Reklama

Reklama

Sběratel Ruben Brandt

  • Maďarsko Ruben Brandt, a gyűjtő (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Slavný psychoterapeut Ruben Brandt je nucen uloupit 13 obrazů klasických mistrů ze světových galerií a soukromých sbírek, aby zaplašil příšerné noční můry, které ho začnou po smrti otce sužovat. A tak se svými čtyřmi nevšedními pacienty vytvoří neohrožený gang lupičů, kteří v pravidelných intervalech úspěšně vykrádají nejslavnější muzea - Louvre, Tate, Uffizi, Hermitage a MoMa. "Sběratel" se záhy stává nejhledanějším zločincem planety, na jehož dopadení je vypsaná obrovská odměna, která se blíží stovce milionů dolarů. Po celém světě jej pronásledují gangsteři a lovci hlav. Kartel pojišťoven pověří Mika Kowalského, soukromého detektiva a odborníka na krádeže uměleckých děl, aby tento případ vyřešil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (26)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prečo je Zberateľ Ruben Brandt animovaný presne v tomto štýle je nad slnko jasnejšie, otázka je, koľko divákov zvládne sledovať príbeh s kubistickými postavami, rozumej s troma očami, dvoma tvárami, plochým 2D telom a tak podobne. Príbeh je navyše dosť zmäťočne prerozprávaný, že nejeden sa v ňom stratí, väčším problémom ale je, že vás tým pádom môže prestať zaujímať, o čo v skutočnosti ide. Na druhej strane sa stále niečo deje a tie intertextuálne odkazy je zábavné sledovať. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak to byl zásah přímo do černého. Milorad Krstić mě svým celovečerním debutem potěšil. Většina Pixarem odkojených komerčníků bude blekotat o ošklivé animaci, ale já se kochal. Především pak kompozicí, fantazií a originalitou tvůrců, kteří dokázali, že kvalita animace nespočívá v tom udělat objekty co nejvíce podobné realitě, ale je to přesně naopak. Díky animaci je možné vyprávět příběh s nejvyšší možnou tvůrčí svobodou. Z vizuálu jsem vysloveně nadšený a navíc to nebylo jen o něm...ten příběh nebyl vůbec špatný. Vyžaduje trochu víc divákovi pozornosti a trpělivosti (sen ve snu...), ale neměl by to být problém, protože ta vypravěčská poetika se střídá s velmi pěkně a dynamicky natočenou akcí. Maďarská kinematografie má další skvost. PS: je velká výhoda trochu se orientovat v umění, protože je zřejmé, že autoři ho rádi mají a prošpikovali film mnoha odkazy. Když si ale pozorně přečtete o čem Sběratel Ruben Brandt je, užijete si to i tak. ()

Reklama

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Jedná se samozřejmě o zcela jiný typ filmového zážitku, než na jaký jsem uvyklý, je proto pravděpodobné, že mi mnohé uniklo a mnohé jsem nedocenil. Nicméně napínavý a mnohovrstevnatý děj, který zaujme sám o sobě a jenž odkazuje na nejrůznější filmové i žánrové postupy, je výtečně doplňován přiléhavým animovaným ztvárněním, které pro změnu odkazuje na všeliké možnosti výtvarného umění a jeho realizované avantgardní formy. Závěrečná nejistota ohledně odpovídající interpretace pak dotváří celistvý dojem snímku jednotného po tematické, myšlenkové i formální stránce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by kdy řekl, že tak dobrej moderní animák vzejde právě z Maďarska. Perfektní muzika v čele s přezpívanými Radiohead nebo miliarda narážek na svět umění, jsou ty dva zásadní body, kvůli kterému jsem si tento film tak užíval. Jasně, nejsem žádnej kunsthistorik a tady jsem se v mnoha momentech a narážkách brutálně ztrácel. Na druhou stranu bylo znát, že tvůrci jsou profíci a moc dobře ví kde a jak chtějí na co narazit. Dělali to účelně, zábavně, mnohdy možná až moc akčně, ale na devadesát minut si mě získat dokázali a já se jim za to odvděčím slušnou čtyřhvězdou. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nejlepší a nejnápaditější animák vůbec! Sakra jo! Pokud přistoupíte na dadaisticko-kubistickou hru s určitou dávkou schizofrenie, dostanete neskutečně silnou a propracovanou nálož nápadů, originálního autorského rukopisu a neotřelého vtipu. Ruben je geniální ve své překvapivosti. Neservíruje žádná klišé, ale přehlídku nápadů, nad kterými není možné nežasnout. Každý obraz je propracovaný do nejmenších detailů a zaslouží si zvláštní pozornost. Navíc na první podívání není možné všechny momentky zachytit, teprve další promítání postupně poskládá celou animátorskou práci. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama