Reklama

Reklama

Epizody(10)

Recenze (7)

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco úvod první řady mi úplně nesedl, tak druhou sérii jsem si užila se vším všudy. Výměna režiséra rozhodně neubrala nic na kvalitě, ba právě naopak. Velkou měrou i díky nezvykle decentní a velmi znepokojivé hudbě se tísnivě gradujícím dějem prolíná hutná skličující atmosféra, která je navíc celkem konzistentní a udržuje diváka v permanentním napětí. Rozuzlení příběhu zneklidňuje a dává tušit hodně zajímavé pokračování. (90%) ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série neubrala z kvality ani změnou režiséra. Líbí se mi, jak tvůrci mají koule a vůbec se nerozpakují nechat zemřít důležitý postavy a je jedno kdy. Možná těch zvratů nemuselo být tolik. Každopádně tenhle srbskej seriál řadím mezi top v kategorii o mafii. ()

Reklama

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Složité jsou cesty páně. Zejména pak na Balkáně. Děj příjemně spletitý. Tématem je stále besa, kterou ale nastupující generace už přirozeně nerespektuje, takže i drsný ageismus. Je hodně znát, že to točil jiný režisér - styl je pozvolnější, místy až rodinný, ale zase má příběh slušnou gradaci bezohlednosti postav. Není tam tolik podivností, jako v první řadě. Pokušení na pátou hvězdu by tu bylo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série pro mě byla o poznání slabší, než první řada, což se projevilo i na mém hodnocení. Po deseti epizodách se průměrný počet hvězdiček ustálil na čtyřce, já jsem ale zcela svévolně a subjektivně přidal i slabší pátý kousek, protože Besa je pro mě skvělou záležitostí, kterou si musím trochu hýčkat. Srbové na to šli opět odlišným způsobem než většina tvůrců seriálů, a divák tak netuší, která významná postava děj znenadání opustí, páč se s tím Balkánci nikterak nese... nemažou. Řekl bych, že příčinou mé menší spokojenosti byl hlavně vzácnější výskyt úhlavního nešťastníka, což se naštěstí ve druhé půli změnilo. Zoufale doufám, že se dočkám třetí série, protože Besa je seriálem přesně pro mě. P. S. Nevím, kdo je selma 55, ale práci na titulcích odvádí fantastickou. / Poučení: Děti potřebují pevnou ruku. Bohužel. 5*- ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada se vyrovná první.I když se děj soustředí jen na úzký okruh gangů.Konec se už teď dá předvídat.Je to nikdy nekončící souboj a po každém mrtvém nastoupí jiný.Na obou stranách. ()

Galerie (200)

Reklama

Reklama