Reklama

Reklama

Detective Dee: Čtyři nebeští králové

(festivalový název)
  • Čína Detective Dee: The Four Heavenly Kings (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Luo-jangu se dějí záhadné věci: válečníci v maskách rozsévají zločin po celém městě, liška před barem začne mluvit lidskou řečí, draci na sloupech paláce ožívají a nebeští králové ve svatyni se mračí. Dee se musí vypořádat s překážkami, které mu do cesty klade císařovna Wu a rozluštit, co za těmito mysteriózními událostmi stojí. (Zhejiang Film Festival)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (5)

Mukade 

všechny recenze uživatele

SPOILER --------- do fantasmagorického záveru to bolo ako-tak za 4**, po ňom znižujem na 3. Čínsky Green Lantern na konci... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak předně to není nijak moc o soudci Ti a navíc tady vlastně ani nic nevyšetřuje, takže odpadá jedna z podstatných věcí. Celé je to spíše akční honička za jedním kopím (kdoví proč, když pak nehraje žádnou větší roli) a taky se tam motá jedna pomsta, ale těch akčních scén taky moc není. A když jsou, přehluší je digitální bordel (terminus technicus), bo proti soudci a nejen proti němu stojí mágové a kouzelníci. Kteří umí vytvořit iluzi čehokoliv, až je divák zmaten, jestli ještě furt kouká na nějaký smysluplný příběh, nebo jen zas další kouzlíčka. Jako že prostě občas ta kouzla ani nedávají smysl a jednání mágů je divné a svých cílů by dosáhli při svých schopnostech daleko efektivněji a rychleji, kdyby fakt zapojili mozek. A navíc závěrečný souboj pidlookého chobotnicového monstra s přerostlým sněhobílým yetti, to už bylo hodně absurdní a směšné. Koukat se na to dá, ten vizuál, když se zrovna šetřilo s CGI, je docela pěkný, ale celé je to vlastně o ničem, jen o soudci Ti to není. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mark Chao se vrací znovu jako detektiv Ti , císař mu daroval jedinečnou zbraň - Dragon taming mace, o který ho chce však připravit mocichtivá císařovna, která kromě svého velitele stráží zapojí i další mistry bojových umění a šílená jízda atrakcí, soubojů může začít. Detektiv Ti dovedně uhýbá úkladům o svůj život a vyšetřuje záhadný kult bojovníků z Indie a jejich neznámé cíle i způsoby boje. Obrovsky výpravný film, dovedná kombinace dekorací, CGI, výborně zvládnuté akční scény, včetně živých koní, wire-fu nijak nebije do očí. Ale hlavní devizou filmu je neskutečně nabité obsazení, nejen William Feng jako velitel stráží Yuchi Zhenjin, který zářil už v minulém filmu. Dále jsou zde mistři kung-fu se zajímavými zbraněmi a technikami, největší prostor pro sebe urvala Sandra Ma jako Shui Yue bojující dýkami. Film je neskutečně vypiplaný a hraný, Jackson má Jacksnoviny, Hark, Harkoviny, takže víte o čem mluvím ne? I přes vážné téma, atmosféru tajemna, napětí dovede režisér narvat do filmu nenásilně vtipné momenty (včetně jednoho hudebního vtípku), odkazy na západní klasiku. Dosud nejvíce neskutečná, excentrická, bizarní, šílená, avantgardní vize Tsuie Harka plná kouzel, soubojů, monster a nabušeného OST Kendži Kawaie. Repríza nutnost, tak mě mrzí, že to nemohu vidět na plátně. Mít normální kinodistributory, šel by film do kin a určitě by vydělal... Ale když tu velí banda blbečků s penězi a estetickým vkusem, rozhledem -2, tak se těžko dočkáme mimoevropských filmů v běžné distribuční síti. Čína, Netflix, Amazon a jiné společnosti tuhle partičkou dinosaurů zničí, nebo změní. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dvojka Mladého soudce Ti je pořád příjemnou podívanou na dobrou noc, ale musím dát o hvězdičku méně. Soudce Ti je tady dost utlumený na úkor jeho dvou spolupracovníků. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Kouzla a čáry a animace good. Ale málo kung- fu a to sorry, o to u těchto filmů jde. Nenudí to, ale Dee je zde po stránce bojové v podstatě na nic. Lehké zklamání. ()

Galerie (112)

Související novinky

Čínská kinematografie v Praze a K. Varech

Čínská kinematografie v Praze a K. Varech

11.09.2018

Festival čínských filmů z provincie Zhejiang se koná od 18. do 21. 9. v Praze a v Karlových Varech. Na festivalu bude uvedeno 6 celovečerních filmů, v Praze se na ně diváci mohou vydat do kina Evald,… (více)

Reklama

Reklama