Reklama

Reklama

Recenze (4)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po účinkovaní v tejto televíznej sci-fi inscenácii sa nikto nemôže čudovať, že sa stal z Braňa Mojseja alkoholik. Ale vážne. Môžeme byť radi, že sa látky o pár rokov chytil aj Hledík a nakrútil zrejme naše najlepšie science fiction. Každopádne sledovať Tajomstvo dračej steny je mimoriadne dadaistický, s máločím porovnateľný zážitok. Percentuálne hodnotenie je irelevantné. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jak píše uživatel retroslovak - ten film je opravdu v špatném stavu. Každopádně ho poměrně nedávno někdo (myslím, že on - pokud jo, tak moc děkuju, za zveřejnění tohohle filmu) nahrál celý na YouTube a já měl tu možnost se na to podívat. Když to srovnám s Tretím šarkanem, tak Tretí šarkan u mě rozhodně vede, jelikož mě zkrátka víc bavil, měl dost zvláštní atmosféru a byl i o dost líp udělaný. To ale neznamená, že by Tajomstvo dračej steny bylo špatné - to rozhodně ne. Sice mi to přišlo místy divně sestříhané, dětští herci mě taky zrovna moc neoslovili a bůhvíjak dobře nehráli a taky trvalo poněkud dlouho, než se to nějak rozjelo. Výpravu ale kritizovat nebudu, přece jenom je to československý televizní film z roku 1982, tady se absolutně nedají čekat zázraky. Ale jinak se mi ten film docela líbil, měl příjemnou stopáž, rychle utekl a překvapivě to bylo celkem fajn. Víc jak silné 3* sice nedám, ale i tak se mi tenhle film spíš líbil než nelíbil. Ale pokud se na ten film budete dívat, tak vás varuji - v lepší kvalitě se to nejspíš fakt nedochovalo. Silné 3* ()

Rene.Artois

všechny recenze uživatele

I já bych chtěl retroslovakovi poděkovat za to, že mě zbavil traumatu, trvajícího téměř 40 let. Vysvětlím: Knižní předlohu jsem četl jako kluk a naprosto mě uchvátila. Svižně napsaný příběh, plný napětí i humoru, dobře popsané mimozemské reálie, dokonale stimulující klukovskou představivost. Velká poklona Jozefu Žarnayovi, v podstatě obyčejnému východoslovenskému učiteli! No, a někdy v sedmé třídě jsem v TV programu objevil, že budou vysílat pořad, nesoucí tento název. Neuměl jsem si představit, že by takovou látku někdo dokázal důstojně zfilmovat, ale co by to na druhou stranu mělo být jiného? Předsevzetí bylo jasné- to musím vidět! Dopadlo to samozřejmě tak, že jsem na to zapomněl... Druhý den jsem ve škole zjišťoval, zda film někdo neviděl. Přihlásila se jen jedna spolužačka, z jejího popisu jsem poznal, že se opravdu jednalo o TO Tajemství Dračí stěny, jinak mi ale nijak nadšená nepřipadala, což mi vůbec nešlo do hlavy. Dlouho jsem si představoval, jak úžasný filmový zážitek to musel být, stokrát jsem se zapřísáhl, že na další pokus si to už uniknout nenechám. Jenže další příležitost už nepřišla. Až teď, díky pracovní kopii na Youtube. Výsledek si, vzhledem ke zde popisovanému, vůbec netroufám ohodnotit. Je jasné, že natočit takovýto příběh formou padesátiminutové TV inscenace v košickém studiu je odvaha, hraničící se šílenstvím. Každopádně, moje zvědavost byla po mnoha letech ukojena, teď si budu po zbytek života představovat, jak by to vypadalo, kdyby byla kniha zpracována nějakou velkorysou holywoodskou produkcí. Zastávám názor, že ta látka je nosnější, než u mnoha úspěšných blockbusterů! ()

Reklama

Reklama