foto

Azura Skye

  • nar. 8.11.1981 (38 let)
    Northridge, Los Angeles, California, USA

Biografie

Azura Skye, pravým jménem Azura Dawn Storozynski, je pojmenována po azuritu (její rodiče zkoumali drahé horniny), polodrahokamu, který symbolizuje vědění, moudrost, jasnovidnost a senzibilitu. Protože azurová je barva spojena s nebem, zvolila si pseudonym Azura Skye. Narodila se 8 listopadu 1980 v Northridge v Kalifornii u své babičky - dědeček Azury Skye byl také herec, známý především ze seriálu Annie Oakley.

Poprvé se objevila v televizi v seriálu TOTAL SECURITY v roce 1997. Dále si zahrála několik menších rolích v seriálu DOTEK ANDĚLA a NEMOCNICE CHICAGO HOPE. Objevila se v několika televizních filmech, než v získala roli Jane v ZOE, DUNCAN, JACK AND JANE. V roce 2000 tento seriál skončil a Azura se objevila po boku Vigga Mortensena a Sandry Bullock ve filmu 28 DNÍ jako mladá narkomanka Andrea. O dva roky později Skye hrála ve dvou epizodách televizního seriálu BUFFY, PŘEMOŽITELKA UPÍRŮ. V epizodě “Pomoc“si zahrála Cassie Newton, jasnozřivou dívku, která předpovídá svou vlastní smrt a které se Buffy snaží pomoci, v epizodě “Konverzace s mrtvými“ pak ztělesnění Zla.

Objevila se také v dalších projektech jako KRIMINÁLKA MIAMI, kde ve čtyřech epizodách představovala Susie Keaton a hostovala v seriálech SMALLVILLE a SOUDKYNĚ AMY. Dále jsme ji mohli vidět ve filmech BANDITI s Brucem Willisem, Billy Bobem Thortonem a Cate Blanchett jako Cheri, v SALTON SEA s Valem Kilmerem a v ČERVENÉM DRAKOVI s Antony Hopkinsem . Ruby Bates ztvárnila v dramatu HEAVENS FALL a mihla se i v seriálu POHŘEŠOVANÍ v epizodě “Viděli jste tohoto muže?“.

V roce 2007 si zahrála ve filmu WHAT WE DO IS SECRET a o rok později získala roli v americkém remake japonského filmu ZMEŠKANÝ HOVOR.

Bára "Lolita" Fuxová

Herecká filmografie

Filmy

2018 Gingerbread
The Swerve
2017 The Men
2015 Take Me to the River
2014 The Factory
2012 Least Among Saints
2008 20 let poté
Zmeškaný hovor
2007 Mr. and Mrs. Smith (TV film)
What We Do Is Secret
2006 Pád nebes
Sebevrazi - Love story z onoho světa
Thanks to Gravity
2005 Příběh Wendella Bakera
Sexuální život
2003 Carolina
2002 O Popelce trochu jinak (TV film)
Salton Sea
Červený drak
2001 Banditi
Buck Naked Arson
Taková rodinná romance
2000 28 dní
1999 Dementia
Ed TV
1998 Taxík do Kanady (TV film)
1997 Sám (TV film)

TV seriály

2020 Charmed (TV seriál)
Needs to Know (S02E12)
2019 Stumptown (TV seriál)
Rip City Dicks (S01E03)
Charmed (TV seriál)
Deconstructing Harry (S02E04)
Riverdale (TV seriál)
Kapitola 66: „Mandarinka“ (S04E09)
Kapitola 64: „Ledová bouře“ (S04E07)
2018 Riverdale (TV seriál)
Kapitola 30: Smyčka se utahuje (S02E17)
Život beze slov (TV seriál)
C-E-- CELEBRITY S-U-- SUITE (S03E06)
2017 Girls (TV seriál)
Full Disclosure (S06E06)
2015 Minority Report (TV seriál)
Současnost (E05)
2014 Working the Engels (TV seriál)
2013 Americký táta (TV seriál)
Faking Bad (S10E07)
2012 Grimm (TV seriál)
The Thing with Feathers (S01E16)
2011 American Horror Story (TV seriál)
Po zrození (S01E12)
Gumový muž (S01E08)
Prasohlav (S01E06)
další epizody (4)
Americký táta (TV seriál)
School Lies (S07E14)
2010 Odložené případy (TV seriál)
Kulka (S07E19)
2009 Sestra Hawthornová (TV seriál)
Yielding (S01E03)
2008 Mentalista (TV seriál)
2007 Posel ztracených duší (TV seriál)
Double Exposure (S03E06)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Mumie v bludišti (S03E05)
Dr. House (TV seriál)
Strážní andělé (S04E04)
2006 The Minor Accomplishments of Jackie Woodman (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
The American Dad After School Special (S03E02)
2005 Kriminálka Miami (TV seriál)
Není co ztratit (S03E16)
2004 Kriminálka Miami (TV seriál)
Peníze na nic (S02E17)
2003 Manipulátor (TV seriál)
Pohřešovaní (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Velký bratr (S02E08)
Cena útěchy (S01E23)
2002 John Doe (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Neviditelný (S01E10)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Rozhovory se záhrobím (S07E07)
Pomoc (S07E04)
2000 Gideon's Crossing (TV seriál)
1999 Batman budoucnosti (TV seriál)
Soudkyně Amy (TV seriál)
Zoe, Duncan, Jack & Jane (TV seriál)
1997 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Brain Salad Surgery (S04E03)
1996 Pan a paní Smithovi (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)