Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • Chile Largo Viaje (více)

Obsahy(1)

Mladý chlapec, ztracený ve velkoměstě, se snaží najít cestu domů. Cestou se setkává s mnoha druhy sociálního rozvrstvení, o kterém dosud neměl tušení. (sator)

Recenze (4)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jihoamerický černobílý snímek 60. let jde svým pojetím a tématem výrazně ve stopách italského neoralismu. Ve zdejším obsahu avizovaná zápletka o ztraceném chlapci ve velkoměstě se rozjíždí až v druhé polovině a tvůrcům slouží zejména k postupnému nahlédnutí do nejrůznějších sociálních vrstev. Cenný bude tento film určitě z historického hlediska, odlíšitelný zejména vzhledem k exotické krajině vzniku a díky krátké stopáži v té mozaice různých krátce rozehraných motivů i docela slušně uběhl. Přesto nemůžu říct, že by mě něčím obzvlášť nadchl. Nadprůměrně zrežírovaný a nasnímaný film mi přinesl v tomto případě spíše průměrný zážitek. 55% (viděno v rámci "Challenge Tour 2021" – 30 dní se světovou kinematografií) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Prierez vrchných, ale predovšetkým spodných vrstiev obyvateľstva veľkomesta v podaní malého chlapca. Tej poetiky, ktorú film v podobe všadeprítomného holuba snímok obsahuje, bolo trochu veľa. Iritovali ma tiež dlhé spevy, vyrevovania spojené s miestnymi rituálmi, napr. pri poslednej rozlúčke s mrtvym dieťaťom, ale aj iné. Techické spracovanie filmu je slabé, alý malý chlanisko to svojou detskou naivitou a priamočiarosťou vo svete dospelých čiastočne vynahradzuje. ()

sator

všechny recenze uživatele

Mladý chlapec, ztracený ve velkoměstě, se snaží najít cestu domů. Cestou se setkává s mnoha druhy sociálního rozvrstvení, o kterém dosud neměl tušení. ()

Reklama

Reklama