Reklama

Reklama

Diego Maradona

  • Velká Británie Diego Maradona (více)
Trailer 2
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2019, 130 min

Obsahy(1)

Diego je usměvavý kluk z předměstí, který miluje fotbal a svou velkou rodinu. Díky obrovskému talentu plní sny sobě, svým blízkým i stovkám milionů fanoušků po celém světě. V Neapoli, kde by i ďábel potřeboval bodyguarda, se Diego stává Bohem. Fanatický obdiv a slávu je těžké ustát a Diego skrývá svou lidskou tvář čím dál víc pod masku Maradony. Tomu nejsou cizí divoké večírky, nevěry, podvody, kokain ani pletky s mafií. Zničující spirála se roztáčí. Strhující portrét jedné z nejslavnějších a nejvíce kontroverzních osobností vůbec poskládal držitel Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z více než 500 hodin záběrů z Maradonova soukromého archivu. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (192)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kapadia má rád kontroverzní osobnosti. Vždy totiž vyprávěl o jednom/jedné z těch nejkontroverznějších v daném odvětví a zároveň o lidech, kolem kterých díky jejich tvorbě/úspěchu, ale třeba i předčasné smrti kolovaly různé fámy a mýty. A je jedno jestli to byl ve formuli Senna, v show byznysu Amy a nebo ve fotbale Diego. Všechno pojí určité charakteristiky jejich nátur a Kapadia si užívá každý záběr a detail tak, aby zprostředkoval velmi pečlivě a osobitě tak trochu objektivní a tak trochu jeho názor. Jsou to ve všech případech ve finále pozitivní filmy o mramorizaci legend(y), ale fakt je ten, že jsou to osobnosti, které definovali oblast ve které působili a to není málo. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Absolutní paráda! Jeden z nejlepších dokumentů, co jsem kdy viděl. A navíc o jednom z nejzajímavějších sportovců... Film je perfektně rozloženej na dvě půlky. V tý první se s Diegem dostanem na absolutní vrchol. KDy se mu podaří vyhrát italskou ligu s Neapoli (po prvý v historii). Mazec bylo, že oslavy trvaly 2 měsíce a celý město bylo na nohách a tím se pro ně stal Maradona žijícím bohem, bez přeháňky... Taky dokázal s Argentinou vyhrát MS v Mexiku... No a druhá půlka, tak to je už šňup, šňup a veliký trable s mafií, která ho měla díky koxu ve svých rukách. Na konci mi ho bylo líto, když se rozbrečel v TV pořadu, fakt upřímně. No, ale pak si říkám, že tenhle bohém prožil tak strašně bujarej život, že mi ho líto vůbec bejt nemusí :o). Dokument fakt bombastickej! ()

Reklama

LEGACY

všechny recenze uživatele

Velká legenda, která nás pár dní zpět opustila. Mě se věhlas této osoby tolik nedotkl, každopádně tak jak si bude moje generace navždy pamatovat Messiho a Ronaldo jako suvénně dva největší fotbalisty těchto dekád tak jejich předchůdci byl Pelé a právě Maradona. Poslední roky tohoto excentrického, ale vynikajícíího fotbalisty už nebyly žádná sláva, každopádně nemůžu mu upřít ani píď. Nejlepším fotbalistou všech dob bych jej nenazval, ale když se člověk podívá na to jak obcházel hráče a jak chytře hrál, spadne brada všem. Odešla legenda a fotbalový svět podobného hráče sotva najde, zkrátka přes všechny své vzestupy a pády Maradona zůstane pouze jeden jedinný. Gracias ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument mapující Maradonovo angažmá v Neapoli, kde byl na začátku přivítán jako Bůh, ale na konci to byl pro všechny pouze zrádce a podvodník. Fakt, že tu můžeme vidět různé záběry, které by díky tomuhle dokumentu třeba ani nikdy nevyšly najevo (odposlechy, Camorra...) to tu berou úplně do jiných výšin. Potěší jeho samotné začátky v Neapoli, nároďák, tahanice s Camorrou, drogová závislost, Boží ruka až po proměněnou penaltu proti Itálii, kde si podepsal ortel. Všechny části rozhodně zaujmou (i ty, které jsem nezmínil) a řekl bych, že to je více strhující než většina dnešních akčních filmů. Pro někoho je to hrdina, pro někoho zrádce... vybrat si musíte Vy. Lepší 4* ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o hovězím klukovi ze slumu, který uměl pár let moc hezky čutat do meruny a lidi mu to strašně žrali. Tak trochu jsem čekal další nekriticky vyčpělou ódu na nedotknutelnou osobnost, ale nakonec se z toho vyloupl velmi koukatelný portrét amorálního pokrytce se slabou vůlí. Z biografického triptychu Senna-Amy-Diego Maradona je to kus nejslabší, o to více však poodkrývající lidské neřesti v celé své kráse i ohyzdnosti. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2019 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)
  • V české verzi dokumentu je chybně uveden popisek „Juventus Turín - SSC Neapol“ k zápasu, ve kterém ale Diego Maradona a SSC Neapol prohráli 3:0 s Turín FC. (mjech)
  • Dokument obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)

Reklama

Reklama