Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja šprti dostanú pozvánku na párty od nádhernej dievčiny, poriadne sa opijú a nakoniec ešte aj dostanú ponuku pridať sa k najpopulárnejšiemu bratstvu na miestnej škole. Najprv musia prejsť skúškou, ktorá ich otestuje fyzicky, psychicky a emocionálne, no nie každý z nej vyviazne živý. (Marceloo)

Recenze (32)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

To, co původně vypadalo jako nábor k bratrstvu (což je samo o sobě divné, ale v Americe je možné prostě všechno), se nakonec změnilo v sadistickou hru pár psychopatických kluků. Líbil se mi samotný nápad a taky potěší dostatek brutality, “úkolů”, a dokonce i napětí semtam zafunguje. Závěr se hodně povedl, tak slušný zvrat/rozuzlení jsem dlouho neviděl a mělo to fakt šťávu. Postavy by mohly být o něco zajímavější a ne jen tuctoví nevýrazní nerdi, ale to se asi dá odpustit. Plusem filmu je jeho délka 77 minut, ve které se divák téměř nestihne nudit, a tak film nepůsobí nezajímavě ani na chvíli, a to se často nevidí . Z béčkových filmů je to jeden z těch lepších, musím říct, že mě to fakt příjemně překvapilo a nadchlo a hodnocení 48% tady teda moc nechápu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem měl neodbytný pocit, že původně se mělo jednat o hororovou veselohru, ale na poslední chvíli se filmaři rozhodli jinak. Trojice outsiderů má totiž celkem velký komediální potenciál, ale jakmile se mají na vážno postavit svým protivníkům, působí všelijak, jen ne důvěryhodně. A totéž se dá říct do určité míry i o necharismatických záporácích. Co se týče samotného charakteru inicializace, tak pár filmů jsem už na dané téma viděl a Pledge nepřináší nic nového. Spíš bych řekl, že se autoři drží při zemi. Něco pořádného se tak začne dít až v cca poslední čtvrthodině, ale ani to mě z ponožek nevystřelilo. Nic moc. 30% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pledge je vcelku slušný průměr o třech nerdech, kteří by rádi zašli na college party, ale pro všechny místní jsou looseři, tak to s němi vypadá, že skončí doma u X-boxu když cestou domů potkají atraktivní slečnu s pozvánkou na párty, kde budou mít možnost se přidat i slavnému Bratrstvu. To však vyžaduje fyzicko-psychologickou disciplínu. Tváří se to jako Torture horory posledních let s výjímkou, že zde převažuje spíše psychický terror a násilí se straní,což lehce zamrzí, ale funguje naštěstí napětí, humor a má to i nečekaný zvrat v závěru. Mohlo to být více ambicióznější a intenzivnější o tom žádná, ale pořád je Pledge strávitelnou jednohubkou, která neurazí. 60% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Traja nerdi dostanú pozvánku na párty od nádhernej dievčiny a tak neváhajú a vydajú sa za zábavou. Poriadne sa rozbijú a nakoniec dostanú ešte aj ponuku pridať sa k najpopulárnejšiemu bratstvu na miestnej škole. Najprv musia prejsť skúškou, ktorá ich otestuje fyzicky, psychicky a emocionálne a nie každý z nej vyviazne živý. - Trochu lepšie než režisérov predchádzajúci počin, ale nedá sa tu podla mňa nájsť nič, čo by nejako výraznejšie dokázalo zaujať. Postavy sú nesympatické a film je plný amatérskych momentov a lacných chýb. Napríklad zmiešať old school syntetizérovú hudbu s modernými trackmi mi príde úplne nerozumné, rovnako ako priame okopírovanie scény s potkanom zo Sinister 2. Pochváliť musím príjemne ladené vizuály a celkom dobrú intenzitu napätia pri nepríjemných scénach. Ako víkendová oddychovka sa to vďaka krátkej stopáži pozrieť určite dá, ale divák od toho nemôže čakať nič viac. + herec z Minutes to Midnight + herec z Uncaged ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad síce ošúchaný, no niečo také ma snáď nikdy neomrzí - partička nešťastníkov kdesi zavretá a bojujúca o život... Len toho napätia a tých nástrah mohlo byť viac. Skrátka chýbali tomu hororové grády a myšlienka, ktorá by rozvinula scenár do niečoho pútavejšieho. Podpriemer. 40/100 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 24. července 2018 na filmovém festivalu Fantasia v Kanadě. (ČSFD)

Reklama

Reklama