Reklama

Reklama

Ztráta nás změní. Tragédie nás zkouší a síla je náš smysl života... Skutečný příběh muže, který se stal obětí bombového útoku na Bostonském maratonu 2013. Bojoval a přežil, aby si získal srdce obyvatel svého města a stal se symbolem naděje. Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, docela obyčejný muž, který pracuje v lahůdkách a žije v malém dvoupokojovém bytě se svou matkou Patty, závislou na alkoholu. Jednoho dne v místním baru Jeff potká svou bývalou přítelkyni Erin, která obdivuje jeho laskavost a šarm, ale frustruje ji jeho nedostatek zaujetí. Erin mu sdělí, že poběží Bostonský maraton, aby získala peníze pro nemocnici, ve které pracuje. Jeff požádá každého štamgasta v baru, aby finančně přispěl a slíbí ji, že na ni bude čekat v cíli s velkým transparentem. V den maratonu Jeff spěchá, aby se dostal do cíle včas. Jak se Erin přibližuje, na místě, kde čeká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi museli amputovat obě nohy nad kolenem. Když znovu nabyl vědomí, vzpomněl si, že před výbuchem spatřil atentátníka…Patty volá FBI. Ale Jeffova vlastní bitva právě začíná. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (128)

laik_60 

všechny recenze uživatele

tí asociáli sú vari na svete všetci rovnakí. Či v Bystrici, Nitre, v bratislavskej Petržalke alebo v New Yorku. Z takého prostredia takej rodiny pochádzal aj Jeff. Celej rodine nešlo o nič len si užiť, a z nešťastia vyťažiť popularitu čo najviac. Byť Erinou dávno sa na všetko vykašlem. Ale nestalo sa tak a tak som to musel dopozerať do konca .. pekne americky pátosového. Nech žije Amerika, nech žije Američan, Nech žije hrdina z Bostonu. Gylenhaal nesklamal. A tretí bod dávam za sympatickú hudbu , hlavne tá záverečná sadla !!!! ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bostonský rodák Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) jde podpořit svoji expřítelkyni Erin Hurley (Tatiana Maslany) do cíle maratonu, ale stává se obětí teroristického útoku při výbuchu bomby a přijde o obě nohy... Jake Gyllenhaal svým hereckým výkonem opět nezklamal, ale příběh celého film měl být stejně intenzivní jako poslední půlhodina, protože ta byla nejlepší. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Filmu by víc slušel název Boston Strong. Člověk by hned věděl, o čem příběh pojednává a dle mého by to přitáhlo více diváků, kteří takhle nemají třeba doteď o filmu ani potuchy. Ale je možné, že tvůrci se raději snažili nekopírovat děj výborného filmu Patriots Day a místo toho se zaměřili čistě na životní trable postavy Jakea Gyllenhaala, jež by klidně šlo naroubovat na úplně jiné neštěstí. Jake si již tradičně krade celý film pro sebe, do této vděčné role opět dal maximum a stejně tak tradičně bude opomíjen v oscarovém klání za pár měsíců, na to je Stronger až příliš marketingově neambiciózní a co je důležitější zejména pro mě, až moc obyčejný, jelikož podobných filmů je každý rok jak hub po dešti a David Gordon Green z této škatulky úplně nevyčnívá. Ale zklamání to není. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $4,211,129 Tržby Celosvetovo $7,074,489▐ David Gordon Green je na svojom režisérskom poste ako na hojdačke, a tak pôsobí aj tento film. Miestami dosť urvané, alebo lepšie povedané agresívne voči divákovi, hlavne čo sa týka správania rodiny zdecimovaného chlapca po bombovom útoku. Nie je to správne vyvážene, nedokáže to vystihnúť podstatu daného utrpenia. Jake Gyllenhaal tiež bojuje zo svojou postavou a nevie sa tak úplne v nej nájsť. /40%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vždy třetí pondělí v dubnu, poprvé už v roce 1897, pokaždé přes dvacet tisíc závodníků a zhruba půl milionu diváků podél trati. Jen nově s dvěma smrtícími náložemi, jejichž základ tvořily hřebíky. Dva přistěhovalci ze severního Kavkazu si holt oslavu Dne patriotů vyložili po svém. Jake Gyllenhaal neběžel, jen povzbuzoval partnerku, respektive se snažil, aby se k němu jedna z běžkyň bostonského maratonu vrátila. Rozchody totiž měli už tak nějak zmáknuté. Teď přijde mnohem obtížnější zkouška jejich vztahu. Režisér David Gordon Green, který dosud nijak zásadně nezabodoval, volí komornější přístup a k mladíkovi, který při útoku přijde o obě nohy, vytvoří pro diváky sympatický vztah. Žádný hrdina, prostě tam jen stál, říká si. Léčba, deprese, rezignace, hádky s nejbližšími. Zatímco první polovina je velmi příjemná a uvěřitelná (sundávání obvazů je díky Gyllenhaalově herectví bolestivé i pro diváka), druhá se drolí, nestrhne, je patetická a stále víc ukazuje hrdinovu rodinu jako bandu vidláků, kterou nezajímá, co dotyčný požaduje a zvládne, ale spíš to, jak omámí Oprah. Samozřejmě se bude zase hlavně mluvit o Gyllenhaalovi, neb jeho výkon je uhrančivý a strhující. Znovu, sluší se napsat. Protože už dávno si začal vybírat zatraceně zajímavé projekty a zatím ho to naštěstí neopustilo. Tady to chtělo jen krapet zajímavějšího režiséra. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho vedlejších postav ve filmu hraje sebe sama, včetně většiny lékařského personálu. Např. Dr. Jeffrey Kalish, který odstranil obvazy z nohou Jeffa Baumana, odstranil ve filmu i obvazy z nohy Jakea Gyllenhaala. Ve filmu se objeví i stejné rehabilitační techniky a sestry z centra Spalding Rehab, kde se léčil skutečný Jeff Bauman. (Dr Lizal)
  • Jedná se o zpracování autobiografické knihy od Jeffa Baumana, jednoho z přeživších bombového útoku na Bostonský maraton 16. dubna 2013. Autor knihy při útoku přišel o obě nohy. (raikonen16)

Související novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Reklama

Reklama