Reklama

Reklama

Šikioriori

  • Japonsko 詩季織々 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Shikioriori je kolekcí tří krátkých filmů nazvaných "Hidamari no Choushoku" (Slunečná snídaně), "Chiisana Fashion Show" (Malá módní show) a "Shanghai Koi" (Šanghajská láska). Tyto filmy se odehrávají ve třech různých čínských městech a mají každý své specifické téma. (Jeoffrey)

Videa (2)

Trailer

Recenze (7)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Film je rozdělen na tři části, kdy v každé je vždy příběh z jiného prostředí s jinými postavami, které ale žijí ve stejném světě. Obecně se to zaměřuje na slice of life, kdy velkou roli hrají mezilidské vztahy. Život je plný různých změn, výzev, strastí a slastí. Naštěstí tento počin nachází určitý balnc mezi negativitou a pozitivitou, kdy se snaží najít určitý balanc ohledně názoru na život. První příběh mě moc nezaujal, krom myšlenky o životě, protože mi to přišlo spíše jako propracovanější reklama na nudle. Druhý příběh nebyl špatný, ale trochu mi tam chybělo dramatické zaměření na určité okamžiky. Třetí příběh se mi líbil asi nejvíce, kdy měl krásnou rovnováhu jednotlivých prvků a celkem se povedla i dramatická stránka. Větší mínus pro mě ale bylo zasazení v Číně, které ovlivňovalo atmosféru jednotlivých příběhů obzvláště po kulturní a sociální stránce. Je tu velice překrásná animace se smyslem pro detail (hlavně u toho jídla na začátku jsem nestačil zírat) a celé je to doplněné velice příjemným soundtrackem. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Zajímavé tři příběhy ze života. Jeden o lásce k nudlové polévce a o tom, jak se některé věci mění a jiné zůstávají pořád stejné. Za mě asi nejsympatičtější z celé trojice a to nejen proto, že tam bylo moc hezky vyobrazené jídlo, ale hlavně proto, že mi to přišlo takové vyvážené, zajímavé a poetické. (8/10) Druhý příběh o kamarádství a lásce mezi sourozenci. Ze začátku mi to díky zvolené tématu (móda) moc neříkalo, ale je to hezky vygradované s milým koncem (7,5/10). No a třetí příběh? Prostě zkrácených "5 centimetrů za sekundu" od pana Šinkaje, akorát místo dopisů s kazetami a pro mě mnohem uspokojivějším (ale zároveň i tuctovějším !!!) koncem (7,5/10). Všechny příběhy s moc povedenou animací, kdy třeba záběr na noční Šanghaj z okna je prostě lahůdka. Stejně tak hudební doprovod je výborný. Příjemný zážitek! 7,7/10 ()

Reklama

FildasCZ 

všechny recenze uživatele

Nebýt krásné grafiky, tak na to ani nedívám. Byl jsem zvědavý, co mě čeká, ale po půlce jsem to už přesouval, jak to dopadne. Špatné to určitě není, ale pokud nikdo nemá lásku k jídlu, modelingu a staré lásce, tak ho to asi moc nenadchne.  Ten poslední díl mě vůbec nevzal. Chtěl jsem původně dát hvězdu, za snahu, ale tak dvě jsou, že nebýt náročný je to celkem fajn. ()

Rhaegar 

všechny recenze uživatele

Animačně naprosto dokonalé. Bez legrace bych se dokázal celou hodinu dívat jenom na to jak míchá nudle a lije na ně omáčku. Problém je v příbězích, které jsou na malém prostoru nudné a nevýrazné. Celou dobu jsem si říkal, že ty příběhy jsou tam vlastně jako výmluva k existenci té animace. A to podle není dobře. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

První příběh a třetí příběh byly povedené, ale druhý příběh mě málem uspal. Nezáživná hlavní postava a její trable... které mi byly lhostejné. V prvním příběhu mě upoutala krásná animace, až se mi i sbíhaly sliny při pohledu na to jídlo. Ve třetím příběhu mě zaujal vztah tří přátel, kteří byli rozděleni smutným osudem. Co mi dal druhý příběh? Nic, jenom nudu a nic neříkající ukázku nudného modelingu. Kvůli tomu strhávám jednu hvězdu, protože v podstatě třetina příběhu se pro mě nestala. Škoda. 6/10 ()

Galerie (116)

Reklama

Reklama