Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

Akira777 

všechny recenze uživatele

Skvělý komiksový snímek, ve kterém se i náš hlavní hrdina učí, že ne vše zvládne sám, navíc tu máme i skvělou zápornou postavu a dobré efekty. Příběh je typicky komiksový, ale má svoji menší filozofii, hlavní záporná postava se i přes jeho šílenost dá v celku pochopit, ale totéž i hlavní hrdina. Vedlejší postavy v celku byli buď sympatické, nebo měli určitou roli v příběhu. Co je v mínusu je dle mě soundtrack, který jsem prakticky kromě jedné písničky zapomenul, a prostě není ničím zapamatovatelný. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný ruský pokus o blockbuster ve stylu Hollywoodu, kterému ovšem chybí pořádný scénář, což při přepálené stopáži docela vadí. Jinak je to standardní příběh, kde mi ovšem dost vadily herecké výkony v momentech, kdy se dělal humor. Rázem jsem měl pocit, že se koukám na Mrazíka nebo nějakou starou italskou prdící komedii. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Major Igor Grom v bekovce pátrá v Petrohradu po maskovaném samozvaném vykonavateli spravedlnosti. Kdybych přivřel oči, tak bych skoro řekl, že to je běžný americký blockbuster dle nějakého komiksu, ale ono to je ruský. Překvapivě se to snaží být svěží, vtipné, akční, velmi výpravné a po technické stránce velmi dospělé a ono to občas funguje velmi dobře. Škoda přepálené stopáže, malé originality a tak nějak klišovité šablony scénáře. ( jako ten Osborn ze Spidermana je tam jak vyšitej ), Taky mne pobavila ta závěrečná myšlenka: " neubližujte zkorumpovaným elitám, taky mají děti " ... do scénáře zasahoval snad sám Vladimír Vladimirovič. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Už i dosud téměř rezistentní Putinfilm chytil homixového syfla a má svou Tryskomyš. Tudíž sveřepý bojovník za pravdu a lásku Igor Zaprodanovič Batmaněnko spolu s hrdinnou novinářkou Julietou Barbinovnou Lejnovičovou, morálně napraveným pamrdem Olegem Osbornovičem Prkenojným a radou Vacátkem spektakulárně demolují Leningrad, aby se dostali na pakobylku asociálně zmiliardovanému magnátkovi Sergeji Lutoroviči Zukrbrkovskému, příznačně ztvárněnému zkorodovaným Eisenbergem. No a co jako teď s tím? Má to nádech slaboduché pubertální kokotiny pro dyslektické reprezentanty v hodu rozštěpem, patinu neprcavého Spájdrgeje a dialogy, jako by se někdo snažil srkat vodku nosem a pobrukoval si při tom Kalinku. Nasraně druhé je to však vcelku velkolepě natočeno, nebere se to až tolik vážně, pouťově to nementoruje náctileté debily, necákají z toho na všechny strany hektolitry toxických rodinných hovnot, tranzistory to má akorát v prezentované spotřební elektronice a mihne se v tom na sekundu jen jeden jediný negr, a to ještě v base. (Asi to původně chtěli prodat Netmarxovi, ale víc mouřenínů patrně kolem Aurory neulovili, jsou tam prý hájení až do podzimu, a při posledním pokusu o BFLMPSVZ Prájd tam narvali všem těm transmutačním účastníkům duhové vlajky do prdelí i se štanglema.) Takže to nakonec distribuuje Sojuzmultfilm a já pálím osvěžující -istickou a -fobní trojku, protože mám rád filmy s Marvanem. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové, no řekněme ruské. Byť vizuál byl jednoznačně působivý, akce temná a hudba místy démonická, jako celek snímek působil spíše směšně. Dialogy lehce dementní, kdo je Morový doktor, bylo evidentní od chvíle, co se tam ukázal ten narušený Sergej a celé to bylo takové brutálně nablblé. Zkátka z toho čiší ruská mentalita na sto honů, což by nevadilo, kdyby nechyběl humor a nějaká ta vtipná hláška. To bych šla s hodnocením o level výše. Takto za mne 50%. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Po filmu následují ještě dvě podtitulkové scény. (ben666)
  • Kirill Grechkin (Yuriy Nasonov) vlastní vůz Lamborghini Aventador. (sator)
  • Úvod filmu, kdy Major Grom (Tichon Žizněvskij) nahání zloděje v maskách a červených teplákových soupravách, je odkazem na krátkometrážní zpracování Major Grom (2017), které režíroval scenárista celovečerní verze. (UncleMorty)

Reklama

Reklama