Reklama

Reklama

Megalo Box

(seriál)
  • Japonsko Megarobokusu (více)
Trailer 1
Animovaný / Drama / Sci-Fi / Sportovní
Japonsko, (2018–2021), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Ikki Kadžiwara (komiks), Tecuja Čiba (komiks)

Hudba:

mabanua

Hrají:

Jošimasa Hosoja, Širó Saitó, Hiroki Jasumoto, Nanako Mori, Tacuhisa Suzuki, Kacuhisa Hóki, Kentaró Itó, Mucumi Sasaki, Rjúdži Mizuno, Mičijo Murase (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

JD (Junk Dog) je mladý muž, který žije na okraji společnosti. Jeho nejlepším partnerem je jeho motorka a jeho zaměstnáním jsou boxerské souboje v ilegálním ringu, které z velké části dotuje zdejší mafie. Nejsou to obyčejné souboje, ale Megalo Box - box budoucnosti, tedy zápas, ve kterém boxeři používají na svých pažích a ramenou speciální mechanická vylepšení, která jim dávají mnohem větší sílu. V mafií ovládaném ilegálním ringu se však příliš cti najít nedá, a tak se není čemu divit, že je většina zápasů již předem rozhodnutá a i JD a jeho trenér a šéf Gansaku Nanbu musí poslouchat rozhodnutí mafie, kdy a jak zápas skončí. Vše se však změní, když se JD jednoho dne setká s oficiálním šampionem Megalo Boxu Yuurim, který se i přes nesouhlas ostatních objeví v ilegálním ringu, aby dal tomuhle drzému mladíkovi lekci o skutečném boxu. Zápas končí jako K.O. hned v prvním kole, a i když je JD poražen, je Yuurimu jasné, že jeho ducha nezlomil, a tak mu učiní nabídku na odvetu. Pokud je však JD opravdu odhodlaný se s Yuurim znovu utkat, pak musí vystoupat až na samotný vrchol profesionálního boxu a stanout proti šampiónovi ve finále prvního oficiálního turnaje v Megalo boxu nazvaného Magalonia... (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2018) (S01) 

"Rocky z chatrče - the animation" je docela přitažlivý seriál. Sice je to klasický příběh o cestě na vrchol, který se ve sportovních anime nikdy neomrzí a i některé zápletky jsou dost předvídatelné, ale takovéto provedení je i v dnešní době dost příjemná podívaná. Styl animace je pro mě osobně hodně záživný, je to lehce old school a vše je tak pěkné, detailní, prokreslené a ty boxerské souboje jsou prostě skvělé - po stránce akce jsem si Megalo Box užíval asi jako nic jiného v této sezóně. Má to zajímavé charaktery, opět to ve mě probouzí víru v magickou sílu afra, kterou myslím poprvé zažehl Luffy z One Piece a má to i chlapce, co rozjíždí vcelku slušný hip-hop, alespoň myslím, že to byl hip-hop, těmto hudebním stylům moc nerozumím a stejně jako třeba techno, nebo rap mě to většinou míjí, ale sakra sem se tahle hudba hodí! Potěšil i samotný závěr, poměrně dobré použití bajky o žábě a štírovi, kterou už jsem ale párkrát slyšel, Yuriho rozhodnutí o férovém souboji a nebo i to, že zbytečně neždímali samotné rozuzlení finálního souboje, zkrátka na přehnaně dramatické oslavy ve stylu Rockyho nedojde. Za mě spokojenost. 7/10 ()

Nomad (2021) (S02) 

Mám rád první řadu, je to přímočará, ale zároveň trnitá cesta na vrchol, kde autoři umí pracovat s akcí, postavami i emocemi a vše podávají v líbivé retro animaci s výborným hudebním doprovodem. Ovšem druhá řada Megalo Boxu je v mnoha ohledech dle mého lepší než ta první. Zaujme už úvodní část, která se odehrává v zajímavém prostředí, představí nové sympatické charaktery a nastolí otázku: "Co se tady sakra stalo, když jsme se nedívali?". Postupem času se ukazuje, že Nomad není už tak moc o tom boxování a sportovních úspěších, jako o lidech a jejich problémech, starostech, slabostech, ale i síle, odhodlání, motivacích. Je to komplexní příběh se spoustou uvěřitelných lidských problémů. V celém seriálu hrají kromě samotného Joea důležitou roli i jeho oponenti, ať už to je Šéf, nebo Mac, kteří mají každý svůj vlastní povedený příběh, z kterých se může člověk i něco přiučit. Kromě výměny pěstí se tu řeší i sociální problémy a různá morální dilemata a řešení, ke kterým se dostáváme, jsou většinou zajímavými a logickými kompromisy. Postavy se chovají opravdu na anime hodně normálně, mají své chyby ale i silné stránky díky kterým si je oblíbíte. Nomad je ve výsledku hořkosladký příběh, který staví na postavách z první série a ukazuje nám podrobně jejich další spletité osudy a já mu celkově všechno věřím. Animace je opět povedená, hudba je také kvalitně zvolená a ladí s onou lehce mexickou atmosférou, kterou autoři záměrně zvolili. Co mě trochu zklamalo, byl závěrečný souboj, který byl na můj vkus až moc narvaný flashbacky, což docela dost kazilo atmosféru a akčnost, navíc některé z nich (ty Macovi) by šli klidně vložit před samotný souboj. Po pravdě i ty boxerské duely nebyly oproti první sérii takový dynamit. Ovšem pořád si stojím za tím, že Nomad je lepší, zajímavější a komplexnější, než první série. 8,4/10 ()

Reklama

Reklama