Reklama

Reklama

Zuřivost

  • Japonsko Ikari (více)
Trailer 1

Snímek se odehrává rok poté, co došlo v Tokiu k příšerné vraždě, kdy vrah utekl z místa činu a na zdi nechal krvavý nápis „zuřivost.” V průběhu následujícího roku mnohokrát změnil svůj vzhled, čímž podnítil představivost celého národa. V rybářské vesnici v Čibě začne otec podezírat úmysly mladíka s tajemnou minulostí, který chodí s jeho dcerou. V Tokiu si k sobě obchodník nastěhuje cizince, kterého potkal v sauně, kde se schází komunita gayů. V Okinawě narazí středoškolačka z Tokia na neznámého muže, který žije sám na odlehlém ostrově. Všichni se stávají podezřelými a důvěru rychle zastíní pochyby. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (13)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ja to vidím úplne naopak, ako tunajší hodnotiaci. Záver filmu, ktorý má okolo štyridsať minút a v ktorom všetci revú viac, ako Frodo a jeho banda, sprznil celý film. Navyše sa mi zdalo, že sa postavy chovali ako úplní idioti, čo z hercov robilo nehercov. Alebo to kľudne mohlo byť aj tak, že toporné herecké výkony robili z účinkujúcich totálnych idiotov. V každom prípade mi posledná tretina filmu už pekelne liezla na nervy a neustále kvílenie Aiko ma takmer pripravilo o zmysly, že som dokonca váhal aj nad odpadom! Jedinou sympatickou postavou sa mi zdala baba v kaviarni so šatkou na hlave a ktorá mala taký pohodový a kľudný ton hlasu a na scéne bola tak dve minúty. Inak sa mi zdalo, že sa všetky postavy chovali totálne nelogicky. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Super herecké výkony, podpořené režií, která dovedla dostat maximum hlavně z ženské části týmu. Aoi Miyazaki v poloze, kterou jsem u ní dosud neviděl. Suzu Hirose použitá překvapivě málo, ale je to dobře. Potěšilo, že se mihla Micuki Takahata. K tématu a stylu: Netypické. Hodně. Vražda před rokem. Vrah po plastické operaci. Tři možnosti a tři příběhy vyprávěné očima lidí kolem potenciálních pachatelů. Prolínání "tělo na tělo". Podezřívavost, která ničí. Víc psychologie, než krimi. ■ Trailer https://www.youtube.com/watch?v=HhH9MUwv7AY ■ Negativum: Pro mě slabší srozumitelnost a možná až přílišná překombinovanost příběhu se samotným vrahem. ■ Lidem, co dali 1 nebo 2*: Hm. Rozumím proč, ale hloupé. ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k zdravotním trablům mi shlédnutí tohoto snímku na velkém plátně v březnu nevyšlo, tudíž si v domácím prostředí musím vystačit s anglickými titulky - to ale žádný větší problém není, s průměrnou angličtinou se film dá bez problémů sledovat. Vzhledem ke stopáži je seznamovací začátek takový rozvláčnější a člověk dlouho příliš nechápe veškeré ty zdánlivě nesouvisející příběhy, ale ač to vypadá velmi komplikovaně, nakonec se vše hezky propojí a vysvětlí. Úplně slabým povahám bych sledování asi nedoporučil, přeci jen některé scény jsou poněkud drsnějšího rázu. Jak se události dávají do pohybu, atmosféra začne houstnout a kvalita filmu se průběžně zvyšuje, poslední hodinka už nabízí velmi působivou podívanou. Hudba se zdařila a po stránce hereckých výkonů absolutní spokojenost, má milovaná Aoi opět nezklamala - okouzlující v roli rozverné a poněkud zlobivé Aiko, ovšem naprosto exceluje v dramatických scénách. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Před sledováním důkladně prostudujte obsah filmu, jinak budete za blbce. 1) Nejvíce úsilí mě stálo zorientovat se v tom, kdo je právě v obraze, ve kterém okamžiku kterého děje se nacházíme a co mají všechny postavy vlastně společného._____ 2) Spoiler. Po skončení jsem nahlédnutím do obsahu zde na ČSFD zjistil, že ve filmu běží souběžně tři příběhy: v rybářské vesnici Čibě, v Tokyu a na ostrově Okinawa. Společné mají to, že všude se vyskytuje podezřelý mladý muž (hrají ho tři různí herci). S touto informací, k níž jsem se sám nepropracoval, lze pak film pochopit a sledované začne dávat smysl._____ 3) Jak vidím z komentářů, nejsem sám, kdo měl potíže s porozuměním a jen bezradně čuměl jako puk._____ 4) Přihoďte hysterický řev zejména ženského osazenstva filmu, přeskakování v čase a prostoru a pro běžného Evropana hůře rozeznatelné japonské obličeje a je jasné, že vás čeká nezapomenutelný zážitek._____ 5) Velmi se mi líbili 36letý herec, zpěvák a baskytarista Satoši Cumabuki (dominantní gay Juma Fudžita) a 32letý Mirai Moriyama (Šingo Tanaka na Okinawě). No alespoň, že jsem mohl koukat na ně. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Skvelé herecké výkony a atmosféra. To, že hľadáme vraha je až nejaký terciálny zámer. V centre diania koexistujú tri príbehy, ktorých v zásade nespája nič okrem lásky, túžby a smútku. Príbehy, ktoré sa nám postupne otvárajú a nevadí im, že sa nám pomaly, ale isto dostávajú pod kožu. Či už sa jedná o príbeh dcéry a otca, alebo príbeh homosexuálneho páru alebo príbeh mladých ľudí( kde inak kraľuje Our Little Sister - Suzu Hirose), ktorý čelia strašnej skúsenosti, film odkrýva to najlepšie a najhoršie z ľudskej povahy. Sang-il Lee využíva prostredie aj rozprávačské postupy umne a s precíznosťou. Film, aj napriek dĺžke nenudí a postupne odkrýva zaujímavé príbehové štruktúry. Jediný dôvod, prečo to odo mňa nemá plný počet je koniec. Žiadal sa mi údernejší, silnejší a menej otvorenejší ( minimálne v prípade dvoch dejových línií). Ale v zásade veľmi silné. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama