Reklama

Reklama

Vychýlení

  • USA The Swerve
Trailer
USA, 2018, 95 min (Alternativní 91 min)

Obsahy(1)

Holly má zdánlivě všechno: dvě děti, pěkný dům, dobrou práci učitelky a manžela, jehož kariéra strmě stoupá vzhůru. Existují však znepokojivé známky toho, že v jejím světě není všechno úplně v pořádku. Nespavost. Léky proti nespavosti. Sny vyvolané léky proti nespavosti. (Jsou to opravdu jen sny?) A pak se v domě objeví myš, která naruší už tak křehkou rovnováhu a vyvede Holly z míry natolik, že úplně ztratí kontrolu. Celovečerní debut scénáristy a režiséra Deana Kapsalise zkoumá týden v životě ženy na pokraji šílenství v tomto děsivém rozjímání o duševních chorobách. (HBO Europe)

(více)

Recenze (8)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

U "The Swerve" mě zaujal obsah ale přiznám se, že do filmu jsem šel hlavně kvůli mé oblíbenkyni Ashley Bell ikdyž jsem věděl, že nejspíš půjde o vedlejší roli. A opravdu šlo jen o pár minut. Nevadí. Palec nahoru si zaslouží Azura Skye, která předvedla pozoruhodnej a hlavně uvěřitelnej výkon. Pro spoustu lidí to bude nudnej a vleklej film, kterej víceméně postrádá nějakej příběh. Jak už je psáno v obsahu jde prostě o jeden týden z života ženy, která je na pokraji šílenství. To by mi až tak nevadilo. Největší problém jsem měl s tím, že mi to chvílemi připadalo jak obyčejnej TV film. V tomhle směru se to dalo natočit lépe. Tak či tak je to depresivní a celkem smutnej film, kterej bude mít rozhodně větší šanci na úspěch u žen. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento psychologický horor o ženě v problémech působí nedokončeně a předvídatelně.  Ústřední osoba v rodině trpí duševní chorobou a iracionálními strachy. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Spoilery: Většinu lidí tenhle film bavit asi nebude - velmi pomalé tempo, depresivní atmosféra a absence děje. Film ukazuje den za dnem život zoufalé ženy trpící depresí, bludy a halucinacemi, které se navíc nedostává pozornosti těch, které miluje a potřebuje nejvíce. Proto se její stav stále zhoršuje až skončí tragédií. Zajímalo by mě, jak dopadli její synové. Smutný film. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Depresia ako hrom tento film,drama o jednej zene,ktora ma sku*veny zivot,tempo je pomale,cize vacsinu ludi to asi bavit nebude a herecky vykon Azury Skye bol na vysokej urovni,presvedcil ma totalne a este ho neodporucam pozerat ludom,ktori prave prezivaju nepriaznive obdobie,takze asi tolko...:-) ()

Greya 

všechny recenze uživatele

Člověk se může domnívat, že trpí na depresku z období, kdy nás ne tak často zahltí paprsky slunce. Holly v hlavní roli a přímo naservírovaným tácem četných prvků propadlé tváře zvýraznila jak vypadá zřejmě hutně chybějící část serotoninu a liknavé sužování vážné hypochondrie, bludných poruch, nedostatkového zboží z manželství a nevyzdravených témat z dětství. Vychýlení projevuje prvek, kde se usilovně snažíme rozeznat pachuť NEreality, dost možná polknutou práškem na uklidnění a slastným jablkovým zakončením. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Uf. Poriadne divoká jazda životným štýlom paranoidnej matky, na ktorú každý kašlal, až na umelecky nadaného študenta, ktorý to nemal v hlave tiež úplne v poriadku. Žena upadala do ťažkých depresií, čo vyústilo do predvídateľného konania. Nie je divákovi známa podstata takéhoto stavu, pretože dej mal predchádzať niečomu viac príznačnému. Iba čo, celkom slušne si zahrala v hlavnej úlohe Azura Skye v tomto priamočiarom, psychopatickom príbehu. Rozpitvávať to viac sa nedoporučuje. Ešte by si mohol niekto omylom, popritom namiešať do kokteilu jed na myši. ()

Reklama

Reklama