Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se vrací do dob pozdních 60. a počátečních 70. let minulého století, kdy se v Kolumbii rozjížděl obchod s drogami. Zachycuje vzestup a pád jedné rodiny z etnické skupiny Wayú (jihoameričtí indiáni). Film je rozdělen do pěti kapitol a přibližuje desetiletí plné násilí. Hlavní hrdina Rapayet se zapojí se svými blízkými do rozjíždějícího obchodu s marihuanou, na což ale doplatí jak on sám, tak celá jeho kultura. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (18)

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Nějací špinavci obchodují s trávou a bohatnou. Ale kvůli prachům, nějaké své víře, předsudkům a tradicím se začnou postupně vzájemně mordovat, až nikomu nezbude nic. Film je natočený tak pitomě, že se nudíte od začátku do konce. V zásadě se za celou dobu uděje něco, co by se vešlo před úvodní titulky. Ohromná zdrcující nuda. (8%) ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

Stěhovaví ptáci nabízí vtahující a stylisticky fascinující příběh drogového kartelu, který se zrodil z netradičního prostředí. Nejprve načrtnou konzervativní a spirituálně založenou kulturu, do níž pomalu vnáší obchod s drogami. Tímto průnikem film vede dialog mezi tradičním a progresivním. Spirituálním a pragmatickým. Morálním a amorálním. O tom, zda může taková kultura přežít vpád (západního) profitově založeného systému a zároveň si zachovat svou identitu. Víc tady. ()

Reklama

Daddko 

všechny recenze uživatele

Dlhý, pomalý a smutný príbeh Wayuu klanov. Nepovažujú sa ani za indiánov ani za príšelcov Európskeho pôvodu. Žijú na zemi svojich predkov na hranici Kolumbia -Venezuela. More, púšť a kopce plné vegetácie.  Kmeńové tradície, silu šamanov, duchov a pokľudný život i ked chudobný vystriedal život mamonu a blaha založený na businesse s trávou. Je to film o pomste ktorá nahrádza všetky posvättné tradície, záväzky a zväzky. A to sa nikdy dobre nekončí. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Na ploše dvou dekád podmanivě vyprávěná rodinná sága o vzniku i zániku prvních drogových klanů ve Střední Americe a s nimi spjatých prvních válkách gangů. Skvělé herce a jejich postavy s precizně vybudovanými charaktery doplňuje i množství poutavých a zvláštních kmenových tradic a rituálů. Film o tom, že rodinná čest má větší hodnotu než všechno bohatství, které ve výsledku jen zaslepuje a plodí smrt. Každá z pěti kapitol se místy trochu vleče, jednoznačně ale vítězí celkový silný náboj přítomný v téměř každé scéně. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

...aneb jak to tenkrát v Kolumbii všechno začalo. Pár rolníků a zemědělců z tradičních a původních kmenů se celkem náhodou dostalo k obchodování s trávou. No a po pár kilech to najednou byly metráky, což jim postupem času vlezlo na mozek. Kdo chce moc, ten nemá nic, i tak by se film mohl klidně jmenovat. Dobrá sonda do doby a místa, kde z proutěné chatrče najednou uprostřed pouště vyroste nesmyslně palác... prostě jenom proto, že bylo potřeba ty prachy někde utratit. A ono to tam v podstatě takhle funguje dodnes, co si budeme povídat. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Kolumbii, predovšetkým však na severovýchode v prímorskej časti La Guajira a pohorí Sierra Nevada de Santa Marta Magdalena. (MikaelSVK)
  • Názov filmu sa objaví až v 14-tej minúte. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)

Související novinky

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama