Reklama

Reklama

Tazzeka

  • Francie Tazzeka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malý Elias vyrůstá v marockém údolí Tazzeka jen s babičkou, která ho zasvětí do tajů místní kuchyně. O mnoho let později jej setkání s předním pařížským šéfkuchařem a mladou ženou jménem Salma inspiruje k tomu, aby odešel z domova. Vydává se do Paříže, aby si splnil svůj sen být šéfkuchařem. Místo toho se z něj stává ilegální imigrant, který nemá stálou práci a čelí složité finanční situaci. Také se však spřátelí se Souleymanem, který v něm znovu probudí vášeň pro vaření. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli těch evropských dramat, kterých se týká uprchlická krize, není poslední dobou nějak hodně. Tazzeka to sice nemá jako prioritu, ale o uprchlíky se v druhé polovině filmu také opře. Přitom se jedná o milý příběh, s milými lidmi a krásným marockým prostředím. Skoro to vypadá, jako kdybyste ani nebyli na severu Afriky, jako spíš někde v nějakých španělských horách. Na tu zem bylo radost pohledět, stejně tak i na to jídlo, které tam Elias vařil. Navíc mě docela zaujalo i to, jak tam většinu času všichni mluví francouzsky. Škoda, že celý film je natočen neskutečně obyčejně, bez napětí, fádně. Ale příjemná cesta do Maroka to byla, to ano. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na to pěkné z Maroka. 1) Vzděláním pařížský střihač, Jean-Philippe Gaud, si svou režijní celovečerní prvotinu sám napsal, sestřihal a produkoval._____ 2) Příjemný kluk s podmanivým úsměvem 28letý Maročan Mahdi Belemlih, vlastním jménem Madi Belem (marocký kuchař Elias) je člověk více talentů. Vydal již svůj první román La langue maudite._____ 3) Příběh ani zpracování neuchvátí, ale zlé to také není. Pozornosti doporučuji zvláště posledních pět minut. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slabý příběh a nic moc práce s postavami, absence výraznější pointy. Snímek sází na malebné prostředí marockého venkova a zachycení exotické barevné multikulturní Paříže. Film, který vyloženě neurazí, ale rozhodně nenadchne. Celkový dojem: 50 %. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

jistě by se dal ze scénáře vytřískat politický potenciál.Ale tvůrci se drželi při zemi a soustředili se na život kluka který má své sny ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama