Reklama

Reklama

Poklad z půdy

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2018, 45 min

Účinkují:

Jan Rosák (moderátor), Aleš Cibulka

Obsahy(1)

Na vaší půdě se může skrývat poklad, o kterém jste možná doposud neměli ani tušení. V každém díle budou odborníci oceňovat 5 starožitností od takzvaně obyčejných lidí, které následně od nich mohou experti-starožitníci koupit v miniaukci. Poznejte historii, poznejte zajímavé příběhy věcí i lidí. A možná díky pořadu zjistíte, že i váš předmět z půdy je ve skutečnosti pokladem! (TV Prima)

(více)

Recenze (65)

freezer02 

všechny recenze uživatele

Koncept pořadu se mi docela líbí, je to ale taková spíše "Lidl" verze zahraničních pořadů. Rozhodně je to ale to nejlepší co lze najít v programu Barrandova. Možná bych vyhodil Kuře s poroty, je to spíše jen takový blekotavý maskot, který kupuje jen věci za pár stovek...zabírá tam místo někomu zajímavějšímu pro diváka. A pan Urban z poroty by mohl z fleku dabovat Jelimána nebo Maurice z Madagaskaru, má stejnou mluvu i hlas :) ()

Lukoboss odpad!

všechny recenze uživatele

Jelikož nemám rád ani všechny ty americký Války skladů a tomu podobný, bylo dost pravděpodobný, že tohle u mě taky nebude mít úspěch. A měl jsem pravdu. Bohužel, nebo bohudík - to už nechám na každým. Mně přijde hrozný, že se k něčemu takovýmu upsal např. J. Rosák, kterýho mám jinak oblíbenýho z legendárního Riskuj!. No a tak ty přijde nějakej nýmand se "super" zbožím a partičká rádoby odborníků se pře, kdo že dá víc peněz. A vrcholem všeho je, když pak z kapsy vytáhnou tisícovky, aby toho chudáka vyplatili se slovy: "Hlavně si to přepočítejte!". To, aby bylo asi opravdu "vidět", že tam jde o tvrdý háky. Je to hrůza a osobně doufám, že tento pořad nebude mít dlouhýho trvání. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pořad určený dle mého skromného názoru především pro diváka věku důchodového a ač já mám do důchodu ještě pořád daleko (a díky současné vládě plný psychopatů ještě dál), mě to nějakým lehce zvráceným způsobem baví. Zkrátka pohodový pořad, na který když narazím, neskáču po ovladači snažíc se ho bleskurychle přepnout. Škoda jen, že nabízející často přináší samej shit a kupující je banda individuí vskutku prazvláštních. Ale o tom to asi není. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Tématicky je to pořad mých snů, protože starožitnosti a veteš miluju. Zpracování je však úděsné, počínaje typicky českými prachochtivci a -chtivkami s buranskými způsoby, kteří donesou "zaručeně pravý originál od mistra s jelenama" nebo sudeťákům ukradené stříbrné příbory s milionovým očekáváním a nevtipnými a trapnými starožitníky konče. (Jedinej snesitelnej je ten nejbohatší, ten prostě mlčí a nakonec všecky ty plkaly přehodí.) ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Kdybych vyhrabal ty krámy co má tatík na půdě, byl by ze mě milionář, soudě podle toho jaké částky jsou kolikrát ochotní vydat za něco co i v běžném obchodě stojí pár korun a za 3 roky se na to nanesla vrstvíčka prachu. Co mě ale dostalo v jednom díle, byly hodinky - i podle mého totálně slepého oka - které vypadaly moc hezky a očividně už na první pohled byly docela staré a bába na to řekla že nestojí ani za lístek do tramvaje, ale v kterémsi díle před tím odhadla jakousi čmáranici (obraz) která vypadala jak kdyby ji kreslil opilec, na nějakých pár tisíc. Sleduju to jen proto, že mám poslední dobou problémy usnout a jinde ta "kuliusa" k práci představuje 1000x větší peklo než tohle (a upřímě, rádio se fakt nedá poslouchat když vám na kterékoliv stanici 80x za den pouští pořád dokola ty samé písničky) Rosáka je mi líto, ale zase na druhou stranu si přiznejme že za ty peníze co má za natáčení by se každý druhý nechal v klidu ztrapňovat i půl života. 1 hvězda za komické příběhy "osobních věcí a velmi emotivních vztahů k daným předmětům" které si prodávající musí snad vymýšlet přímo na place. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o převzatý formát německé televizní společnosti ZDF. (sator)
  • V pořadu vystupují odborníci a dražitelé: Pavel Urban – majitel galerie Starožitnosti – Galerie USTAR, který vystudoval ekonomii a management a jehož společnost patří mezi výrazné hráče na tuzemském trhu. Pavel také hrál dvě desetiletí aktivně hokej. Dále Michal Jankovský, který vlastní starožitnictví v Žatecké ulici v Praze-Josefově a je též úspěšným nakladatelem – stojí za vydavatelstvím Fabula, v němž vycházejí knihy zaměřené především na alternativní duchovní proudy. Také zde vystupuje Pavel Kuře – starožitník, vetešník, kramář a majitel zámku Martinice u Dolních Kralovice; Albert Trnka – Absolvent dějin umění, výkonný ředitel prestižní aukční síně, expert na výtvarné umění; Simona Šustková – bývalá programátorka, vystudovaná ekonomka a viceprezidentka Asociace starožitníků ČR. Také spoluvlastní obchod se starožitnostmi ALMA a aukční dům Valentinum VII. V pořadu se pak objeví i Daniela Žáková, která vystudovala oděvní průmyslovku, provozoval módní butik a poté podnikala ve starožitnictví v zahraničí; Jan Neumann – prezident Asociace starožitníků. Jeho starožitnictví najdeme na adrese Valentinská 58, Staré Město (Praha). (sator)

Reklama

Reklama