Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Mario vypráví příběh zakázané lásky mezi dvěma hráči, přičemž poukazuje na to, jaký tlak je vyvíjen na fotbalisty a jejich spolupracovníky, aby se přizpůsobili přísné kultuře tohoto odvětví. Když Leon vstoupí do Mariova fotbalového klubu, okamžitě se mezi nimi vyostří napětí. Oba hráči jsou talentovaní, ctižádostiví a připravení bojovat za své přední místo v týmu. Poté, co se oba nastěhují do jednoho bytu, soutěživé napětí přeroste v sexuální. Zatímco jejich vztah nabírá na intenzitě, z Maria a Leona se stává nerozlučná dvojice, přestože se Mario zoufale snaží jejich lásku před ostatními spoluhráči skrývat. Jakmile však začnou o jejich vztahu kolovat zvěsti, oba chlapci si budou muset vybrat – buď kariéru, nebo jeden druhého. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (17)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Našel-li by se zde fanoušek filmů se sportovní a LGBT tematikou, který by navíc ujížděl na německy mluvených snímcích, pak by byl pro něj Mario trefou do černého. Fanoušek sportu nejsem ani omylem, avšak čas od času si vyhlédnu nějaký ten 4%-film a jakožto germanista jsem ocenil malý exkurz do Schwizerdütsch. Zobrazované téma - tedy homosexualita ve vysokém sportu - je bezpochyby aktuální a ožehavé a ve filmu je podáno sice skromným, ale o to víc milým a autentickým způsobem. Hlavní hrdina Mario se musí na jedné straně vyrovnávat s tlakem ze strany společnosti a fotbalového týmu, na druhé straně se svým životem, který mu de facto nalajnoval jeho otec - světlobodem a kamenem úrazu zároveň jest náhle se objevivší Leon. Příběhově se mi film líbil - byť zde někteří uživatelé odsuzovali nedostatečnou emocionálnost dialogů - zejména však musím ocenit závěr filmu, který sice zabolel, ale byl opravdu na místě. Příjemné a zároveň silné překvapení ze švýcarské produkce, u kterého by člověk možná našel nějakou mouchu, avšak mě i tak film velmi zaujal a za plným hodnocením si stojím. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Po čase tady máme zase film, který může leckoho zaujmout. Nejvíce si na něm cením námětu a příběhu, tyto dva v celém díle jednoznačně dominují. Zpracování vztahu obou hlavních protagonistů je dle mě hodně decentní, aby zaujalo co nejširší koláč publika. Na plnou desítku to u mě ale není. V hereckých výkonech slušné, snaživé (ale např. k brilantnosti Tarjei Sandvika Moe ze seriálu SKAM to má daleko), u vzájemných intimních scén jsem hercům to vzájemné otlapkávání nevěřil na plných sto. Přesto vše uživatelům GT vřele doporučuji ... 10887 ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Popravdě můžu vlastně jen souhlasit co už tu psal uživatel "Disk".Volný pád ve fotbalovém prostředí a díky tomu jsem se cítil jako ryba ve vodě.Pravda druhá je,že Max Hubacher mě nedávno navnadil na notu,že tenhle herec umí.Vše se tu skvělo vyrovnalo.Dramatická část jela na bezchybném volnoběhu až do samého konce.Ústřední duo prostě super,já tu chemii cítil v tom,že byly tak odlišný a o tom ten snímek byl.Když už jsem si říkal,že rodina tu hraje až moc druhé housle a spíše je tím kmetem Mariův agent,tak přišla i ta rodina.Ano,té hudby klidně mohlo být více,ale to je tak z těch nejmenších zádrhelů,protože opět zas vyniklo to,kdy minutu máte záběr jen na tvář herce.Jak jsem psal,fotbalové prostředí mám rád,sám jsem ho zažil a jen tedy ve sprše to mejdlo nepadala tak daleko:)95% ()

doff 

všechny recenze uživatele

Velmi hezky shrnul své postřehy k filmu uživatel Disk. Doplnil bych, že rozhodně stojí za zmínku i vztah hlavního hrdiny Maria se svou kamarádkou z dětství Jenny. Silný moment je i scéna v kuchyni, Mariův nechtěný coming out a reakce otce a matky na něj. City ústřední dvojici věřím, oslovují mne city, pocity a stavy hlavního představitele Maria (Max Hubacher) a rozumím i Leonovi (Aaron Altaras). Láska nebo fotbal? Fotbal nebo šťastný upřímný život? A když se rozhodnete pro fotbal, jak dlouho může člověk tuto nesvobodu (nemoct žít svůj vlastní život) vydržet? Nesoustředěnost, nespavost, tlak na hrudi, léky… Jak dlouho s tímhle vším můžete být špičkový fotbalista? Jak dlouho s tím můžete vůbec žít? ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Nevětší radost jsem měl z toho, že film neskončil happyendem a nezvrtlo se to v sentimentální a tuctovej film. Naopak, otázku coming outu v profesionálním sportu tenhle snímek podal naprosto přesvědčivě a nestrojeně, navíc v kombinaci s naprosto bizarní "švýcarštinou". Stejně jako jsem byl před časem nadšenej s Freier Fallu, tak i z tohohle filmu mám fakt dobrej pocit, že rozhodně nešlo o ztrátu času u průměrného a nenápaditého gay klišé příběhu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Vo Francúzsku vyšiel film na DVD mesiac pred uvedením do kín. (dwdb)

Reklama

Reklama