foto

Ozzy Osbourne

  • nar. 3.12.1948 (68 let)
    Birmingham, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vlastním jménem John Osbourne se narodil 3. prosince roku 1948 v Birminghamu ve Velké Británii. Do povědomí lidí se dostal především jako zpěvák heavy metalové kapely Black Sabbath. Po odchodu ze skupiny Osbourne založil stálou skupinu Blizzard Of Ozz.

Nové album Blizzard Of Ozz dokázalo, že Ozzy a jeho skupina nemá rozhodně v úmyslu měnit dosavadní hard-rockový styl, který hrál ve skupině Black Sabbath.Při přípravě bizarního obalu alba Bark At The Moon si Ozzy Osbourne pozval uměleckého maskéra Grega Cannona, který mimochodem pracoval na filmech The Howling a American Werewolf in London.

Fanouškům se dostal do povědomí nejen díky své muzice a ojedinělému hlasu, ale také byl dost často v médiích (ukousl hlavu netopýrovi v průběhu koncertu... jeho píseň, kde zpívá o sebevraždě, vzal fanoušek natolik vážně, že se opravdu zavraždil... úlety s alkoholem a drogami...)

Ozzy měl právě veliké problémy s alkoholem a drogami, a proto musel na chvíli přerušit kariéru. Musel taky vyřešit neustálé problémy v manželství (byl uvězněn za to, že vyhrožoval své ženě zabitím), které souviseli s alkoholem.

Je jedním z nejznámějších, ale také nejkontroverznějších rockových zpěváků. Spolu se svou manželkou Sharon každoročně organizuje heavy-metalový festival Ozzfest. Ozzy a jeho rodina byli hlavními protagonisty reality show The Osbournes, kterou vysílala MTV. Byl dvakrát ženatý a má pět dětí.

Michal "Cannabis" Klaudys

Herecká filmografie

Filmy

2011 Gnomeo & Julie
2007 Robbie the Reindeer in Close Encounters of the Herd Kind (TV film)
2001 Moulin Rouge
2000 Malý Nicky - Satan Junior
1997 Soukromé neřesti
1995 Smolaři
1986 Koledu, nebo něco provedu
Šílená Amerika
1982 Ozzy Osbourne: Speak of the Devil (koncert)

TV seriály

1998 Městečko South Park (TV seriál)
Koncert pro Šéfa (S02E14)
1990 Parker Lewis musí vyhrát (TV seriál)

Dokumentární

2017 Black Sabbath: The End of The End
2014 Lennon or McCartney
2013 Black Sabbath: Live... Gathered in Their Masses (koncert)
2012 Sunset Strip
2011 Bůh ti žehnej Ozzy Osbourne
2010 Classic Albums: Black Sabbath - Paranoid
Lemmy Forever
2009 25 let Rokenrolové síně slávy (koncert)
2008 Sedm epoch rocku (TV seriál)
100 Greatest Hard Rock Songs (TV film)
2007 Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
2005 100 Greatest Albums, The (TV film)
2003 It's Good to Be... (TV seriál)
2002 Guns, God and Government World Tour (koncert)
Lemmy
Ozzy Osbourne: Live at Budokan (koncert)
Party at the Palace: The Queen's Concerts, Buckingham Palace (koncert)
2001 Satan's Top Forty
We Sold Our Souls for Rock 'n Roll
2000 It's Only Rock 'n' Roll
Ozzfest 2000 (koncert)
1999 Black Sabbath: The Last Supper (koncert)
1997 Behind the Music (TV seriál)
1993 Ozzy Osbourne: Live & Loud (koncert)
Seven Deadly Sins: An MTV News Special Report (TV film)
1991 Alice Cooper: Prime Cuts
Hard 'N Heavy Volume 10
Ozzy Osbourne: Don't Blame Me
1990 Sam Kinison Banned (divadelní záznam)
1989 Moscow Music Peace Festival (koncert)
1988 Decline of Western Civilization Part II: The Metal Years, The
1986 Ozzy Osbourne: Ultimate Ozzy, The (koncert)
1985 Live Aid (koncert)
1984 Black Sabbath: Never Say Die (koncert)
Ozzy Osbourne - Bark At The Moon (koncert)

TV pořady

2016 Ozzy & Jack na cestách (TV pořad)
2014 Grammy Awards 2014 (TV pořad)
WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2014 MTV EMA (TV pořad)
2013 The History of WWE: 50 Years of Sports Entertainment (TV pořad)
The 40th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2012 Jim Norton: Please Be Offended (TV pořad)
2008 The BRIT Awards 2008 (TV pořad)
2007 Scream Awards 2007 (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
2005 Friday Night Project, The (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Osbourne Family Christmas Special, The (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
Osbournovi (TV pořad)
The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
2000 FanClub (TV pořad)
MTV Cribs (TV pořad)
1999 WWE SmackDown LIVE! (TV pořad)
1997 An Audience with Elton John (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1987 Rockstop! (TV pořad)
1986 WrestleMania II (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Wetten, dass..? (TV pořad)
1980 Children in Need (TV pořad)
1965 Beat-Club (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Ozzy Osbourne - Memoirs Of A Madman (hudební videoklip)
2003 Alice Cooper - The Ultimate Clip Collection (hudební videoklip)
1992 Black Sabbath Story Vol. 2, The (hudební videoklip)
Black Sabbath: The Black Sabbath Story, Volume 1 (hudební videoklip)
1991 Ozzy Osbourne - Mama, I'm Coming Home (hudební videoklip)
1988 Ozzy Osbourne: Wicked Videos (hudební videoklip)
1970 Black Sabbath - Paranoid (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace