Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Kdyby šlo jen o něj, nikdy by na to nepřistoupil. Ale albánská mafie ví, kde udeřit... Besa je albánské slovo, které se překládá jako „víra“ či „přísaha“. V tradičním balkánském zvykovém právu znamená „dodržet slib – čestné slovo“. A Besa je závazná i pro albánskou mafii. Srbský seriál inspirovaný skutečnými událostmi je příběhem muže, který by pravděpodobně celý život prožil v milované rodině, s manželkou a dvěma dětmi, kdyby při nehodě, kterou nezavinil, nezemřela dcera hlavy albánské mafie. Uroš Perić může svou ženu a dvě děti uchránit jen tehdy, pokud bude mafii bezvýhradně sloužit. Vykoupí je tehdy, když pro mafii zabije pět lidí. Mezi Urošem a hlavou mafie Dardanem Berišou je BESA. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Kozlowski8 k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2018) (S01) 

Uroš Perič je drobný podnikatel, manžel, otec dvou dětí, obyčejný chlapík, jehož život zásadně ovlivní autonehoda, kterou nezavinil, ale zemře při ní dcera hlavy albánské mafie Dardana Beriši. Uroš nemá na výběr - pokud má jeho rodina zůstat na živu, musí pro Berišu vykonat, co po něm vyžaduje... Když se člověk nad tím zamyslí, zjistí, že hlavní motiv příběhu a jeho zápletka je vlastně docela bizarní a těžko uvěřitelná záležitost. Někdo s tím může mít problém, stejně jako s množstvím postav a lokací, které se často střídají. Já se ale přes tu jistou příběhovou nekorektnost bez problémů přenesl a užíval jsem si skvěle natočenou, drsnou, napínavou a skvělou atmosférou napumpovanou podívanou. Pochvalu zaslouží i casting za herecky i typově výtečný výběr herců. Komplexně výborná práce. 85 %. ()

Season 2 (2021) (S02) 

Druhá série, i když s jiným režisérem, pokračuje v podobném stylu jako ta první a i když to možná není takový kvapík, stále to má tempo, napětí a skvělou atmosféru. 80 %. ()

Reklama

Reklama