Reklama

Reklama

Dívka v mlze

  • Itálie La ragazza nella nebbia (více)
Trailer 3

„Nejhloupější ďáblův hřích je ješitnost.“ Kdo na ni doplatí tentokrát? Zkušený komisař bojuje s prohnaným vrahem o život unesené dívky... Cestou do kostela v mlhavé horské obci Avechot beze stopy zmizí tichá patnáctiletá Anna Lou, dcera silně věřícího páru. Na pomoc při vyšetřování je povolán kontroverzní komisař Vogel, mezi jehož neortodoxní metody patří i víření veřejného mínění za pomoci médií. V rozpoutané mediální bouři vesničané i členové náboženské komunity se znepokojením zjišťují, že nikdo není mimo podezření a všechna jejich tajemství budou postupně propírána veřejně. Je znepokojivé zmizení Anny Lou pouhým dílem pubertálního vzdoru, nebo se v jinak poklidné obci skrývá vlk v rouše beránčím? Italský thriller se vyznačuje ponurou atmosférou odlehlého horského městečka a zdánlivě pozvolným tempem, které ale přináší množství dějových zvratů a rafinovaných nápověd. Jedná se o režijní debut spisovatele Donata Carrisiho, který adaptoval svůj vlastní román. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (73)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Thriller s jedinou kapkou krve, bez mrtvol či nějakých drastických záběrů a když se to tak vezme kolem a kolem, tak i bez napětí, ale přesto to funguje. Předně se film může pyšnit všudypřítomnou pošmournou atmosférou, kterou je prostoupen snad každý záběr. Pak je tu jednak zajímavé prostředí náboženské komunity a neotřelý je i styl vyšetřování, kdy detektiv výrazně zapojuje média. Jako mínus vidím malý prostor pro spekulace o identitě vraha, což vede k příliš vykonstruovanému vysvětlení a facku by zasloužil Carrisi za samotný závěr. Nicméně jako debut je to výborné. A vlastně nejen jako debut. Jen tak dál. 75% ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Toni Servillo opäť podáva nezabudnuteľný výkon v tomto talianskom kriminálnom filme. Toto nie je typický hollywoodsky kriminálny film nesúci všetky klišé žánru, ale precízna štúdia postav a spoločenský komentár o vzájomnom vzťahu medzi súdnym systémom a masmédiami. Film vyžaduje od diváka plnú pozornosť a odmenou je brilantné finále. Lacike je svojou "recenziou" úplne mimo. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď sa tam na začiatku ukázal Jean Reno, myslel som si, že to hádam bude niečo ako Purpurové rieky. Ale tentokrát nehral samotného komisára, ale len vedľajšiu rolu i keď v konečnom dôsledku pre príbeh tiež dôležitú. Je zaujímavé, že v tomto filme sa nenájde ani jedna kladná postava a sám komisár, ktorý by mal mať profesionálny nadhľad tak je celkom kontroverznou postavičkou v tomto príbehu. Problém, ale nieje ani tak vo vyšetrovacích praktikách komisára, ale v tom, že príbeh postupuje pomaly a celkom nezáživne. Pointa a hlavne vrah sa dá uhádnuť oveľa skôr i keď to režisér pri konci trocha zamotal, ja som mal len jeden tip a bol správny. Totálne zbytočná dĺžka filmu, ale zas si nie som stý, či by skrátenie pomohlo. Príroda nebola tak využitá, ako by mala a to je tiež veľká škoda. Je to nezaujímavá a miestami fádna detektívka , ktorá si ide svojou kľúdnou cestou a i keď sem-tam sa rozbehne, tak len na chvíľu, aby zas sa ponorila do svojho nudného stereotypu. Slabé 3*. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Supernudná ultradebilná detektívka, ktorá sa to nudné tempo na konci snaží vykompenzovať toľkými šokujúcimi pointami, že sa to pomaly ani nedá spočítať. Naviac tá finálna, ma napadla niekedy v polovici, keď som si hovoril, načo asi inak by sa môj obľúbenec obťažoval účasťou v tejto tragédii. Ale aspoň ho po dlhšej dobe daboval Miloš Vávra. Toto sa holt nepodarilo. 3/10. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Ztracená dívka, horské městečko, poněkud narcistní vyšetřovatel a všudypřítomné zlo. Všechno namíchané do podoby, jež pochmurností připomíná severská detektivní dramata, ale jde si zajímavými dějovými zvraty svou cestou. Kamera zabírá spíše detaily, protože tma, mlha a stíny nedovolí široké záběry. Maketa městečka, která se v průběhu děje párkrát na pár sekund objeví, jako by divákovi říkala, že je klid, nic se neděje. A pokud ano, tak je to neviditelné, dobře ukryté. Jak říká psychiatr (Jean Reno): "Přílišný klid zabíjí. Zbavuje strachu ze smrti." Prolínání časových rovin zvyšuje napětí. A ta hudba! Bravurně zachycená atmosféra! Vynikající herecké výkony. 90% ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama