Reklama

Reklama

Asagao to Kase-san.

  • Japonsko あさがおと加瀬さん. (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Roztomilá a dívčí Yamada Yui sice už nějaký ten pátek chodí na střední školu a dostala se tak do věku, kdy většina děvčat začne přemýšlet vážněji o vztazích a romantice, doposud se jí ale zkušenosti s láskou obloukem vyhýbaly. Nyní ale nastal zlom. Poprvé s někým chodí. Snad je to tím, že s chlapci se nikdy příliš nebavila, jisté ale je, že její první láskou je její spolužačka Tomoka. Kase Tomoka je populární členkou běžeckého klubu, vlasy má nakrátko a vůbec by se na první pohled dala označit jako čistokrevný tomboy. Není tedy vlastně ani divu, že se ty dvě daly dohromady. Vždyť protiklady se přitahují, ne? Jaká tedy bude první zkušenost Yui s láskou? Bude to spíše o trápení a bolesti, nebo o štěstí a smíchu? Anebo snad od všeho tak trochu? (EMIA)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (8)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Když kouknete na mé dvě hvězdy, tak si asi řeknete, že je to špatné, ale ne, ono je to docela ok. Má to příjemnou animaci, voice acting, celé je to takové roztomilé a lehce melancholické, že se na to kouká docela dobře, jenže to je tak všechno. Nemá to jinak co nabídnout, jelikož to působí jako takový výtržek z mangy nejspíš. Hned od začátku jsou holčiny ve vztahu, tudíž zapomeňte na nějaké seznamování. Yamada se hrabe na zahrádce, nevíte ale proč a stejně tak nevíte, proč miluje Kase. Pak příjde stokrát viděné rozdělení v podobě volby univerzity, což se v anime v nějaké formě opakuje asi stejně často, jako šťastné konce na letišti a nádraží v amerických filmech, a koukáte jak se s tím hrdinky v rychlosti popasují. No a to je tak nějak všechno. Film postrádá nějaký hlubší smysl či souvislosti. Zda je manga obsáhlejší netuším, ale pokud ano, tak tenhle výstřižek nemá důvod k existenci. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pokud by existoval seriál, tak obsah tohoto filmu by v něm podle zaběhnutých japonských stereotypů byl, dle mého skromného odhadu, dějem takové pěkné druhé série. Máme tu vynechané úvodní sbližování a rovnou jdeme na vztah s jeho krásami i strastmi. Vidíme klasické sekvence, u kterých si člověk, který už nějaké to romantické anime viděl, dokáže přesně představit, jak by při větším rozpracování mohly vypadat jako jednotlivé díly tohoto pomyslného seriálu. A i tak dokázali autoři na omezeném prostoru krásně pracovat s tématy, nastínit problém a rychle a příjemně ho vyřešit, tedy tempo je naprosto bez problémů. Díky hlavním postavám, jejich vzájemnému vztahu, který je hlavní náplní, je vše takové roztomilé, plné červenání a duhových barev, drobných nedorozumění - zase klasická a dobře provedená studentská anime romantika. Na druhou stranu bych chtěl víc, chtěl bych celý ten příběh a pořádný hluboký rozbor všech těchto situací a citů, abych je mohl sledovat a vnitřně rozebírat, protože v tom se taková podivná kombinace romantika i pragmatika, jakou jsem já, asi vyžívá. Každopádně to byl velice příjemný film s jednoduchou pastelovou animací a naprosto skvostným hudebním doprovodem, milými postavami... Jen to uteklo jako voda... 8,4/10 ()

Reklama

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Už jsem to hledání pro mě ideálního shoujo ai anime skoro vzdala, naštěstí jsem docela náhodou narazila na tenhle film a musím říct, že se mi přesně trefil do vkusu. Žádný přehnaný fanservice, který cílí jen na tu jednu skupinu diváků (Citrus , Sakura Trick) a ani to není ten typ anime, kde se mezi hrdinkami nestane do konce vůbec nic (Sasameki Koto, Adachi a Shimamura). Naopak sleduje vztah hrdinek už v době, co spolu chodí, řeší malé i větší problémy s tím spojené, ale celkově je to hodně příjemný, roztomilý a odpočinkový film se super ústřední dvojicí, občasným moc fajn humorem a i pěkným zakončením. Nejlepší GL mezi anime. 8.2/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

No trochu jsem čekal, že to vezmou od úplný začátku, než že navážou na události z toho kratičkého klipu. Celkem mile jsem byl překvapen z výběru seyiuu, kdy to splnilo má očekávání a všem postavám to sedlo. Když už je řeč o postavách, tak každá z nich je velice příjemná a hezky zapadá do příběhu (i když jich tu moc není). Příběh je klasická romanťárna o dvou holčinách, které nechtějí být od sebe odděleny. Po animační a hudební stránce si to drží své (takže animace slabší, hudba příjemná). ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť výnimočný, no za to milý a pekný film. Postavy (najmä roztomilá Yamada) sú veľmi sympatické a zaujímalo ma, ako sa bude ďalej rozvíjať medzi nimi. Nie veľmi rozvinutý, no inak pekný príbeh doprevádza pekná animácia a soundtrack. Tento film nie je nejak zvláštny či perfektný, ale páčil sa mi a bavil ma. Je obyčajný a v tom spočíva jeho originálnosť. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama