Reklama

Reklama

Ricky Gervais: Humanity

(pořad)
Komedie / Stand-up
Velká Británie, 2018, 78 min

Režie:

John L. Spencer

Scénář:

Ricky Gervais

Účinkují:

Ricky Gervais
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ricky Gervais se vrací na londýnské pódium se svým kousavým vystoupením, ve kterém se zabývá stárnutím, rozmazleností, rodičovstvím i dalšími tématy. (Netflix)

Recenze (53)

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Dost mě překvapilo jak málo nového RG nabízí. Většinu jeho konstrukcí lze brzy prohlédnout, kdo občas zavadí o jeho mediální výstupy, nebude překvapen. Těch cca 40 procent čerstvého materiálu je zas poznamenáno viditelnou inspirací v syrovějších, upřímnějších komicích, což je poloha která Gervaisovi ne úplně sedí. Pointy jsou docela banální, trefuje cíl, ale jen slabými ranami. Chce mluvit na vážno, přitom mezi highlighty tohoto setu patřily spíš ty šaškovitější momenty lehčí zábavy. Navíc se tentokrát příliš nepovedl vizuál - scéna je neurčitě nijaká, kamera a střih bez nápadu a estetického citu. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Poté co byl můj oblíbený americký tloušťík vymazán z hollywoodského dění, zůstal mi alespoň ten britský. Gervais ukazuje, že poslední dva roky je silnější jako stand-up komik než jako scenárista (Special Correspondents a David Brent byly slabší kusy. Kde jsou ty časy Dereka a Extras?). Ricky začíná pozvolna a chvíli to vypadá, že bude vařit jen z dávno prošlé omáčky, ale stand-up postupně graduje a graduje až k nechutnému vyvrcholení se satanem. Vtip o satanovi a ten druhý o referendu považuju za vrchol večera. Všimněte si, jak mají ti dva s Louisem k sobě blízko. Zdá se, že oba často myslí na satanův sexuální život...ehm podivné. Speciální ocenění si zaslouží i drsný Caitlyn Jenner Joke. Jedinou vadou tak zůstává Rickyho dovysvětlování vtipů a přemítání o právu na svobodný humor (tzv. overexplaining). Je to trochu zbytečné. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Asi tak desaťkrát lepšie jak všetky predošlé Gervaisove vystúpenia. Hodne súčasné, dotýkajúce sa kultúrno-spoločenských tém a takmer zakaždým to triafa do čierneho. Týranie psov je síce to najposlednejšie, o čom by som chcel v stand-upe počúvať, ale má to vďaka tomu cez všetkú nekorektnosť zároveň aj presah, a konečne prestal používať pomôcky. Alebo ich teda nahradil Twitterom, čo je minimálne v mojich očiach 100 a jedna. Kludne by mu mohol venovať samostatnú show. Zvažujem topku. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Možná ne úplně nejvtipnější stand-up co sem kdy viděl, ale zaručeně jeden z nejtrefnějších. Rickyho sem kdysi moc nemusel, protože mě nebavil jeho Kancl, ale to už dávno není pravda a i když poslední dobou možná na oko měkne, není v současnosti moc lepších, kteří se ještě nenechali zavřít do škatule...90% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Rickyho Gervaise jsem znal jen zběžně a Humanity pro mě byl vůbec jeho první celý výstup. Hlavní účel splnil dokonale, pobavili jsme se výborně. Výrazně k plusu mu přičítám fakt, že je jeho humor nekorektní a navíc k tomu dokáže vtipně odpálkovat ty hysterické reakce a snahu všechno korigovat. Je jen dobře, že podobní lidé jako Ricky Gervais jsou, snaží se hájit hranice zdravého rozumu a nevzdávají se ve svém mnohdy vyčerpávajícím boji proti lidské blbosti. Občas jsem se ztrácel bez znalosti kontextu (přeoperovaná celebrita, kterou neznám apod.), to ale moc nevadilo. Všem na pobavení doporučuju a sám se rozhodně mrknu i na některá jeho další vystoupení. ()

Reklama

Reklama