Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Kdyby šlo jen o něj, nikdy by na to nepřistoupil. Ale albánská mafie ví, kde udeřit... Besa je albánské slovo, které se překládá jako „víra“ či „přísaha“. V tradičním balkánském zvykovém právu znamená „dodržet slib – čestné slovo“. A Besa je závazná i pro albánskou mafii. Srbský seriál inspirovaný skutečnými událostmi je příběhem muže, který by pravděpodobně celý život prožil v milované rodině, s manželkou a dvěma dětmi, kdyby při nehodě, kterou nezavinil, nezemřela dcera hlavy albánské mafie. Uroš Perić může svou ženu a dvě děti uchránit jen tehdy, pokud bude mafii bezvýhradně sloužit. Vykoupí je tehdy, když pro mafii zabije pět lidí. Mezi Urošem a hlavou mafie Dardanem Berišou je BESA. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele DAPDO k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2018) (S01) 

Když začala česká televize první řadu Besy na podzim 2022 vysílat, hltal jsem každej díl. Příběh o normálním chlapovi, kterej se stane účastníkem autonehody, při níž zemře dcera mafiánskýho bosse a ten za to chce po hlavním hrdinovi, aby pro něho zabíjel nepohodlný lidi. Seriál byl každým dílem lepší a gradoval, bohužel se mi ho nepodařilo dokoukat celej….ČT totiž odvysílala pouze deset dílů z celkových dvanácti….Na můj dotaz, proč byl seriál takhle stopnut mi z ČT nikdo ani neodpověděl. Až potom jsem se dozvěděl od jednoho zdejšího uživatele, že mezinárodní distribuční verze měla opravdu jen deset dílů. Osobně to nechápu, asi se to někomu nahoře z Interpolu, nebo EU nelíbilo. Každopádně jsem už nikde na internetu ty poslední dva díly nesehnal. Odkazy, který mě na ně navedly byly fail, prostě se nikdy o jedenáctý a dvanáctý díl nejednalo a to jsem hledal fakt dlouho a poctivě. Takže kdo si tenhle seriál bude chtít vychutnat, musí počítat s tím, že bude ochuzen o zřejmě to nejlepší z první série. Já jdu do druhé série s tím, že si něco asi budu muset domyslet, něco jsem si vyčetl, tak to snad nebude tolik vadit. Ale sere mě to neskutečně. ()

Season 2 (2021) (S02) 

Druhá série neubrala z kvality ani změnou režiséra. Líbí se mi, jak tvůrci mají koule a vůbec se nerozpakují nechat zemřít důležitý postavy a je jedno kdy. Možná těch zvratů nemuselo být tolik. Každopádně tenhle srbskej seriál řadím mezi top v kategorii o mafii. ()

Reklama

Reklama