Reklama

Reklama

VOD (1)

Duchovní, který studuje náboženské kulty, požádá přítele – budhistického mnicha o pomoc při vyšetřování nové skupiny s tajemným původem. (Netflix)

Recenze (10)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mě Korejci příliš nepotěšili. Film začíná s nádechem temného hororu, ale postupem času se přehoupne k detektivce s námětem náboženských skupin a začal jsem se v tom poměrně ztrácet. Natočeno slušně, ale čekal jsem mysterióznější, temnější a brutálnější záležitost vzhledem k námětu. Finále a úvod slušné, ale moc mě to nebavilo. 60% ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Ten film by potřeboval v pár věcech pozměnit a doladit, ale i tak musím říct, že se jedná o slušný detektivní thriller, který je prošperkován několika prvky hororu. Úvodní scéna je naprosto skvělá, protože dokáže díky strašidelné atmosféře film i hned zaujmout, jenomže se poté objeví další případ ohledně nálezu ve stavbě, a poté se objeví děj s naším hlavním hrdinou a je trochu těžší se v tom orientovat a vědět, co se tu vlastně děje. Jeong-jae Lee byl ale skvělý a svým přístupem zaplnil tyto nejasnosti a v půlce to nabíralo konečně směr a zajímavý příběh. Občas i překvapil prvek komedie. Opět tu máme film, kde si divák bude muset sám zjistit pár nejasností, ale cliffhanger tu byl docela slušný. Nevím, jestli mám dát tři nebo čtyři hvězdy. Takhle jsem na hraně dlouho nebyl. Mé hodnocení: 7/10 ()

Reklama

helraiser 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený mysteriózní thriller s plno odkazů na Budhismus a Křesťanství, u kterého se musí i přemýšlet, takže není pro každého a spousta lidí ho ani nepochopí a ztratí se v ději. Za mě opravdová paráda s parádní temnou atmosférou a slušnými hereckými výkony a zvraty. Bavilo hodně, Korejci opět nezklamali, jediné co bych možná trošku vytkl tak byla až moc velká minutáž, ale to je u filmů z těchto končin už standard. U mě velká spokojenost a určitě doporučuji. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nápad za milión. Prevedenie je ale kostrbaté. Mám pocit, ako by tvorca robil film len pre Kórejcov. Tí možno nemajú také znalosti v rámci žánru a môže sa tým pádom hrať na zamotaný príbeh a prekvapivé rozuzlenie. Ja to ale nejako nežeriem. Atmosféra je narúšaná dejovými zvratmi, ktoré v kontexte diela dávajú zmysel ale pôsobia veľmi jednoducho. Mystično a hororová atmosféra sa tak vytráca a Jeong - jae Lee ešte nikdy nebol v nejakej postave tak neznesiteľný ako tu. Celé je to na to o aký dlhý film ide, strašne spomalené, bez tempa a plné "wow" efektov, ktoré ma nechávajú chladným. Dopozeral som ale s ťažkosťami. Zatiaľ pre mňa vrchol režisérovej tvorby zostáva The Priests. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Takový korejský pokus o mythologično - aneb, když se míchá pátý přes devátý a to ještě násilně. Prvních pár minut to vypadalo na horror, ale paxe děj stočil na "kriminálku" s nádechem asijské mytologie. Horrorová línie je v tomto případě upozazděna a "kriminalista" (jakýsi asijský křestanský pastor) objevuje po vzoru "kodu mistra Leonarda" souvislost s šestiprstými stvořeními a jakousi "zkázou" světa. Po chvíli člověk začně mít v dění docela hokej, protože vlastně neví, zda "šestiprstí" jsou dobro nebo zlo.... Vše se dokonale zamotává a ani rozuzlení divákovi nepřinese "jak to teda je?". A oč tedy jde?? Jednoho krásného dne se narodí rodině dvojčata. Jedno z nich je, ale "podivné" a tudíž se mu nedostává mateřské péče. Bohužel tam kde se rodinka objeví, záhadně klesá populace hospodářských zvířat. K tomu se nějakým způsobem dostane pastor, který studuje náboženské sekty a... je scénář na světě. Vzhledem k tomu, že americké verze na "hledání tajemna" jsou přecejen dynamičtější a napínavější, tak mnohdy jsem zde měl nutkání děj "popohnat". Navíc hudební podres byl spíše na spaní (melancholický), takže se tento snímek rozhodně nedoporučuje po celodenní pracovní šichtě ;-) ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama