Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja detektívi vyšetrujú záhadné vraždy, ktoré sú sprevádzané rôznymi symbolmi, akými sú mince na očiach zavraždených, aby mŕtve duše mohli zaplatiť prievozníkovi za jazdu po rieke Acherón. Na mieste činu sa nachádzajú aj úryvky z knihy Božská komédia. Vraždy pravdepodobne naväzujú na prípad strateného dievčatka menom Francesca spred dvadsiatich rokov. Je vrahom Francesca alebo niekto iný? (1985lula)

(více)

Recenze (20)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Vážně už mi přijde, že jen co se někdo pokusí vytvořit nové giallo, tak hned do toho musí nacpat 70. léta, syté barvy mlátící do očí a myslí si, že diváky opije rohlíkem. Takže sice máte jakýsi retro vzhled (mně osobně se tedy nelíbil a klasické giallo ani nepřipomínal), ale taky neuvěřitelně chudou výpravu, protože tyhle nízkorozpočtové filmy si nemohou dovolit víc jak pár dobových kostýmů a jedno staré auto. Příběh celkem originální, ale kamera špatná, díry ve scénáři hrozivé a charaktery nulové. Druhá hvězdička je jen z milosti, protože to vypadá jako amatérský projekt. 70. léta jsou pryč a ti nejlepší režiséři šli s dobou. Je tu prostor pro nový typ gialla v moderní době a neznamená to, že i pohřební vůz musí mít rudou barvu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V Ríme začne úradovať tajomný sériový vrah, ktorý za sebou úmyselne necháva malé stopy s odkazom na Danteho najslávnejšie literárne dielo. Inšpektori sú však napriek indíciam bezradní, pretože ich pátranie ich vedie k nevyriešenému prípadu zmiznutia malého dievčatka. Otázkou zostáva, čo má tento prípad spoločné s vraždami, ktoré terorizujú ich mesto. - Môj najmenej oblúbený hororový subžáner Giallo sa v tomto projekte vracia na výslnie pomocou dvoch súrodencov, ktorí sú očividne obrovskými fanúšikmi a snažia sa dodržať každé nepísané pravidlo tohto subžánru. Vizuál sa im podarilo napodobniť a vyštylizovať perfektne, ale obsahovo už to dopadlo slabšie. Mystéria okolo vraha síce funguje, ale postavy dostávajú absolútne minimálny priestor a tvorcovia radšej ukazujú nezmyselné zábery s vrahom. Na zaujímavosti tomu pridával aj taliansky jazyk, ktorý je predsalen v hororoch používaný velmi málo, takže opäť po dlhej dobe pôsobí trochu obohacujúco. Títo súrodenci už chystajú ďalší hororový projekt, takže som zvedavý, či zostanú u tohto subžánru, ale mohli by si zvoliť niečo iné, pretože vela nových myšlienok už zrejme nemajú. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Onetti jde ve stopách svých předchůdců, a tak má divák pocit, jako by se ocitl v době, kdy giallo slavilo úspěch. Kamera, barvy (červená hraje prim), smysl pro detail. Přeexponované záběry působí dojmem minulosti - film částečně vybledl. Kotoučový magnetofon. Magnetofonová kazeta. Italská hudba. Chladné zbraně - bodec, břitva, jehla. Kožené rukavice. Černá a rudá. Pro milovníky žánru jistě lahodná připomínka toho, že žánr ještě neumřel. Není to bomba, ale já byl potěšen. ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

To je proste, keď máte tak radi giallo, že si jedno sami rozhodnete natočiť. Podivné creepy decko-check, tajomné priestory-check, maskovaný vraždeník-check. A to rozhodne nesmiem zabudnúť na tradičné pitíčko to tam taktiež nemôže chýbať. Oh ako by sa dalo zabudnúť na giallo knížku? Niekto ju tam musí mať. A proč ne, tu by sa tak krásne hralo bingo. Myslím, že v 70tkach by rýchlo zapadlo prachom, ale teraz je to také docela vpohode retríčko. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdy za snahu. Ten amatérskej vizuál prostě kazí celej dojem z tohodle filmu. Ale jinak hezká pocta giallu. Mnohem lepší, než třeba debilní, nesmyslnej Amer nebo Podivná barva slz tvého těla. Luciano Onetti složil i zajímavou hudbu, která přesně zní jako ta z '70s giall. Jinak jsem se docela dost nudil. Fakt se to vleče. Ale určitě se jedná o zajímavej snímek. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (TomX2)

Reklama

Reklama