Reklama

Reklama

Gruham

  • Indie Aval (více)

VOD (1)

Mladí manželé Krish (Siddharth) a Lakšmí (Andrea Jeremiah) jsou zvědaví, kdo se přistěhoval do velkého sousedního domu v podhůří Himalájí. Rodina stavitele elektráren Paula (Atul Kulkarni) se zdá milá a přátelská. Pak se ale starší dcera Jenny (Anisha Victor) začne chovat prapodivně. Oběma rodinám hrozí nebezpečí spojené s tragédií, která se kdysi v domě odehrála. (rikitiki)

(více)

Recenze (16)

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to nebylo vůbec špatné, ale co zcela jasně příběhu ublížilo, bylo to natahování a konec. Tam, kde jsem se na začátku měl tendence leknout a nořit se do tajemna nejistoty a strachu, jsem na konci už nic takového nepociťoval. Film totiž dávkoval tajemno s normálním světem ve špatném poměru a po dávkách, takže to napětí ustávalo, pak rostlo, ustávalo a to celé dokola. Vše to gradovalo na konci, který vůči začátku dosti zaostával, ačkoliv dával smysl. Potěšily mě plakáty Judas Priest, výborné to heavy metalové kapely na stěnách pokoje, které naznačovaly, že dívka, která tam bydlí, tíhne zřejmě k temným silám ze západu. To ovšem k celému příběhu nemělo žádnou návaznost. Jen se tím jeden psycholog nechal unést, ve snaze si rozumem vysvětlit, co a proč se děje. Tací lidé, kteří vidí jen hmotu a nevěří a nevěří, i když je duch za zadel chytá, vždy potěší. Ten zprostředkovatel mezi duchy a lidmi, který si říká Nomád mě překvapil, protože se proti duchům neuměl bránit, ačkoliv s nimi od malička komunikoval a vůbec nevypadal na to, že je duchem slabý a bez zkušeností. Nesl však stejné následky, jako ostatní normální lidé, kteří ještě před krátkým časem neměli o ničem takovém ani ponětí. Jakého je duch vyznání není podstatné, protože vymítání nezná náboženství a vše se odehrává na čistém podkladu, který je pro všechny stejný. Ale toto je film, a tak to také musí všichni brát. Trochu jsem se divil, že ti duchové, kteří byly vlastně dobří, se skoro až do konce projevovaly spíše jako zlo, ale to je právě ten film, který to ohýbá. Každopádně to nebylo vůbec zlé. Navíc, když se jedná o film indický. Kdo s tím má problém, tak ať se na to prosím nekouká a ten, který je otevřený, ať vítá. Dobrá práce, i když s výhradami, ale za čtyři hvězdy bez problémů. Závěrečná poznámka od filmařů mě rozesmála, ale pak jsem si uvědomil tradice v těchto zemích a docela to zamrazilo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Krish a Laxmi sú milujúci pár, ktorých ideologický vzťah, plný lásky, nehy i vášne, mierne naruší príchod novej famílie do vedľajšieho domu. Následný hrdinský čin Krish-a, ktorý počas večierku na uvítanie susedov, zachráni dospievajúcu Jenny od naproti, ešte viac prehĺbi samotné vzťahy. To, čo však spočiatku všetkým príde ako nešťastná náhoda so šťastným koncom, sa odstupom času mení na nočnú moru pre obe rodiny. Jenny, sa totiž zo dňa na deň, akoby stávala úplne inou osobou, ktorej dokáže pomôcť jediná vec: exorcizmus. India je veľmocou v prípade romantických, dramatických blockbusterov, ktoré nadchnú prevažne hudbou, tancom, či neuveriteľne neuveriteľnými, ideologickými príbehmi z ríše snov. No horor? Tých je rozhodne pomenej, pričom za zmienku stojí najmä vtipná zombie komédia "Go Goa Gone", ktorá ma pred pár rokmi, nesmierne nadchla. No a čo táto "double" exorcizmus "pohádka pro dospělé"? 132 minút je pre túto krajinu tradičná stopáž. Kto nie je zvyknutý, bude spočiatku hundrať, pričom smelo môžem napísať, že pokiaľ nemáte pre filmy z tejto krajiny "slabosť", bude hádam aj lepšie, keď sa "The House Next Door" vyhnete. Ten kto ale zatne zuby, sa zhruba po 30 minútach dočká pomerne snaživej "vymetačky na dva ťahy", s pár solídnymi atmosferickými pasážami. Tento rok, sa však omnoho viac teším na iný Indický horor, a to takzvaný "Pari", v ktorom si hlavnú úlohu zahrá Anushka Sharma, neskutočná jebačka! ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Začiatok treba vyložene pretrpieť, nevyhne sa ani nejakej tej indickej vypalovačke a podobne. Neskôr to už naberie celkom zaujímavý smer a ja som s výsledkom spokojný. Je to 2 hodinovka tak sa nato pripravte, našťastie ale duchovia sú viacerí a tak sa vymieta aj v pravej aj druhej polke. Masky obstojné, príbeh si drží zaujímavosť celú dĺžku ale rozhodne by trebalo skrátiť. Herci prekvapivo sympatickí. Kto má rad duchariny/vymietanie bude pravdepodobne spokojný ako ja. Jedna či dve ľakačky sú naozaj podarené. Koniec slabší a samozrejme treba sa pripraviť, že je to natočené takým tým "indickým" štýlom, takže kto je zvyknutý na Ameriku možno mu to nesadne. U mňa za 3*. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak na indické poměry se jedná o docela zdařilý snímek. Máme tu jednu posledlou, kterou se nakonec podaří vyexorcistovat. Jenže, aby to nebylo tak snadné (nebo fádní??) tak tu máme hnedle double posednutí... To víte - když už to má takových šílených 132min tak to se přece musí něčím vyplnit, že? ;-) Nicméně - jakmile tu máme první vrznutí dveřmi, tak konečně se začíná něco dít. Bohužel ono první vrznutí je až za dlouhých 30min, takže pokud divák neoplývá zájmem "kdo-s kým a proč-", tak danou pasáž zkrátka přeskočí. Naštěstí tvůrci toto předvídali a tudíž do této "seznamovací" pulhodinovky nezakomponovali nic důležitého co by mohlo divákovi utéct, nedejbože snad vyvolat chaos nedostatkem informací. Děj pak ubíhá celkem rychle, aktéři omámeny "duchem" svou posedlost dobře presentují, avšak v závěru už to má trochu "trhliny" a ona malá dívenka pak celekm leze na nervy svým vystupováním. (spoiler: Tak když tatínek vypadá fakt jako nepříjemný bubák, tak přece dítko předškolního věku se nebude na "to" ještě culit, že?? ;-). Nakonec vše stejně dobře dopadne, takže poučení pro příště: nekupovat dům, kde straší :-) ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Prvých 20 minút absolútne desných a hlavne pre príbeh nepodstatných. Značná časť filmu je však taký lepší príbeh o posadnutí a následnom exorcizme. Nie som si celkom istý či protestantské Letničné hnutie ku ktorému sa v príbehu hlásili postavy uznáva exorcizmus a hlavne mám veľký problém, že ich pastor používal benediktínsky kríž, ktorý zásadne patrí do katolicizmu. Neznalosť indických filmárov?! Posledných 40 minút príbeh graduje, nemôžem povedať že zle, ale zdá sa mi to vcelku miestami prehnané a prekombinované. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama