je z toho dost na hadry. Ajuša je na tom ještě hůř. Mladá dívka má být podle místních tradic a z rozhodnutí rodičů provdána za staršího muže, kterého nemiluje. Sama je zamilována do jiného a s ním se i tajně schází. Když přípravy na svatbu začnou být aktuální, zbývá jediné možné řešení: útěk. Tyto informace díky sledování na dálku postupně pochopí i Gordon daleko za oceánem. A protože mu krásná Arabka připomíná jeho lásku, rozhodne se najít možnost, jak Ajuše a jejímu příteli pomoci. Rozjíždí se riskantní hra, na kterou mohou jak Gordon, tak hlavně Ajuša doplatit.(Stoka)
Ľúbostný príbeh sprostredkovaný okom pavúčieho dronu. Nad ropovodom a krajinou severoafrickej púšte sa objaví robot podobný pavúkovi. Vyzerá, akoby sondoval horizont. Na opačnom konci sveta v Amerike, Gordon – operátor dronu a strážca ropovodu – skúma zničenú krajinu zo svojho monitoru. Stratený vo svete, ktorému prestáva rozumieť, začína ho fascinovať mladá Ayusha, sľúbená staršiemu mužovi, ktorého nemiluje. Napriek vzdialenosti, spoločnému strachu a nedokonalej komunikácii, urobí Gordon všetko pre to, aby pomohol Ayushi uniknúť osudu, a postupne sa do nej zamiluje.(Film Europe)
Novodobý příběh Romea a Julie.Brnkačka na city.jednoduchý až naivní scénář.Výkony herců nejsou nijak velkolepé ale dávám čtyři za nápad s roboty.To jsem ještě neviděla .Aby to bylo jen ve scifi a le tvůrci to zasadili do reálu.Za mě dobré.(25.7.2020)
Skôr epizóda z Black Mirror než plnohodnotný festivalový film, čo ma ale nakoniec viac potešilo než sklamalo. Ono všetko vo filme je samozrejme technicky možné, ale ak by si ho niekto strojom času pozrel na prelome storočia, tak by mu ako vedecko-fantastická epizóda z neďalekej budúcnosti pripadala. Popravde sa príbeh pohne skutočne dopredu až po druhom bode obratu, sila filmu je ale skôr v tom, či vás dokáže na konci dojať a ako sa dokážete stotožniť s dvoma hlavnými postavami. Možno vás koniec sklame a budete sa pri ňom smiať, možno sa naopak nezdržíte sĺz. Ja som ten druhý prípad a preto aj hodnotím tak vysoko.(3.1.2019)
Taká nemastná-neslaná "robotická" romanca, ktorá má síce zaujímavú a unikátnu dejovú linku, ale je natočená príliš strojene, artovo a bez duše. Skôr taká nevinná konverzačka, u ktorej vás viac zaujmú hodinky na ruke ako samotný dej. Za mňa len ťažký priemer v rámci žánru. 50 %(28.7.2020)
kolemjdouc
Anderton
blondboss
Insomniac
Nemôžem už chodiť na filmy s očakávaniami, lebo potom som sklamaný. Hlúpučké, naivné, miestami nelogické, nezáživné...(20.2.2019)
Adigiotto
Nový rozmer stalkingu.(1.3.2019)