Singularity

• USA Aurora (pracovní název) (více)
Trailer 2

Píše se rok 2020 a Elias van Dorne (John Cusack), výkonný ředitel VA Industries, největší světové továrny na robotickou techniku, představuje nejnovější vynález – Kronos, superpočítač vyvinutý k ukončení všech světových válek. Když je Kronos uveden do provozu, rychle pochopí, že lidstvo samo je největší hrozbou světovému míru a spustí útok robotů s cílem zbavit svět lidské „infekce“. O 97 let později přežívá už jen malá skupina lidí, roboti ji ale neustále pronásledují. Mladý chlapec Andrew (Julian Schaffner) a dívka Calia (Jeannine Wacker) musí vytvořit nečekané spojenectví, aby se dostali do nového světa, o kterém se proslýchá, že v něm lidé žijí beze strachu z robotů. Ale existuje tenhle svět doopravdy? A budou žít dost dlouho, aby se do něj dostali? (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Wacoslav1

všechny recenze uživatele

Tak já souhlasím, že invence si tu vzala dovolenou a film je slepencem různých nápadů či přímo konkrétních scén z jiných filmů, ale mě to celkem odsýpalo nenudil jsem se a i když ústřední dvojice není žádný terno a hlavní pointa je snadno odhadnutelná, tak ďábelský Cusack to vyvažuje i když se jeho role patrně natočila za den. Na béčko pak slušný vizuál i efekty. Zkrátka jako jednohubka to nijak nepohoršuje.55% ()

honajz

všechny recenze uživatele

Moc hezké, že se některé scény natáčely v ČR, kromě již zmíněných Černovic i na hradu Choustník, ale jinak je to nudná a rozvleklá sci-fi historka jak z Krajních mezí, jenže tam by měla tak dvacet, čtyřicet minut a stačilo by. Myšlenka rovněž není příliš objevná: mohou mít stroje duši? Odkdy a odkud je člověk člověkem, co ho tvoří, a když dáme vzpomínky do jiného těla, je to ten samý člověk? Mohou stroje cítit? Plus patetický náběh na válku s roboty na konec, ten připomene Vzpouru mozků, takže opět nic nového. Slušná kamera, lokace, občas hudba, víc mne nezaujalo. Dvě hvězdy jen za české lokace. ----- Průběžné poznámky: Hm, 97 let po skoro vyhlazení lidstva, a oni mají na sobě stylové a značkové oblečení, navíc klučina účes, jako kdyby odešel zrovna z kadeřnického salonu? Polaroid, který po té době stále funguje? A roboti běhají po celém světě, kde likvidují lidi, ale jednu základnu za skoro sto let fakt ne a ne najít? Proč ten mladý herec pořád kulí ty "velké oči"? Btw, má Andrew-stroj pindíka, aby se mohl rozmnožovat? Ty brďo, roboty neobjevitelnou pevnost Aurora mají zavřenou jen na dřevěná vrata s petlicí? ()

Morholt

všechny recenze uživatele

Jo, to jak film kopíruje všechno možné dalo vzpomenout na některé kousky z pera mistra Bolla, ale marná sláva, mě se to docela líbilo. Bavily mě švýcarské reálie, pokud to tedy bylo Švýcarsko, dvojice hlavních hrdinů docela ušla, přítomné byly i roztomile béčkové triky, mělo to jakýs takýs spád a Cusack ve svém dalším špatném filmu docela řádil. A když o tom teď přemýšlím, tak to plagiátorství je v tomto případě vlastně pozitivem. Nic k doporučení, ale koukat se na to dá. 50% ()

silentname

všechny recenze uživatele

"Singularity" je jedným slovom vykrádačka. Vykrádačka všetkého čo si len film zmyslel a výsledkom tu máme zlepenec všetkého možného zapleteného do príbehu, ktorý podľa mňa skutočne nedáva zmysel a je len pre ľudí, ktorí proste akceptujú čokoľvek a nebudú klásť žiadne otázky počas sledovania. Myslím si, že je to plné klišé, nezaujímavých postáv a hlavne koncept, ktorý ani v jednu chvíľu nepôsobí kreatívne a originálne. A myslím si, že kedy si to uvedomíme je už začiatok. V prvom rade, kto by pomenoval svoj projekt pre pomoc ľudstva Kronos? Najmä po tom, čo sme mali možnosť vidieť efekt funkcie tohto projektu v roku 2004 vo filme The Incredibles? To už samo o sebe hovorí veľa. A potom keď sa stretneme s Caliou, tak jediné čo som si hovoril, že tu máme novú Katniss z Hunger Games. A navyše to ešte zakončia tým, že nám prinesú sequel. Ktorý si myslím, že nikto si nikdy nepozrie a so šťastím nikdy nevznikne. Neviem či sa John Cusack stáva novou tvárou špatných filmov a chce hrať vo všetkom, no to by som viac tipol asi Nicholasovi Cagovi. Čo robí on v tomto filme? Nemá nejaké lepšie ponuky na filmy? Vizuálna stránka filmu je nudná a efekty sú otrasné. Je tu vôbec niečo na úrovni? No, aj keď je to staré a videli sme to milónkrát tak vzťah medzi Caliou a Andrewom je okay a je tu pár momentiek v jeho hlave, alebo keď bude chcieť Caliu chrániť, ktoré sú celkom dobré. Nemôžem povedať, že super, ale sú pozerateľné a dávajú tomu aspoň niečo málo. Inak si myslím, že nie je dôvod tento film pozerať, pokojne ho preskočte a pokiaľ by sa ten sequel natočil, tak ho nepozerajte. Hodnotenie: D- ()

JohnCZ

všechny recenze uživatele

Co dělají John Cusack a taťka Samanthy Carterové v tomhle filmů probůh? Jako určitě jsem se nenudil. Je to totiž děsné WTF. Úvod fajn, pak cool twist, pak tam běhá céčková verze Katniss Everdeen po lese v kožené bundičce, proti čemuž bych vlastně ani nic nenamítal, protože je docela seksi. Pak potká homo týpka, nechybí vášnivej románek a tak běží spolu a najednou z amerického future velkoměsta doběhnou do opuštěné české vesničky, kterou proběhnou lesíkem až k zřícenině českého hradu (s překvápkem). Sorry za spoilery, ale vypadá to stejně absurdně, jako to zní. Samotný námět ale není vůbec špatný a musím pochválit nápaditý art design, který v určitých sekvencích i přes levné CGI dokáže ohromit. Jinak je to overall takové dost amatérské a nechtěně srandovní. Když ale tohle filmu odpustíte, tak se na tom dá vlastně docela dobře zabavit. ()

• Natáčelo se také v Černovicích u Tábora. Poděkování tamějším obyvatelům je v závěrečných titulcích. (jarks)
  • Film se natáčel také na hradě Choustník. (honajz)