Reklama

Reklama

Yao

  • Francie Yao
Trailer 2

Obsahy(1)

Třináctiletý Yao žije ve vesnici na severu Senegalu a je ochotný udělat vše pro to, aby se mohl setkat se svým hrdinou, kterým je Seydou Tall, slavný francouzský herec. Seydou je pozvaný do Dakaru, aby tam představil svou novou knihu, a po prvé navštíví zemi, ze které pochází. Aby si mladý Yao splnil svůj sen, naplánuje útěk a sám překoná 387 kilometrů, které ho dělí od hlavního města. Herec je dojatý jeho odhodlaností a rozhodne se doprovodit chlapce zpět domů. Na prašných a nejistých senegalských cestách však Seydou pochopí, že se přibližuje nejen k chlapcově vesnici, ale zároveň ke svým kořenům... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (13)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Exotické prostredie Senegalu bolo to najlepšie z celého filmu. Inak to však bolo po scenáristickej stránke na môj vkus dosť nevýrazné a v podstate to nemalo žiadny poriadny dej. Skôr sa to podobalo na nejakú konverzačku, a nie na kvalitný epický road movie s prvkami drámy. Samozrejme, malo to aj zopár svetlých momentov a zmysluplných dialógov, ale to bolo v obrovskej menšine. Za mňa max. 2*, hoci potenciál tu bol isto vyšší. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom,jak jeden kluk ze Senegalu měl štěstí.Které mu nespadlo do klína samo,ale musel se o něj sám zasadit.Taková pobídka:když se budeš snažit,učit,někam to dotáhneš!Postava Glorie byla až nechutná.Rozdílné kultury =někde ukazují šperkovnice a plné garáže, tady zabijí na počest hosta už tak vychrtlou kozu a nakrmí ho.To zvíře je pro ně zdrojem obživy.Tedy velmi ceněné.Dobrý koment napsal uživatel Ephemeris  4.3.2023. ()

Reklama

Pete 

všechny recenze uživatele

Pohodový filmeček, jakých má Omar Sy na kontě celou řadu, tento dokonce s osobním, autobiografickým podtextem - jede si totiž do Afriky uvědomit svoje kořeny. Průvodcem po Senegalu je mu namísto jeho vlastního syna domorodý chlapec Yao, který zřejmě ví, co chce, a Omarova postava herce z Francie to naopak alespoň z počátku vůbec netuší, jak sama říká. Je to lehce "Koljovská", zbytečně natahovaná, rozvleklá, a těžko uvěřitelná Africká roadmovie, kde se vlastně nic nestane - ale vím, uvažuju jako běloch. Čas, který přináší vítr z pouště, nikam nespěchá, protože přináší věčnost. Aha. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Absolútna senegalská pohodička. Presne v duchu subsaharského príslovia "Vy Európania máte síce hodinky, ale my Afričania máme ČAS!". Idylka, kedy sa podvečer všetky deti poschádzajú pri najväčšom strome stojacom uprostred dediny, aby sa tam zahrali alebo skákali gumu. Človek by mal normálne chuť si za 800 éčiek kúpiť starého peugeota a pobehať ním miestne prašné cesty. Miernym negatívom filmu na druhej strane je, že je takmer o ničom. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $4,017,253▐ Cestovanie niekoľko sto kilometrov naprieč Afrikou mladého junáka za filmovou hviezdou mohlo byt o niečo viac dobrodružnejšie, pestrejšie. Chýba tam moment, ktorý by viac strhol, upútal. Takto to je len taká všednejšia prechádzka planou pustou Afrikou. /videl v kine: 55%/ ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama