Reklama

Reklama

Shut Him Down: The Rise of Jordan Peterson

(TV film)

Recenze (3)

Slasher 

všechny recenze uživatele

I já loni podlehl kouzlu kontroverzního kanadského profesora (x) (y) a strávil desítky hodin při poslechu jeho úvah a názorů. Relativně bleskový dokument CBC dává sympaticky slovo i opozici a dobře mapuje humbuk, co se kolem něj rozpoutal v roce 2016 v souvislosti s Bill C-16, a následnou jízdu ke statusu globální celebrity, autora best selleru a nálepce jednoho z nejvlivnějších současných myslitelů (a dle některých transfoba, nácka, alt-right kazatele, sexisty a podobně). Ať už je to varování před neblahým vlivem levičáckých univerzit, uměle pěstovanou rovností, cenzurou projevu, "terorem pohoršení", přehnanou politickou korektností, či před extremisty všech stran a rizikem novodobých totalitních režimů, výzva vzít na sebe zodpovědnost a zamést si nejprve sám před sebou, anebo prostý apel na zdravý rozum -- ať už s ním vesměs souhlasíte, či nikoli, Jordan Peterson podle mě rozhodně stojí za důkladnější pozornost a udělat si vlastní obrázek. Sám jsem mu velmi vděčný a celá kauza kolem jeho osoby jen reflektuje, v jak zajímavé a rozpolcené době právě máme štěstí žít. P.S. toto lze brát za prodlouženou, plnohodnotnou verzi teprve ()

Risolutore 

všechny recenze uživatele

Jojo, typek, co musi brat prasky na to, aby byl schopnej existovat, radi lidem, jak bejt dusevne silny :) V pristim dile se budeme ucit kungfu od cloveka, kterymu nafackovali v hospode. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Dokument funguje jen jako zajímavá sonda do života současného kontroverzního profesora. Portrét jeho rodiny atd. Jinak se ale v podstatě nic moc nedozvíme. Peterson je fenomén, který vznikl díky dnešní společnosti, jež funguje na bázi nálepek. Bylo jen otázkou času, kdy toho nálepkování bude mít většina lidí dost. Pod alt-right dnes podle mnoha novinářů spadá i kdejaký středový liberál, natož pak Peterson, který je pravicovým konzervativcem. Tady někde hledejme začátek fenoménu jménem intellectual dark web. ()

Reklama

Reklama