Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Ruská stylovka, která doplácí na přepálenou stopáž. Řemeslně je Major Grom zvládnutý parádně, vizuál je působivý, akce přehledná i adrenalinová a po této stránce bych nevytkl filmu prakticky vůbec nic. Myšlenka je sice celkem zajímavá, ale zhruba v polovině se to začíná dost táhnout a má to spoustu hluchých míst. Každopádně není pochyb o tom, že ruská kinematografie jde nahoru a myslím, že se od nich můžeme do budoucna těšit na dost slušných projektů. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tohle se rusákům povedlo a Major Grom se v klidu může měřit i se zámořskou produkcí.Příběh je sice ve své poslední třetině lehce šabonovitý,ale jinak je to zábavné,vtipné,akční a dobře natočené.Dokonce je tu i jeden překvapivý zvrat,který sice není nejoriginálnější,ale funguje velmi dobře.Trochu zamrzí,že Morový Doktor jakožto hlavní záporák je minimálně ze začátku spíš sympaťák a není tak moc důvodů proč fandit jeho dopadení.Nicméně i to se nakonec srovná a výsledkem je tak velmi příjemné překvapení...80% ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mal štýlovosť, surovosť, poriadne komiksový príbeh inšpirovaný hlavne Batmanom, a neskutočne hravú réžiu, kameru, či strih. Ak by ste mali vidieť tento rok iba jeden blockbuster z Ruska tak jedine Major Grom. Režiséra budem určite sledovať a som zvedavý s čím príde na budúce. A kľudne beriem aj pokračovanie :) ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Je to vezmĕs hlúposť, ale dosť cool. Taký jemne vypelýchaný Dark Knight / Joker. Mohlo sa viac zatlačiť na psychológiu, lebo sociológia bola za mňa na jedničku. A rovnako akcia. Veľmi šťavnatá. Takto. Film to bol dobrý (po formálnej stránke no doubt), ale mal na to byť úžasný. Snáď nabudúce nastúpi lepší scenárista, lebo som presvedčený, že týmto sa Igir Grom neuzatvára. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Všetko tu divák nájde. Batmana, Jokera, Holmesa, Klub rváču atď. Tieto vykrádačky dosť znižujú hodnotu snímku. Potom je to ukrutne dlhé a keď je to vraj komiks, čakal by som nejakú vychytávku, čo nebola. Ako samostatný film to síce funguje, blockbuster to ale určite nieje. Chválim ale rusákov za technickú stránku, že to CGI nebolo také otrasné a že sa im podaril aj casting. Atmosféra tiež nie zlá, len to napätie sa nepodarilo udržať. Zvrat niektorých určite prekvapí. Neviem však, či sa do tohto sveta chcem ešte vrátiť. 3 z 5 ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Kirill Grechkin (Yuriy Nasonov) vlastní vůz Lamborghini Aventador. (sator)
  • Úvod filmu, kdy Major Grom (Tichon Žizněvskij) nahání zloděje v maskách a červených teplákových soupravách, je odkazem na krátkometrážní zpracování Major Grom (2017), které režíroval scenárista celovečerní verze. (UncleMorty)
  • Po filmu následují ještě dvě podtitulkové scény. (ben666)

Reklama

Reklama