Reklama

Reklama

The Devil and Father Amorth

  • Velká Británie The Devil and Father Amorth
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

William Friedkin, režisér dnes již kultovního filmu Vymítač ďábla, dostal údajně podvolení od samotného Vatikánu, aby se mohl zúčastnit exorcismu a natočit si ho. Vymítání prováděl 91letý Otec Gabriele Amorth, kněz a exorcista, který se opět pokusí vymýtit ďábla z ženy jménem Christina. Osmkrát byl neúspěšný, tak snad se to na devátý pokus povede… (SOLOM.)

(více)

Recenze (6)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, tohle bude jeden z těch mála filmů Williama Friedkina (teda asi spíš jediný), u kterého budu raději předstírat, že jsem ho neviděl... Tyvole mistře, wtf? Tohle je hodně zmatené a pochybné dílo byť jen jako nějaký krátký bonus na Blu-Rayi k Vymítači ďabla, natož jako prakticky celovečerní dokument. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No ty kráso. William Friedkin před mnoha lety natočil Vymítače ďábla a od té doby sám sebe už nedokázal nikdy překonat. Přesto se pořád snaží vytěžit ze zašlé slávy, co se dá a rád svůj největší úspěch pořád vzpomíná za a znovu (to je jak fanoušek fotbalové Sparty, ten už taky žije jen z úspěchů dosažených v dávné historii…). Tady si vzal fotoaparát a točil 91 letého dědu, co stěží udrží stolici a osmkrát se mu nepodařilo vyhnat ďábla z těla údajně posedlé Christiny. No teď má před sebou devátý pokus, tak přeci nesmí režiséra zklamat, když už to posvětil sám Vatikán. Dokument plný dialogů se neskutečně vlekl, samotný exorcismus taky zrovna moc pozoruhodnou podívanou nepřinesl – no nevím, já tam nebyl, tak třeba to byla fakt pecka a nezapomenutelný zážitek…Já ho ale při sledování tohoto dokumentu nepocítil! ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Mierne šokujúci dokument, ktorý ocenia najmä ľudia - veriaci, ktorí poznajú danú problematiku či už z kníh samotného pátra Amortha (napr. V boji proti diablovi či skvelý Testament exorcistu, ktoré pochopiteľne poskytujú ucelenejší obraz) či iných dostupných zdrojov, resp. autorov (napr. F. Bamonte). Je dobré o týchto skutočnostiach hovoriť a ukazovať ich v plnej obludnosti. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

William Friedkin si na stará kolena udělal radost a mě potěšil hlavně to, že je ve svém věku tak vitální. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Bill Friedkin býval úspěšným režisérem, který byl na začátku kariéry víc než v té době Spielberg nebo Lucas. Nedávno jsem po půl roce dočetl jeho autobiografii, The Friedkin Connection, kde se s vtipem vlastním přiznává, jaký arogantní vůl, co se svých rozhodnutí týče, byl. Sérií špatně přijatých filmů se dostal až na samotné režisérské dno. Bohužel z té arogance mu dodnes hodně zůstalo a výsledkem je tenhle rádoby objektivní dokument, který působí jako amatérská fraška. Zejména třeba fakt, že Friedkin sám točí rozhovory na svůj levný digitální foťák bez tripodu, aby byly záběry krásně autenticky roztřesený. U toho jsem kroutil hlavou. Aneb, když zůstanete zabržděný 40 let zpátky. Dodnes se traduje, že úspěch VYMÍTAČE ĎÁBLA se mu stal prokletím po zbytek kariéry. Inu, něco na tom možná bude, protože zahrávat si s ďáblem se nevyplácí. Jak řekl Kevin Spacey v OBVYKLÍCH PODEZŘELÍCH, "The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.". ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

EZO.TV uvádí... Osmdesátiletého Billa "natočil jsem Vymítače ďábla" Friedkina a jeho strhující souboj s autofokusem. Teda s ďáblem. Prvních deset minut si Friedkin honí ego nad pětačtyřicet let starým filmem (dejte si panáka pokaždé, když řekne "Vymítač ďábla", a třeba vás ten zbytek bude bavit). Pak vyrazí na dovču do Itálie, ukáže nám dvacetiminutový nepřetržitý záběr na zjevně psychicky nemocnou ženu, který následně pouští i různým expertům, vědcům i duchovním, a pokládá jim velmi zavádějící otázky. Ti samozřejmě akorát pokrčí rameny, co jiného na to říct. Naštěstí si Friedkin na závěr schoval ultra mega twist: v Itálii se na konci jeho výletu skutečně stalo něco nadpřirozeného! Jako na potvoru si ale zapomněl vzít kameru. Tak nám to alespoň zprostředkuje pomocí strašidelných filtrů a bububu muziky. Maestrův sedmdesátiminutový opus je tak strašné trapný, že by se za něj styděl i Roman Šmucler před dvaceti lety, jedno mystérium ale přece jen ukrývá: z neznámého důvodu mají všichni zpovídání nějakou kožní nemoc. Padesátiletá posednutá žena má silnou akné. Jednomu lékaři se strašně loupe nos. A druhý neurochirurg má pro jistotu na nosu rovnou náplast. Že by v tom přece jen měl prsty Pazuzu? 3/10 ()

Související novinky

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama