Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavnou hrdinkou príbehu je Sam (Noomi Rapace), špička z protiteroristickej jednotky, ktorej je pridelená úloha chrániť mladú bohatú dedičku menom Sarah (Olivia Jewson). Sam svoju rolu pestúnky neznáša, ale len do chvíle, než sa ukáže, že sa niekto sa snaží Sarah uniesť. Spoločne sa dávajú na útek a ak si chcú zachrániť životy, musia o ne bojovať... (dixx)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Slušný feministický film doprevádzaný prízemne nepríjemnou atmosférou, zvratmi, akciou kontaktnou aj vzdialenou a dobre verne rozpracovanou hrou na pozadí. A pritom film navodzuje pocit jednoduchosti, jednotu miesta, pár jázd autom, jeden dom, hotel a to je všetko. Ale veľké miliardy lietajú a jediný kto si ich nevšíma je Noomi, ktorá priam katastrofálnym zjavom (hlavne účes) hrá o dušu a v scéne v hoteli pri súboji patrí medzi špičku. Zoe sa snaží nebyť puťka odvedľa, no miestami do tej role padá... Ostatní ako je u NEtflixu zvykom, sa mihnú krátko, ale s o to väčšou rolou v priebehu deja. Príjemne pôsobí taktiež zasadenie deja do Severnej Afriky. Na malom a lacnom priestore má film čo povedať a často to robí aj úderným a dostatočným spôsobom. (videné 28.5.2019, BDrip) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Luxusní představení Noomi Rapace, která je jak stvořená pro bouchačku a role tvrdejch rebelek! Jednoduchej akční nářez, plnej všeho co fanda béček miluje! Dámská jízda je k nezastavení. Příběh je na pohodu a nějakej ten malej zvrat se taky nabídne. Parádní hodinka a půl, jak to mám rád! Netflix za Close určitě palec nahoru! 75% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Variace na Osobního strážce, ve které se nezpívá, Whitney Houston je bíla a Kevin Costner žena. Noomi Rapace představuje takový ten typ, co otvírá lahváče okem a postupně se sbližuje s chráněným objektem v podobě zpovykané teenagerky, nicméně v emoční rovině Close vůbec nefunguje a stejně tak je daleko od nějakého nadstandardu v rámci akčních sekvencí. Borky s cigárem čurající ve stoje na mužský šovinismus mají nyní zelenou a já pevně věřím, že se brzy natočí film, ve kterém Keira Knightley bude dělat bodyguarda Hafthorovi Björnssonovi.. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Je to takový typický debut, což znamená, že je tam příslib, hlušina a spousta věcí nedává smysl, ale... girl power. Noomi Rapace je smrtící stroj a Indira Varma je ďábelská bohyně. (Nicméně vlastně filmu musím udělit černý puntík za to, že si myslí, že když natočí postavu, jak drží zapálenou cigaretu, že to něco znamená. A tahle vyprázdněná berlička je tam použitá hned několikrát.) ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Na Close jsem se těšil. Noomi Rapace mám rád. A tento typ rolí ji sedne. Charakter silné ženy se zbraní je vyvážen rozdrolenou psychikou Sam (Rapace dobře zahranou), která se ještě nevzpamatovala z předchozí akce. Ujme se klientky i po skončení kontraktu, čímž si řeší vlastní problémy. Začátek výborný. Jedna dobrá herečka ale akční film nespasí a kromě Rapace a akčnění je potřeba něco navíc. Bohužel film sám sebe pohřbívá nesmyslnou akcí ve stylu Takenu a podivnými zvraty. A tak se hutná atmosféra tohoto feminního akčňáku postupně rozplizvává do pohádkovosti. Chtělo by to méně tlačit na pilu s akcí a naopak přidat atmosféru thrileru ve hře na kočku a na myš. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • V úvodní scéně, po zabití teroristů, nasedne Sam (Noomi Rapace) do pick-upu, vedle ní si sedne reportérka a na korbu pick-apu kameraman, když ale vůz odjíždí, kameraman na korbě není. (SsgtJira)
  • Když letí soukromý triskáč se Sam (Noomi Rapace) na schůzku, má letadlo kulatá okénka, když však přistane a partner na ni čeká a letadlo sleduje, má toto letadlo okénka oválná. (SsgtJira)
  • Když letí Sam (Noomi Rapace) se Zoe (Sophie Nélisse) helikoptérou na místo pobytu v Maroku, letí vrtulník zalesněnou krajinou. Poté Zoe ukazuje Sam zděděný důl, který však leží v poušti. Při následném střihu zpět do vrtulníku, kde sedí Zoe se Sam, ale vrtulník opět letí zalesněnou krajinou, což lze vidět z oken vrtulníku. (SsgtJira)

Reklama

Reklama