Reklama

Reklama

Mafie vraždí jenom v létě

(seriál)
  • Itálie La mafia uccide solo d'estate (více)
Itálie, (2016–2018), 21 h 55 min (Minutáž: 46–70 min)

Tvůrci:

Pif

Režie:

Luca Ribuoli

Hrají:

Claudio Gioè, Anna Foglietta, Francesco Scianna, Edoardo Buscetta, Angela Curri, Nino Frassica, Domenico Centamore, Valentina D'Agostino, Nicola Rignanese (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Televizní seriál sledující příběh stejnojmenného filmu. I tady Pif vypráví příběh mladého palermského chlapce v bouřlivých sedmdesátých letech, kdy tam mafie oficiálně neexistovala… (Filmbox)

Recenze uživatele Ygnor k tomuto seriálu (1)

Mafie vraždí jenom v létě (2016) 

Naprostá špica z modelu zvaného seriál. Drobné nedostatky by se sice našly, ale takovou chuť udělat "retro", které mě dostane jak malýho kluka obří porce zmrzliny, jsem ještě fakt neviděl. Tolik radosti, smutku, lásky, něhy ale i bolesti, smíchané do těžce uvěřitelného koktejlu světa, kde se mysticita prolíná s opravdovosti, který lze pít, snad vždy a všude, s vlahou chutí, moudrým nadhledem, dětskou bezelstností a říznutý nezbytnou sebeironií. Kdyby naše seriály dostaly alespoň hlt této dobroty, tak by se možná dalo na ně někdy dívat (bohužel bez hereckých výkonů a nezbytné filmařiny to samozřejmě nikdy nepůjde). Siciliané si prošli dozajista svým peklem, které má však obrysy snad duhové grotesky, kdy kotle jsou nabarveny na růžovo. Katarzaistické. Nebojte se umět vyjádřit své city, než nenávist pohřbí vaše smysly. (druhá série už ale na první bohužel nemá, ale i tak). ()

Reklama

Reklama