foto

Jan Rosák

  • nar. 24.8.1947 (71 let)
    Ivanovice na Hané, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jan Rosák se narodil 24. srpna 1947 v Ivanovicích na Hané. Začínal v Československém rozhlase v roce 1971, odkud pak v roce 1976 přešel pracovat do Československé televize.

V době svého aktivního působení před kamerou se věnuje většinou moderování zábavných pořadů pro tehdejší Československou, později Českou televizi. Nezapomenutelným se stal v pořadu MAGION, vysíláném od r. 1984, na který tehdejší generace diváků vzpomíná i dnes po dlouhých letech. O rok později se Rosákovi naskýtá možnost moderovat velmi oblíbenou a úspěšnou soutěž VIDEOSTOP (1985), ve které se soutěží nad otázkami z československé kinematografie.

Po devíti letech, v roce 1994, se vrací zpátky na televizní obrazovky a vrhá se do moderování vědomostní soutěže RISKUJ!, která se ve své době těšila značné oblibě. O rok později, v roce 1995, moderuje soutěž BINGO, která je do současné doby jeho poslední.

Jan Rosák se mj. jako příležitostný herec zúčastnil natáčení tří filmů, které se ovšem nedostaly do hlubšího povědomí české společnosti - HODINA MODRÝCH SLONŮ (1971), TAKMER RUŽOVÝ PRÍBEH (1990) a HOŘKÉ LÉTO (1995 - film se díky velmi negativní kritice nedostal po uvedení do kin ani na televizní obrazovky).

Jan Rosák je českými diváky stále považován za špičku českého moderátorského řemesla. Je trojnásobným držitelem ceny TýTý v této kategorii. Se svou rodinou žije ve středočeském městě Mníšek pod Brdy.

Freemantle

Herecká filmografie

Filmy

2008 Fredy a Zlatovláska (TV film)
1995 Hořké léto
1990 Takmer ružový príbeh (TV film)
1988 Komu straší ve věži (TV film)
1983 „Babičky dobíjejte přesně!“
1971 Hodina modrých slonů

TV seriály

2018 Modrý kód (TV seriál)
Zdání klame (S03E03)
Perly z Karibiku (S03E02)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Cenné věci (S02E23)
Samé dobré zprávy (S02E21)
Vstříc osobním dramatům (S02E20)
další epizody (13)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Tvrdší než diamant (S01E06)
2015 Bezdružice (TV seriál)
Homokozičky (E08)
Svatba v kostele (E07)
2006 Horákovi (TV seriál)
Šestý smysl (S01E16)
2004 Redakce (TV seriál)
2000 Pra pra pra (TV seriál)
1995 Nováci (TV seriál)

Dokumentární

2001 Lesk a bída země České (TV film)
1996 Nedvědi na Strahově - Koncert století (koncert)
1988 Svět formule 1 - vyp.
1987 Neuróza revanšismu
1986 Klement Gottwald
1985 Svět mýdlových bublinek
1981 Babice
1975 Potomci a předkové: Čas rozhodnutí
Začalo to Karlem IV. (TV film) - vyp.
1973 Hlas světa
Potomci a předkové: Čas zrady, čas naděje

TV pořady

2018 Poklad z půdy (TV pořad)
2016 Pevnost Boyard (TV pořad)
2013 Exkluziv! (TV pořad)
Galashow 60 (TV pořad)
Krampoloviny (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 Dobrý večer, Česko! (TV pořad)
Silvestr jak Hron (TV pořad)
Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad) - mod.
Město dabingu a staletá historie (TV pořad)
TýTý 2010 (TV pořad)
Česká hvězda 2011 (TV pořad)
2010 Dobří rodáci a město dabingu (TV pořad) - mod.
2008 Zoom (TV pořad)
2007 Dobrá rada nad zlato (TV pořad)
2006 Gastro Agent (TV pořad)
TýTý 2005 (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2004 10 let s vámi (TV pořad)
Tak se ukaž, Silvestře (TV pořad)
2003 Volenka (TV pořad)
2002 Benefice Jana Vyčítala (TV pořad)
Jak na to... (TV pořad)
2001 Basta fidli (TV pořad)
2000 Hogo Fogo (TV pořad)
Miss tisíciletí (TV pořad)
Splněná přání (TV pořad)
1999 Babeta (TV pořad)
Banánové rybičky (TV pořad)
My rádi jíme (TV pořad)
NASTUPUJE AMFORA (TV pořad)
Silvestrovský koktejl 1999 (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Maxirisk (TV pořad)
Miss desetiletí (TV pořad)
Novoty (TV pořad)
1995 Disco Latine (TV pořad)
Tak neváhej a toč – speciál! (TV pořad)
1994 Bingo (TV pořad)
Riskuj! (TV pořad)
Český bodyguard (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)
1991 Studio Rosa (TV pořad)
1989 Silvestr, který se nevysílal (TV pořad)
1986 Nikdo neví všechno (TV pořad)
1985 Videostop (TV pořad) - mod.
1984 Magion (TV pořad) - mod.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace