Reklama

Reklama

Black Sabbath: The End of The End

  • Velká Británie Black Sabbath: The End of The End
Trailer 2
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2017, 120 min (Alternativní 95 min)

Obsahy(1)

Kapela Black Sabbath se v únoru 2017 rozloučila se svými fanoušky dvěma monstrózními koncerty ve svém domovském Birminghamu. Vznikl z nich koncertní snímek s lakonickým názvem The End of The End a jako každé ‚sbohem' je doslova nabitý emocemi. Během vystoupeních završujících téměř 50letou éru vynálezců heavy metalu zazněly nejslavnější hity jako „Iron Man“, „Paranoid“ nebo protiválečná „War Pigs“ v podání původního složení kapely včetně Ozzyho Osbourna, kytaristy Tonyho Iommiho a basáka Terrence „Geezera“ Butlera. Heavymetaloví klasici odehráli během půl století dlouhé kariéry na 80 koncertů, které vidělo víc než milion fanoušků po celém světě. Skladby, které zazněly na derniérovém podiu, ve filmu doplní exkluzivní zákulisní záběry a osobní rozhovory, v nichž kapela vzpomíná na desetiletí společného působení. Kamera navštíví také nahrávací studio, v němž si rockeři střihnou staré skladby, které nikdy nezazněly před živým publikem. Film jako ‚labutí píseň' největší heavymetalové kapely všech dob natočil Dick Carruthers, ostřílený režisér řady velkých hudebních snímků. (Aerofilms)

(více)

Recenze (24)

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

U mne bohužel rozpaky. Muzika = klasika. O tom žádná. A film má dobrý zvuk. Tím ale jeho pozitiva končí. Bohužel zoufale statická kamera (místy jsem měl pocit, že ji má v ruce hluchoslepý), totálně chcíplý scénář - ani náznak vykročení z otřepané šablony (koncertní set se stahováním zvuku pro rozhovorové vložky) - promarněná šance sáhnout po nějakých historických dokumentech či souvislostech (a že se toho u sabbathů nabízí! všechna muzika - viz playlist - je do roku 1973 - s výjimkou Dirty Women - co leta pozdější? divoké rozchody, personální fluktuace, desky-nahrávky-koncerty-zákulisí?); legenda se vychvaluje sama (trochu smradu v sále) místo aby to za ni učinili dědicové... Takhle tu máme "mejdan" univerzitního profesora odcházejícího po přednášce na zasloužený odpočinek. ()

OtaPlk 

všechny recenze uživatele

Hnedka u prvni pisničky sem se bil do palice, čemu sem robil machra a sral sem na šatnařku v kině, jak mi cpala do pazur ty špunty. Taky rachot neni ani na provoze ve fabrice, jak se hecnem a začnem robit. Musym tež řect, že ten zvuk byl čisty a synci se nezdaju, ale eště maju kule! Enem ten Ozy nech rači spiva jak mluvi, bo furt nějak kolil "fakt jo" či co to bylo. A Tony tež moh spomenut na ine borce, keři dluho za Ozyho v Sabatach spivali. Neboštik Dyjo by si to fest zaslužil! ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o rozlučkovém koncertu hudebních legend, ve kterém má největší prostor to nejdůležitější - hudba. Nezapomíná se i na důvod, proč tahle kapela vydržela dobré i zlé. A tím je přátelství, bez něj by to nefungovalo. Osobně mě velice příjemně překvapil Ozzy, respektive jeho zpěv. Dlouho jsem ho neslyšel zpívat tak dobře. Vivat Black Sabbath!!! 90% ()

Reklama

Reklama