Reklama

Reklama

Diego Maradona

  • Velká Británie Diego Maradona (více)
Trailer 3
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2019, 130 min

Obsahy(1)

Diego je usměvavý kluk z předměstí, který miluje fotbal a svou velkou rodinu. Díky obrovskému talentu plní sny sobě, svým blízkým i stovkám milionů fanoušků po celém světě. V Neapoli, kde by i ďábel potřeboval bodyguarda, se Diego stává Bohem. Fanatický obdiv a slávu je těžké ustát a Diego skrývá svou lidskou tvář čím dál víc pod masku Maradony. Tomu nejsou cizí divoké večírky, nevěry, podvody, kokain ani pletky s mafií. Zničující spirála se roztáčí. Strhující portrét jedné z nejslavnějších a nejvíce kontroverzních osobností vůbec poskládal držitel Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z více než 500 hodin záběrů z Maradonova soukromého archivu. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (192)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Za mě skvělý dokument, který dá divákovi hodně odpovědí na to, proč věci v živote Maradony byly tak jak byly - pád z vrcholu na dno. Velká část je věnovaná nejpodstatnějším epizodám života Diega - Neapol, MS světa (slavná božská ruka), ale i život plný neřestí mimo stadion. Je možná škoda, že některým pasážím života tu nebylo věnováno mnoho prostoru - angažmá v Barceloně a dětství. Hold ustát tlak, kdy Vás všichni mají za poloboha není jen tak a slavný malý Argentinec za to zaplatil svého času docela vysokou daň - dá se říct, že se v různých malérech topil až do konce svého života - odpočívej v pokoji Diego...9/10. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Obecně je to příběh známej (aby taky ne, když se jedná o jednoho z nej fotbalistů historie), ale je to zpracovaný moc hezky a hlavně se na to může podívat kdokoliv, nejen fanda. Dobový záběry tady hrajou prim a ten sled událostí, který jsou tady vybraný, pěkně zobrazujou zásadní etapy a situace, který Diega ovlivnily. Ať už v dobrým, nebo špatným. Ten tlak (mediální, fanouškovskej, dokonce i mafiánskej) musel být příšernej a vlastně se pak nikdo nemůže divit, že to tak dopadlo. Není to první a ani poslední případ (ve sportu, ve filmu, v hudbě), tím si můžeme být jistí. K tomu jeho divoká nátura a různý okolnosti... až se na to v závěru skoro ani nedívá dobře. Jako dokument moc povedený, tohle se povedlo! ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Božský Maradona si zaslúžil film, ide o dobrý dokument. Stále to je ale iba dokument. A povedzme si narovinu poriadne pridlhý a žlté anglicky titulky vadili. Tá stopáž ale utiekla celkom rýchlo,mne to prišlo zaujímavé a ako futbalového fanúšika potešilo že aj takéto dokumenty vznikajú. Predtým to bol Anelka, teraz Maradona. 4* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kapadia má rád kontroverzní osobnosti. Vždy totiž vyprávěl o jednom/jedné z těch nejkontroverznějších v daném odvětví a zároveň o lidech, kolem kterých díky jejich tvorbě/úspěchu, ale třeba i předčasné smrti kolovaly různé fámy a mýty. A je jedno jestli to byl ve formuli Senna, v show byznysu Amy a nebo ve fotbale Diego. Všechno pojí určité charakteristiky jejich nátur a Kapadia si užívá každý záběr a detail tak, aby zprostředkoval velmi pečlivě a osobitě tak trochu objektivní a tak trochu jeho názor. Jsou to ve všech případech ve finále pozitivní filmy o mramorizaci legend(y), ale fakt je ten, že jsou to osobnosti, které definovali oblast ve které působili a to není málo. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Dokument sice hekticky skáče z jednoho tematického okruhu do druhého a sporadicky si tak dokáže zachovat vzájemnou synchronicitu, ale přesto svou atypicky překotnou polytematikou - zkomponovanou výhradně z archivních materiálů - autenticky reflektuje životní peripetie a aspirace jedné neobyčejné argentinské legendy, Diega Maradony, člověka který se doslova katapultoval ze dna na vrchol, a utváří okolo něj neuvěřitelně komplexní kulturní portrét a enigmatický mýtus, který fakticky nemá obdoby - a to říkám jako fotbalovej alergik, kterej tuhle nepochopitelně adorovanou zhovadilost považuje za moderní prototyp opičího žonglérství specializovaného pro dolní končetiny. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2019 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)
  • V české verzi dokumentu je chybně uveden popisek „Juventus Turín - SSC Neapol“ k zápasu, ve kterém ale Diego Maradona a SSC Neapol prohráli 3:0 s Turín FC. (mjech)
  • Dokument obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)

Reklama

Reklama